Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW
Ještě jsem se pořád neodhodlal ke koupi BMW, ale už jsem se k tomu odhodlal konečně. Když jsem tak koukal na ceny, říkal jsem si jestli se spíš pro něj nevidat k soudruhům z NDR. Máte s tím nějaké zkušenosti? Rozhodně chci E36, ale nevím jakej motor. Jsem pořád ještě student, takže si nemůžu dovolit platit desítku ročně za 325i popřípadě to bude i velkej žrout. 1,6i mi příjde slabé, už jsem v něm jel. Takže asi 1,8i nebo 2,0i. Jaký je tak rozdíl ve spotřebě? Nebo by mi někdo spíš radil diesel? Radši bych benzín.
Když BMW tak 6tivál,4válce pro důchodce,ideál 325i pojistka vpoho kolem 5500-6000,a doporučuju z venku auto není tak rozvrzané tak jako z těch našich polních cestShadowww píše:Ještě jsem se pořád neodhodlal ke koupi BMW, ale už jsem se k tomu odhodlal konečně. Když jsem tak koukal na ceny, říkal jsem si jestli se spíš pro něj nevidat k soudruhům z NDR. Máte s tím nějaké zkušenosti? Rozhodně chci E36, ale nevím jakej motor. Jsem pořád ještě student, takže si nemůžu dovolit platit desítku ročně za 325i popřípadě to bude i velkej žrout. 1,6i mi příjde slabé, už jsem v něm jel. Takže asi 1,8i nebo 2,0i. Jaký je tak rozdíl ve spotřebě? Nebo by mi někdo spíš radil diesel? Radši bych benzín.
-
- Kontaktovat uživatele:
Gav328ci píše:Když BMW tak 6tivál,4válce pro důchodce,ideál 325i pojistka vpoho kolem 5500-6000,a doporučuju z venku auto není tak rozvrzané tak jako z těch našich polních cestShadowww píše:Ještě jsem se pořád neodhodlal ke koupi BMW, ale už jsem se k tomu odhodlal konečně. Když jsem tak koukal na ceny, říkal jsem si jestli se spíš pro něj nevidat k soudruhům z NDR. Máte s tím nějaké zkušenosti? Rozhodně chci E36, ale nevím jakej motor. Jsem pořád ještě student, takže si nemůžu dovolit platit desítku ročně za 325i popřípadě to bude i velkej žrout. 1,6i mi příjde slabé, už jsem v něm jel. Takže asi 1,8i nebo 2,0i. Jaký je tak rozdíl ve spotřebě? Nebo by mi někdo spíš radil diesel? Radši bych benzín.
Čtyřvály pro důchodce?

- Huska
- Kontaktovat uživatele:
dsvatos píše:Když BMW tak 6tivál,4válce pro důchodce,ideál 325i pojistka vpoho kolem 5500-6000,a doporučuju z venku auto není tak rozvrzané tak jako z těch našich polních cestGav328ci píše:[quote="Shadobych benzín.
Čtyřvály pro důchodce?

nemusíš stále obhajovat 1,8iS

-
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě je taky 1.8iS pro tebe nejlepší volba ale jen pokud narazíš na dobrej nevylítanej kousek... což bývá někdy problém.
Ve městě s nim jezdim za 8-9L a mimo město okolo 7 klobouka až 8L. Dá se s tim ject fakt za málo ale jakmile budeš chtít ject hooodně svižně tak si samo řekne o mnohem víc.
Být tebou, hledal bych hlavně něco v dobrym stavu a moc neřešil jestli si to veme o litr dva víc nebo ne... i kdyby to měla byt 1.8i. Konečný opravy tě vyjdou pak mnohem víc když koupíš vrak ale s vysněnym "motorem".
ale nezapomeň že až tě chytne rapl a budeš si chtit zablbnout někde na parkovišti, bude pro tebe všechno do 320i (včetně) slaby....
jinak svez se v 6ti válci a nebudeš už chtít nic jinýho... a dá se s nima taky jezdit klobouk za 8L jen ve městě si řeknou o víc
ale řeší se to tu pořád dokola... dej vyhledat a máš na měsíc co číst..
Ve městě s nim jezdim za 8-9L a mimo město okolo 7 klobouka až 8L. Dá se s tim ject fakt za málo ale jakmile budeš chtít ject hooodně svižně tak si samo řekne o mnohem víc.
Být tebou, hledal bych hlavně něco v dobrym stavu a moc neřešil jestli si to veme o litr dva víc nebo ne... i kdyby to měla byt 1.8i. Konečný opravy tě vyjdou pak mnohem víc když koupíš vrak ale s vysněnym "motorem".
ale nezapomeň že až tě chytne rapl a budeš si chtit zablbnout někde na parkovišti, bude pro tebe všechno do 320i (včetně) slaby....
jinak svez se v 6ti válci a nebudeš už chtít nic jinýho... a dá se s nima taky jezdit klobouk za 8L jen ve městě si řeknou o víc
ale řeší se to tu pořád dokola... dej vyhledat a máš na měsíc co číst..
-
- Kontaktovat uživatele:
Huska píše:dsvatos píše:Když BMW tak 6tivál,4válce pro důchodce,ideál 325i pojistka vpoho kolem 5500-6000,a doporučuju z venku auto není tak rozvrzané tak jako z těch našich polních cestGav328ci píše:[quote="Shadobych benzín.
Čtyřvály pro důchodce?Hele, každej není závodník co musí každou chvíli někomu dokazovat jak mu to jede..
A on píše, že je student. Takže naco mu bude rozchlastaná 325, když nemude mít love na pojistku a na provoz? To se na ni bude akorát chodit dívat na ulici?
Osobní doporučení - 318 iS. Jede pěkně a provozní náklady jsou rozumný...
nemusíš stále obhajovat 1,8iS

Až budu kupovat další BMW - hele, já neříkám že by se mi třeba 323 nebo 328 nelíbilo, to ne, neboj

Až budu kupovat další BMW - hele, já neříkám že by se mi třeba 323 nebo 328 nelíbilo, to ne, neboj
Ale je to všechno o prioritách, jak jsi psal. V původním dotazu nikde nebylo napsáno, že chce výkonný auto na trhání asfaltu, bylo tam psáno, že je student a rozhoduje se mezi 1,8 a 2,0. Takže předpokládám, že nutit mu 328 bude trochu o ničem. A co se týče mě, jsem s ISem spokojenej. Já stejně jezdím tak, že by mi teoreticky stačila i 1,6, ale přecijenom tomu jednou za čas šlápnu a to by bylo málo. A mé priority jsou slušný svezení za slušný love. Mě to při normálním ježdění žere po městě okolo 9 a po venku 6-6,5 (jezdím 90 procent poskakováním po městě). Ukaž mi takovýho šestivála.
Mojí prioritou není platit velkou pojistku a zbytečnej benzín navíc (olej, fridex, svíčky atd.) , když to ani nepotřebuju a nevyužiju. Takže to co mám mi vyhovuje. Horší to bude, až budu někdy kupovat e46 - tam je to naprd, páč i neslabší 316 je vlastně motor 1,9 - tam už opravdu čtyřvál nemá smysl
Mému stylu jízdy by v e46 asi nejvíc vyhovovala motorizace 323..[/quote]
Pekne receno a se vsim souhlasim
PS: i s tou 323 E46

Pekne receno a se vsim souhlasim

PS: i s tou 323 E46