Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

diagnostický program ?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Jirka318i
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od Jirka318i »

Vlasta píše:Stáhnout Carsoft není problém, problém je ten převodník.

Vysvětli prosím tě blíže.
Tuning

#62 Příspěvek od Tuning »

převodník je taková pikačovina, která je mezi konektorem auta a pc nebo přímo v konektoru bo bez toho by něbolo spojení a komunikace :pivo:

http://www.mtaplus.cz/obchod/navody/bmw65.pdf
Jirka318i
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Jirka318i »

[quote="Tuning"]převodník je taková pikačovina, která je mezi konektorem auta a pc nebo přímo v konektoru bo bez toho by něbolo spojení a komunikace :pivo:

Já vím moc dobře co je převodník, ale podle mě k tomu slouží max232 co je v tom schematu. Nebo jsem na omylu.
Tuning

#64 Příspěvek od Tuning »

i don´t know... :D
chip

#65 Příspěvek od chip »

Na předchozí stránce je schéma :wink:
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#66 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

chip píše:

Na předchozí stránce je schéma :wink:
S tímhle to určitě nebude fungovat. MAX 232 jen jen IO podporující komunikaci na sériovém portu PC. U toho Carsoftu jsou dvě schémata k převodníku, ani podle jednoho to nejde postavit, jedno je založeno na zákaznickém obvodu, který je nesehnatelný, druhý je s optočleny a taky to nefunguje. Kdysi mi někdo tvrdil, že mu to jde s klasckým převodníkem VW Group (OBD2), nikdy se mně to nepovedlo zprovoznit. Už několikrát jsem byl rozhodnutý, že koupím u mtaplus hotový převodník, ale sám ho moc nevyužiju. Teď uvažuju o E60 a tam by byl tenhle cr*cklý Carsoft k ničemu.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
chip

#67 Příspěvek od chip »

Vlasta píše:S tímhle to určitě nebude fungovat. MAX 232 jen jen IO podporující komunikaci na sériovém portu PC. U toho Carsoftu jsou dvě schémata k převodníku, ani podle jednoho to nejde postavit, jedno je založeno na zákaznickém obvodu, který je nesehnatelný, druhý je s optočleny a taky to nefunguje. Kdysi mi někdo tvrdil, že mu to jde s klasckým převodníkem VW Group (OBD2), nikdy se mně to nepovedlo zprovoznit. Už několikrát jsem byl rozhodnutý, že koupím u mtaplus hotový převodník, ale sám ho moc nevyužiju. Teď uvažuju o E60 a tam by byl tenhle cr*cklý Carsoft k ničemu.

Jo takhle, tobě jde čistě o ten Carsoft. To schéma jak sem postoval funguje s bmwwindowsdiagnostic . Tak ukaž ty tvý dvě schémata, ať na to můžu juknout.

EDIT:

tak máš pravdu, koukal jsem zrovna na bimmer forum, píšou tam že na ten Carsoft je zapotřebí 3 vrstvý PCB :-) , ještě jsem našel něco tady, ale je to německy, ale dost možná to je vončo: http://www.miglenium.de/workshop_obd-v17.html
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#68 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Ještě se vrátím k té diagnostice, existuje něco, co se jmenuje BMW DIS, měla by to být ofiko diagnostika BMW, která jede pod LINUXem. Jelikož jsem na téhle platformě absolutní neználek, tak nevím, protože podle mých informací je ofiko diagnostika BMW jen MODIC a GT1.
Tuning

#69 Příspěvek od Tuning »

BMW DIS by měl být ofiko program bo teď mám v ruce papír z BMW kde je diagnostika mojeho auta...a název je BMW DIS

Ale možná jich mají víc, nevím... :oops:
Jirka318i
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Jirka318i »

To Vlasta:Jak jsi psal o tom převodníku, že je na zakázku atd.

Tak by mě zajímalo co máš za schéma. To schéma co mám tak všechny obvody se dají koupit be problémů.
Curbes23
#71 Příspěvek od Curbes23 »

jj, taky sem se chtel vydat touhle slepou ulickou a taky mi to rozmluvil alp :)

Ale co me spis zajima, je ten BMW DIS, co se o nom zminoval Vlasta, vite o nem neco vic, resp. nemate ho treba? To by mi resilo partu problemu s Carsoftem (prave mi v emulatoru windowsu na linuxu nebezi :( ).

Inu co o tom vim ja, tak DIS (Diagnosis Information System) je origo soft (i napr. vcetne TISu) a GT1 (Group Tester 1) je ten prevodnik, jeho predchudce se menoval DIS Plus. Ale nejak sem se nedopatral vicero infa, snad jen sem nasel eshop, kde prej 15. prosince za 11tis€ vse v jednom a to tady, ale moc vo tom nepisou. Prave by me zajimalo, na jakym OS to bezi atd...

Inu co na to alp? Vlasta? Jan Tleskač?...
bas

#72 Příspěvek od bas »

Alp, Curbes23: mozte aspon v skratke napisat, co je na carsofte problemove, resp. co vam nanom vadi? Dik.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#73 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Tak jsem udělal mejm mazlíkům radost a objednal jsem jim u Ježíška tohle http://www.jiemaqi.com/inpa.pdf Uvidíme, k čemu to bude dobrý.
PRIMITIVES
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od PRIMITIVES »

Tak tohle chci taky. Ale je nekdo z Prahy, kdo mi to nainstaluje na notebook a nauci me co stim mam delat a k cemu je to dobry. A kolik to bude stat...........a tak..

e46 9/99 318i

http://www.mtaplus.cz/obchod/navody/bmw65.pdf
dexter

#75 Příspěvek od dexter »

Pánové a udelal někdo ten kábel?Nebo,má někdo ověřeno,jestli funguje?
Odpovědět