Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Shadowww

#1 Příspěvek od Shadowww »

Ještě jsem se pořád neodhodlal ke koupi BMW, ale už jsem se k tomu odhodlal konečně. Když jsem tak koukal na ceny, říkal jsem si jestli se spíš pro něj nevidat k soudruhům z NDR. Máte s tím nějaké zkušenosti? Rozhodně chci E36, ale nevím jakej motor. Jsem pořád ještě student, takže si nemůžu dovolit platit desítku ročně za 325i popřípadě to bude i velkej žrout. 1,6i mi příjde slabé, už jsem v něm jel. Takže asi 1,8i nebo 2,0i. Jaký je tak rozdíl ve spotřebě? Nebo by mi někdo spíš radil diesel? Radši bych benzín.
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od dsvatos »

Tohleto téma se tu řeší furt dokola, minimálně jednou týdně.. Pohledej trochu.
100RM

#3 Příspěvek od 100RM »

318 iS a rozhodne mrkni v nemecku...
7er. True definition of luxury. Yours.
Slid

#4 Příspěvek od Slid »

Shadowww

#5 Příspěvek od Shadowww »

četl jsem to:))Takže v úvahu připadá 318Is nebo 320i. Ten dvoulitr je zase šestiválec a hezky zní, imho větší spotřeba. Co byste doporučili?
eZekiel

#6 Příspěvek od eZekiel »

"Ještě jsem se pořád neodhodlal ke koupi BMW, ale už jsem se k tomu odhodlal konečně"
Tak jak teda?. sorry za JOKE .. :lol: :oops:
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od matal Moderátor »

Shadowww píše:četl jsem to:))Takže v úvahu připadá 318Is nebo 320i. Ten dvoulitr je zase šestiválec a hezky zní, imho větší spotřeba. Co byste doporučili?

318is.. Ta 320i je ve stejne kategorii u povinn.ručení jako 325i tak si to rozmysli.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Gav328ci

#8 Příspěvek od Gav328ci »

Shadowww píše:Ještě jsem se pořád neodhodlal ke koupi BMW, ale už jsem se k tomu odhodlal konečně. Když jsem tak koukal na ceny, říkal jsem si jestli se spíš pro něj nevidat k soudruhům z NDR. Máte s tím nějaké zkušenosti? Rozhodně chci E36, ale nevím jakej motor. Jsem pořád ještě student, takže si nemůžu dovolit platit desítku ročně za 325i popřípadě to bude i velkej žrout. 1,6i mi příjde slabé, už jsem v něm jel. Takže asi 1,8i nebo 2,0i. Jaký je tak rozdíl ve spotřebě? Nebo by mi někdo spíš radil diesel? Radši bych benzín.
Když BMW tak 6tivál,4válce pro důchodce,ideál 325i pojistka vpoho kolem 5500-6000,a doporučuju z venku auto není tak rozvrzané tak jako z těch našich polních cest
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od dsvatos »

Gav328ci píše:
Shadowww píše:Ještě jsem se pořád neodhodlal ke koupi BMW, ale už jsem se k tomu odhodlal konečně. Když jsem tak koukal na ceny, říkal jsem si jestli se spíš pro něj nevidat k soudruhům z NDR. Máte s tím nějaké zkušenosti? Rozhodně chci E36, ale nevím jakej motor. Jsem pořád ještě student, takže si nemůžu dovolit platit desítku ročně za 325i popřípadě to bude i velkej žrout. 1,6i mi příjde slabé, už jsem v něm jel. Takže asi 1,8i nebo 2,0i. Jaký je tak rozdíl ve spotřebě? Nebo by mi někdo spíš radil diesel? Radši bych benzín.
Když BMW tak 6tivál,4válce pro důchodce,ideál 325i pojistka vpoho kolem 5500-6000,a doporučuju z venku auto není tak rozvrzané tak jako z těch našich polních cest

Čtyřvály pro důchodce? :lol: Hele, každej není závodník co musí každou chvíli někomu dokazovat jak mu to jede.. :wink: A on píše, že je student. Takže naco mu bude rozchlastaná 325, když nemude mít love na pojistku a na provoz? To se na ni bude akorát chodit dívat na ulici? :lol: Osobní doporučení - 318 iS. Jede pěkně a provozní náklady jsou rozumný...
Huska
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Huska »

dsvatos píše:
Gav328ci píše:[quote="Shadobych benzín.

Čtyřvály pro důchodce? :lol: Hele, každej není závodník co musí každou chvíli někomu dokazovat jak mu to jede.. :wink: A on píše, že je student. Takže naco mu bude rozchlastaná 325, když nemude mít love na pojistku a na provoz? To se na ni bude akorát chodit dívat na ulici? :lol: Osobní doporučení - 318 iS. Jede pěkně a provozní náklady jsou rozumný...[/quote]
nemusíš stále obhajovat 1,8iS :-) ..pro tohoto kluka bude asi nejvhodnější, ale i tak ruku na srdce... až budeš kupovat další BMW pochybuji že nepůjdeš do silnějšího :twisted: ... hlavně tu nepiš o rozchlastaných šestiválcích, protože to není pravda... záleží to kus od kusu a stejně to platí u 4válců... znám dvě 318iS a obě žerou víc než můj R6 a jedou .... život je otázkou priorit a pokud můžu poradit s výběrem tak si stanov finanční hranice a upřednostni aktuální stav auta před bláboly "to a to je nejlepší a to nebrat".
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
castro
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od castro »

Podle mě je taky 1.8iS pro tebe nejlepší volba ale jen pokud narazíš na dobrej nevylítanej kousek... což bývá někdy problém.

