Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Diferák
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
eko píše:
Jde o verze s manualni prevodovkou. Automaty maji myslim jiny pomery
Eko když máš tuto tabulku nevíš ještě které převodovky jsou stejné jedná se mi o:
320i M52 X323i M52 X 328i M52
a potom o 316i M40 X 318i M40 X 316i M43 X 318i M43
a naposledy 320i M50 X 325i M50

eko píše:316i 3,38
318i 3,38
318IS/1994 3,45
318IS/1997 3,38
318tds 2,79
320i 3,45
323i 2,93
325i 3,15
325tds 2,56
328i 2,93
M3 3.0 3,15
M3 3.2 3,23
Jde o verze s manualni prevodovkou. Automaty maji myslim jiny pomery
Takze IS (do94) ma zamenitelnej difec z doulitrem? nebo jen stejnej pomer. Dik do tohodle vazne nevidim

-
- Kontaktovat uživatele:
nica píše:Kuwa,tak to jsem fakt nasraty jak cip.Koupil jsem diferak na dvoulitr E36 z automatu,ale mam manual,takže jak jsem se tady dočetl,tak je mi uplně na prd,když to ma jiny poměr,že?! Napište mi někdo,že to není pravda!!!!!!
No jo. Budeš mít těžší převod. Bude to trochu línější a budeš muset víc roztahovat kvalty (ale zase pojedou víc Km/h). Ale když pojedeš klobouka, bude ti to míň žrát..

- Huska
- Kontaktovat uživatele:
dsvatos píše:[No jo. Budeš mít těžší převod. Bude to trochu línější a budeš muset víc roztahovat kvalty (ale zase pojedou víc Km/h). Ale když pojedeš klobouka, bude ti to míň žrát..Jo a bude ti kecat tachometr..

-
- Kontaktovat uživatele:
No tak to je sice fajn,že to bude meně žrat,akorat jsem nepochopil,co to je když pojedu "klobouka"dsvatos píše:nica píše:Kuwa,tak to jsem fakt nasraty jak cip.Koupil jsem diferak na dvoulitr E36 z automatu,ale mam manual,takže jak jsem se tady dočetl,tak je mi uplně na prd,když to ma jiny poměr,že?! Napište mi někdo,že to není pravda!!!!!!
No jo. Budeš mít těžší převod. Bude to trochu línější a budeš muset víc roztahovat kvalty (ale zase pojedou víc Km/h). Ale když pojedeš klobouka, bude ti to míň žrát..Jo a bude ti kecat tachometr..

- Huska
- Kontaktovat uživatele:
nica píše:dsvatos píše:[q No tak to je sice fajn,že to bude meně žrat,akorat jsem nepochopil,co to je když pojedu "klobouka".Co myslite,mam to tam davat nebo mam zkusit sehnat někde difer co tam patří?Myslite,že s tim budou nějaké problemy?Som z toho volaaky zmetěny
???????
Prvně zjisti jaký máš poměr... podle toho poznáš jaký procentní rozdíl to bude...ppokud je to do 5% tak rozdíl skoro nepoznáš ... pokud víc tak už bude o trošku línější (na rozjezdu tomu budeš muset víc šlapat) ale bude mít vyšší maximálku... tudíš při ustálené jízdě pojedeš na nižších otáčkách motoru ... tudíš o něco menší spotřeba.
Jiné problémy nebudou.. já preferuji origo ale malého rozdílu bych se nebál

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak zatim diky.Jdu zjištovat rozdil,sice nevim jak a kdeHuska píše:nica píše:dsvatos píše:[q No tak to je sice fajn,že to bude meně žrat,akorat jsem nepochopil,co to je když pojedu "klobouka".Co myslite,mam to tam davat nebo mam zkusit sehnat někde difer co tam patří?Myslite,že s tim budou nějaké problemy?Som z toho volaaky zmetěny
???????
Prvně zjisti jaký máš poměr... podle toho poznáš jaký procentní rozdíl to bude...ppokud je to do 5% tak rozdíl skoro nepoznáš ... pokud víc tak už bude o trošku línější (na rozjezdu tomu budeš muset víc šlapat) ale bude mít vyšší maximálku... tudíš při ustálené jízdě pojedeš na nižších otáčkách motoru ... tudíš o něco menší spotřeba.
Jiné problémy nebudou.. já preferuji origo ale malého rozdílu bych se nebál

-
- Kontaktovat uživatele:
Huska píše:dsvatos píše:[No jo. Budeš mít těžší převod. Bude to trochu línější a budeš muset víc roztahovat kvalty (ale zase pojedou víc Km/h). Ale když pojedeš klobouka, bude ti to míň žrát..Jo a bude ti kecat tachometr..
tacho bude ukazovat správně
![]()
No jo, máš recht

dsvatos píše:nica píše:Kuwa,tak to jsem fakt nasraty jak cip.Koupil jsem diferak na dvoulitr E36 z automatu,ale mam manual,takže jak jsem se tady dočetl,tak je mi uplně na prd,když to ma jiny poměr,že?! Napište mi někdo,že to není pravda!!!!!!
No jo. Budeš mít těžší převod. Bude to trochu línější a budeš muset víc roztahovat kvalty (ale zase pojedou víc Km/h). Ale když pojedeš klobouka, bude ti to míň žrát..Jo a bude ti kecat tachometr..
Automaty maji spis kratsi difec, to znamena, ze je vetsi pruznost, ale driv se radi kvalty, takze i max rychlost na jednotlivych rychlostnich stupnich je nizsi.
dsvatos píše:Eko: Neznám poměry u báwů, ale nikdy jsem se nesetkal s tím, že by automatovej difer. měl lehčí převod. Co jsem viděl měl buď stejnej, nebo TĚŽŠÍ převod. Takže kára línejěí, ale rychlejší.
Hele, ja rozumim autum urcite min nez ty. Nemluvim tu o celkovych prevodech motor-kola, ty neznam, protoze nevidim do prevodovky, ale mluvil jsem o prevodu v diferencialu. Mel jsem za to, ze pomer napr 2,93 udava, kolikrat se musi otocit vstup, aby se vystup, tedy kola otocila 1x. Tim padem, cim mensi bude pomer, tim tezsi bude prevod. A pomery u automatu jsou vetsi nebo rovny pomerum u manualu:

-
- Kontaktovat uživatele:
eko píše:dsvatos píše:Eko: Neznám poměry u báwů, ale nikdy jsem se nesetkal s tím, že by automatovej difer. měl lehčí převod. Co jsem viděl měl buď stejnej, nebo TĚŽŠÍ převod. Takže kára línejěí, ale rychlejší.
Hele, ja rozumim autum urcite min nez ty. Nemluvim tu o celkovych prevodech motor-kola, ty neznam, protoze nevidim do prevodovky, ale mluvil jsem o prevodu v diferencialu. Mel jsem za to, ze pomer napr 2,93 udava, kolikrat se musi otocit vstup, aby se vystup, tedy kola otocila 1x. Tim padem, cim mensi bude pomer, tim tezsi bude prevod. A pomery u automatu jsou vetsi nebo rovny pomerum u manualu:
Eko: Jasně, máš recht, myslíš to správně (já taky, myslíme to úplně stejně). Tak a já si tedy sypu popel na hlavu, odvolávám co jsem odvolal a slibuju co jsem slíbil