Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Help SMG1

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
ancaaa
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od ancaaa »

zdravím,potreboval by som poradi? lebo orginal srvis stojí za velke hovno a nepríšli na nič..
jedná sa o e46 330ci coupe rv.2001 s automatockou prevodofkou auto ma najazdených 186tis km ide ako hodinky bez problemov jazda po dialnici super aj ked tomu nakladam preraduje v pohode problem nastane vtedy ked jazdím vela po meste cez semafory alebo sa dlho pohybujem v kolone proste ked sa často pohýnam a často musí radi? alebo pri maximalnej za?aži prevodofky začne blbnu?,normálne ked rano afto naštartujem tak sa pohýna pri tých 1200 ot/min všetko v pohode akonahle idem po meste tak sa mi afto nepohne ani pri 2500 ot proste akoby nič a potom naraz trhne neviem mne to pripada akoby sa niečo zohrialo alebo ked ostavím afto tak na dve tri hodinky ide zase v pohode ,ked sa už ako tak rozbehne tak potom každý rýchl stupeň akoby šmýkala spojka v servise mi povedali že je to normana klasická prevodofka len má automaticku spojku tak ako je to??? je tam lamela a tá je už po smrti alebo čo z tým môže by? ?? každý ma odhovára od vymeny oleja v nej ale ako tam čitam tak pri tých 186tis km je už asi po smrti .no a keby bol problem v elektronika tak by to robilo stale nie???? na testeri neukazalo nič akurat že prevodofka problem nema bola tam nejaka chyba ale mám pocit že afto bolo na čitačke vtedy ked bolo v pohode ale riadiaca mala zaznamenanú chybu ktora sa stala pri tom zahriatí alebo neviem.. :( :(
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

no je tam normalni spojkova lamela a pritlacak, tak budou nejspis uz horsi, ty km tomu odpovidaji, jak se ohrejou, prestanou vystavovat a prevodovka ma problem se zmenou stupnu, proto to hrkani...
“Ability is what you're capable of doing.”
ancaaa
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ancaaa »

sevas dikesss, takže zača? u tej lamely ??? vymeni? pri tom aj ten olej v prevodofke alebo nie??
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

no tak olej je to nejmensi... spis mi prijde divny, ze by v ofiko servise nevedeli co s tim...
“Ability is what you're capable of doing.”
lupo

#5 Příspěvek od lupo »

Hanz> niektore servisy v SK su na tom dost biedne. bohuzial.

ancaaa> tak si to nakoniec nasiel :-) a na TKS ti poradili sami odbronici :-D
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od matal Moderátor »

Kamarád má to samé auto a dělá mu to taky, že to občas nechce ředit, v Renocaru mu řekli, že je to normální, když to auto cuká, ale ještě se ho zeptám na podrobnosti..
SGM je manuál se samočinnou spojkou..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
ancaaa
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ancaaa »

hanz:to nie v jednom origo servise ale v dvoch nevedia čo s tým je v prešove mi povedali že s tým nič nieje a v košiciach pozerali čumeli a nakoniec vysvytlo že sa s takým problemom stretli prvý.. raz lolovia
lupo :tha vidíš experti moreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Antares

#8 Příspěvek od Antares »

nooo,ja by som ti poradil...
1.) skus si vzdy pred jazdou uvolnit rucnu brzdu
2.) isiel si uz automatom ? jeden pedal je brzda(lavy) a druhy je plyn(pravy),ked sa pohynas tak nemozes stat druhou nohou na brzde...chapes ?
3.)vzdy som ti hovoril,ze mas 4 miestne auto a ked sa vnom vozite naraz 16-ti ,tak to autu zabrat

Zober si moje rady k srdcu a verim, ze sa tymto tvoj problem odstrani. :D
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od RuDoSh »

Antares píše:nooo,ja by som ti poradil...
1.) skus si vzdy pred jazdou uvolnit rucnu brzdu
2.) isiel si uz automatom ? jeden pedal je brzda(lavy) a druhy je plyn(pravy),ked sa pohynas tak nemozes stat druhou nohou na brzde...chapes ?
3.)vzdy som ti hovoril,ze mas 4 miestne auto a ked sa vnom vozite naraz 16-ti ,tak to autu zabrat

Zober si moje rady k srdcu a verim, ze sa tymto tvoj problem odstrani. :D

:lol:
petr269

#10 Příspěvek od petr269 »

Já jsem se dočet v ojetiny od A-Z,že tyto převodovky při využívání sportovního modu a díky tomu,že řadí velmi rychle mohou klidně po 40tis. odejít synchrony z důvodu opotřebení.
Nemám zkušenost,jen dávám k dobru co jsem se dočetl.Posouzení je na tobě(či jiných)
ancaaa
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ancaaa »

nemá niekto link jak ta prevodovka z tou spojkou motorom vo vnutri vyzera??
lebo fakt sa to chová ako keby šmýkala spojka
antares:za toto ideš dole hovado jedno :mad: :D :D :D
LudvaM

#12 Příspěvek od LudvaM »

no pokud můžu něco málo dodat...tak v tý převodovce sou nastavovací valečky který se časem opotřebí u bmw se to začíná projevovat tak kolem 100000km a taky zaleží na majitely.začína se to projevovat tímhle cukáním-normálnímu člověku to nepříde...a nevěnuje tomu pozornostprostě ty nastavovací valečky už nezapadají tak jak mají a špatně to řadí...
ancaaa
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od ancaaa »

nooo už som bol v servise vysvetlil som im to a pochopili to takže sa ide vymieňat ten spojkový kit kolo 15tis sk + robota
ancaaa
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ancaaa »

mnooo už to je rozobrate ,ešte je tam problem aj zo zotrvačnikom nejaký :-((
ancaaa
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od ancaaa »

no chlapi už som v koncoch hlava v smutku spojka vymenena a robi to stááále pomooooooooooooooooocc :cry: :cry: :cry: :cry: može mi niekto vlastne vysvetliť ako to vlastne radí ???? ta samočinna spojka ma tam nejaký piest alebo čo kua heeeeeeeeeeeeeellppp
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#16 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

No, když se to nechce rozjet na první sečlápnutí plynu, zkoušel jsi ubrat až na volnoběh a znovu přidat? Jak to popisuješ, tak to spíš vypadá, že to má problém se zařazením, kdyby to byla spojka, tak by to prokluzovalo při prudkém přidání plynu.
ancaaa
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ancaaa »

no ono to má problem aj pri rozbiehaní aj potom pri preradzovaní no a až tak nastava to že zastanem a vyskušam dať spatečku a ani ju nezaradi
ancaaa
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od ancaaa »

btw:ved v spojke to už ani nemože byť kedže je vymenena ,aj pointu už vieme že to ma problem zo zarazenim (ja to citim tak že ak ked zaradi tak problem je aj potom pri dalšich stupnoch ako keby niečo slabo vlastne pritlačilo tu lamelu vlastne a spojilo to všecko dohromady motor z prevodofkou ) takže prečo vlastne je tam ten problem ja som v koncoch
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#19 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

jak je ovládaná to výsuvný ložisko? Hydraulicky asi ne, takže bych hledal chybu v ovládacím zařízení :-)
ancaaa
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od ancaaa »

tak to je v piči s tými servisami jebem to kokoti že vraj si mam dať vymeniť prevodofku to su hajzli... :x
Odpovědět