Ve městě s nim jezdim za 8-9L a mimo město okolo 7 klobouka až 8L. Dá se s tim ject fakt za málo ale jakmile budeš chtít ject hooodně svižně tak si samo řekne o mnohem víc.

Být tebou, hledal bych hlavně něco v dobrym stavu a moc neřešil jestli si to veme o litr dva víc nebo ne... i kdyby to měla byt 1.8i. Konečný opravy tě vyjdou pak mnohem víc když koupíš vrak ale s vysněnym "motorem".
ale nezapomeň že až tě chytne rapl a budeš si chtit zablbnout někde na parkovišti, bude pro tebe všechno do 320i (včetně) slaby....

jinak svez se v 6ti válci a nebudeš už chtít nic jinýho... a dá se s nima taky jezdit klobouk za 8L jen ve městě si řeknou o víc

ale řeší se to tu pořád dokola... dej vyhledat a máš na měsíc co číst..
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od dsvatos »

Huska píše:
dsvatos píše:
Gav328ci píše:[quote="Shadobych benzín.

Čtyřvály pro důchodce? :lol: Hele, každej není závodník co musí každou chvíli někomu dokazovat jak mu to jede.. :wink: A on píše, že je student. Takže naco mu bude rozchlastaná 325, když nemude mít love na pojistku a na provoz? To se na ni bude akorát chodit dívat na ulici? :lol: Osobní doporučení - 318 iS. Jede pěkně a provozní náklady jsou rozumný...

nemusíš stále obhajovat 1,8iS :-) ..pro tohoto kluka bude asi nejvhodnější, ale i tak ruku na srdce... až budeš kupovat další BMW pochybuji že nepůjdeš do silnějšího :twisted: ... hlavně tu nepiš o rozchlastaných šestiválcích, protože to není pravda... záleží to kus od kusu a stejně to platí u 4válců... znám dvě 318iS a obě žerou víc než můj R6 a jedou .... život je otázkou priorit a pokud můžu poradit s výběrem tak si stanov finanční hranice a upřednostni aktuální stav auta před bláboly "to a to je nejlepší a to nebrat". [/quote]

Až budu kupovat další BMW - hele, já neříkám že by se mi třeba 323 nebo 328 nelíbilo, to ne, neboj :lol: Ale je to všechno o prioritách, jak jsi psal. V původním dotazu nikde nebylo napsáno, že chce výkonný auto na trhání asfaltu, bylo tam psáno, že je student a rozhoduje se mezi 1,8 a 2,0. Takže předpokládám, že nutit mu 328 bude trochu o ničem. A co se týče mě, jsem s ISem spokojenej. Já stejně jezdím tak, že by mi teoreticky stačila i 1,6, ale přecijenom tomu jednou za čas šlápnu a to by bylo málo. A mé priority jsou slušný svezení za slušný love. Mě to při normálním ježdění žere po městě okolo 9 a po venku 6-6,5 (jezdím 90 procent poskakováním po městě). Ukaž mi takovýho šestivála. :wink: Mojí prioritou není platit velkou pojistku a zbytečnej benzín navíc (olej, fridex, svíčky atd.) , když to ani nepotřebuju a nevyužiju. Takže to co mám mi vyhovuje. Horší to bude, až budu někdy kupovat e46 - tam je to naprd, páč i neslabší 316 je vlastně motor 1,9 - tam už opravdu čtyřvál nemá smysl :( Mému stylu jízdy by v e46 asi nejvíc vyhovovala motorizace 323..
DAVe_1

#13 Příspěvek od DAVe_1 »

Až budu kupovat další BMW - hele, já neříkám že by se mi třeba 323 nebo 328 nelíbilo, to ne, neboj :lol: Ale je to všechno o prioritách, jak jsi psal. V původním dotazu nikde nebylo napsáno, že chce výkonný auto na trhání asfaltu, bylo tam psáno, že je student a rozhoduje se mezi 1,8 a 2,0. Takže předpokládám, že nutit mu 328 bude trochu o ničem. A co se týče mě, jsem s ISem spokojenej. Já stejně jezdím tak, že by mi teoreticky stačila i 1,6, ale přecijenom tomu jednou za čas šlápnu a to by bylo málo. A mé priority jsou slušný svezení za slušný love. Mě to při normálním ježdění žere po městě okolo 9 a po venku 6-6,5 (jezdím 90 procent poskakováním po městě). Ukaž mi takovýho šestivála. :wink: Mojí prioritou není platit velkou pojistku a zbytečnej benzín navíc (olej, fridex, svíčky atd.) , když to ani nepotřebuju a nevyužiju. Takže to co mám mi vyhovuje. Horší to bude, až budu někdy kupovat e46 - tam je to naprd, páč i neslabší 316 je vlastně motor 1,9 - tam už opravdu čtyřvál nemá smysl :( Mému stylu jízdy by v e46 asi nejvíc vyhovovala motorizace 323..[/quote]

Pekne receno a se vsim souhlasim :!:
PS: i s tou 323 E46 :lol:
Odpovědět