Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

alarm, světlomety, BC, hl. klíč

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Twisp

#1 Příspěvek od Twisp »

Před pár dny jsem koupil E36 coupe r.v. 1996 a mam par dotazu. Měl by tam být alarm, ale podle mě není (bývá červená dioda v autě?), na originálním klíči s DO mám tři tlačítka (na co slouží to s tím půlkruhovým světlem?) Pokud je tam originál alarm co všechno hlídá a jak to teda poznám jestli tam je nebo není? Další dotaz je že se mi mlží světlomety zevnitř, je potřeba nový těsnění nebo co stím? Na palubním počítači se mi částečně ztrácí některá písmena a prosím ještě o odkaz kde najdu změnu jazyka. A kde udělat náhradní klíč s DO a kolik to stojí. Nevíme o nějakém dobrém neznačkovém servisu v Brně?
kosh

#2 Příspěvek od kosh »

Ten klíč ti udělají jedině v BMW podle VINkodu
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od xdentist »

Zkusím zodpovědět aspoň něco. :) Náhradní klíč s DO (a imobilizérem-ten tam máš taky v tom klíči) Ti udělají na objednávku u dovozce nebo autorizovaného delalera BMW,cenu netuším ale bude to drahé... Jinak myslím že když byl v E36 orig alarm,byla v panelu pro tlačítka před řadičkou dioda,nebo spíš takový plast skrz který svítila.... a nakonec to talčítko se světlem je pro rozsvícení vnitřního osvětlení vozu na dálku(bylo to určeno snad pro snažší vyhledání vozu potmě na parkingu...)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matiz »

Na palubním počítači se mi částečně ztrácí některá písmena

Vadny displej,teoreticky mozna oprava.Nicmene s jistotou to rict nejde.Je taky lehke ho opravou umrtvit dokonale.
Biadge

#5 Příspěvek od Biadge »

me se taky nezobrazovala vsechna pismena - rozebral sem to vycistil sem to a ted vidim vsechny az na to ze mi diky cisteni prestala fungovat jedna dioda. cert to vem... stejne to furt pise nejaky fekaly... :D
eko

#6 Příspěvek od eko »

Tady je nemecky navod na opravu spatnych pixelu displeje.

http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatf ... C_ID=30102
Twisp

#7 Příspěvek od Twisp »

xdentist píše:Zkusím zodpovědět aspoň něco. :) Náhradní klíč s DO (a imobilizérem-ten tam máš taky v tom klíči) Ti udělají na objednávku u dovozce nebo autorizovaného delalera BMW,cenu netuším ale bude to drahé... Jinak myslím že když byl v E36 orig alarm,byla v panelu pro tlačítka před řadičkou dioda,nebo spíš takový plast skrz který svítila.... a nakonec to talčítko se světlem je pro rozsvícení vnitřního osvětlení vozu na dálku(bylo to určeno snad pro snažší vyhledání vozu potmě na parkingu...)

Díky, ještě k tomu alarmu, chtěl bych tam dát alarm od Magicar s pagerem nebo je něco lepšího za rozumný peníze? A ještě nějaký mechanický zabezpečení (pedály nebo zpátečka).
Pawllos

#8 Příspěvek od Pawllos »

K MLŽÍCÍM SE SVĚTLOMETŮM:

Nez bys je menil, tak bych chvili pockal. Kdyz auto dele stoji nekde na vlhku (treba v bazaru) tak se to muze lehce stat. Doporucuju kdyz pojedes porad svitit (ted uz je to myslim povinne) a melo by to casem zmizet. Jestli to porad bude zamlzene, tak ti tam nekudy tece ale zase abys mel deravy obe svetla je malo pravdepodobne. :idea: Takze svit. :idea:
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

sundej zadni kryty svetel a vyndej zarovky a nech stat pres den na slunicku a ono se to odpari. pokud se top zamlzi zase, tak to musis pretesnit
Biadge

#10 Příspěvek od Biadge »

Magiccar je fakt super vec....
Twisp

#11 Příspěvek od Twisp »

Biadge píše:Magiccar je fakt super vec....

Nevíte, kde v Brně a okolí montují alarmy (např. Magicar), mám jej objednaný u autodoplnky.cz, ale montáž by mi zajistili až za měsíc.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od JaraX »

co se týče toho BC žárovky ze spoda máš v pořádku?
vyndej ho zapni a podívej se jeslti zezadu svítí všechny.
smaky

#13 Příspěvek od smaky »

Alarm Magicar montuji v Liberci a musím konstatovat ,že jeho montáž zvládne zručnější elektrikář.Je to alarm opravdu spolehlivý ,nemá žádné falešné poplachy.Pokud jsou nějaké dotazy rád zodpovím nebo pomohu při výběru na čísle 603507947
Pawllos

#14 Příspěvek od Pawllos »

O Magicar jsem mel taky zajem, ale trochu jsem prestal mit. Psal jsem dotaz primo do Magicaru a z toho co mi tam nekdo odpovedel se zdalo, ze chlap vzivote nevidel alarm ani z rychliku.
Raptor181
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Raptor181 »

Pawllos píše:O Magicar jsem mel taky zajem, ale trochu jsem prestal mit. Psal jsem dotaz primo do Magicaru a z toho co mi tam nekdo odpovedel se zdalo, ze chlap vzivote nevidel alarm ani z rychliku.

Si myslis ze ti vsetko zodpovie? Najlepsie sa spytat niekoho co to montuje aky to je a ci pojdu vsetky funkcie.
Odpovědět