Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Bouchání na spodku auta (difer,kardan,hurdy...)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Koby
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Koby »

Ahoj,

na začátek jenom napíšu, že jsem prohledal komplet forum a nenašel jsem téměř nic, krom toho že by to mohla dělat jedna z výše uvedených věcí. O co jde...?

Ta tupá "rána" - při normální hlasitosti rádia neni slyšet, všiml jsem si toho náhodou... - a ozývá prakticky ve dvou případech.

1) Stojim, a zařadim jedničku a společně s ní se ozve tato rána, jakoby se kardan o něco opřel. Nedělá to až při rozjedu jako některým, co jsem se tady dočetl. Dělá to jenom někdy - podle mě záleží jak je kardan otočený - zda se zastavil už opřený nebo je zastavený v té největší vuli. Tzn. že stojim, zařadim jedničku a udělá to BUCH. Vyřadim, znova zařadim jedničku a žádná rána už neni.

2) Když couvám a pustim pedál plynu a zmačknu spojku aby mi to nechcíplo, tim pádem třeba jedu chvíli setrvačností a následně potřebuju trošku couvání urychlit, tzn. že pustim spojku a dám trochu plynu, tak se ozve buch. Při jízde dopředu to nepozoruji -zkoušel jsem to.

Zkoušel jsem dávat plný rejdy na parkovišti a poslouchat difer, nic se nedělo, ticho po pěšině. Auto při malých rychlostí bez plynu necuká, když už, tak je to spíš podle mě velkou změnou rcyhlostí , to cukne každý auto - dvakrát třikrát si cukne, srovná se to a pak může jet bez plynu se zařazenou jedničkou nebo dvojkou a nic necuká.

Koukal jsem lehce pod auto a z kardanem jsem pootočil asi 0.5 cm, takže tam by vule být neměla ( ale kde tedy je? :( ), to je udajně v normě, podelně jsem s karaden nehnul vubec.

Spojka se zdá být vp ohodě, neprokluzuje, zabírá kde má.

Ví někdo čim to může bejt?
:)
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

me tohle delal spatnej samosvor
“Ability is what you're capable of doing.”
StandaK

#3 Příspěvek od StandaK »

Ahoj, mě to dělá úplně to samý jako tobě. Zítra s tím jedu k Petrovi na Rajskou. Přičítám to odcházející převodovce, možná špatným silentblokům na zadní nápravě a ramenech. Řazení jde bez problému, ale je slyšet slabé bouchnutí přesně v těch případech, co píšeš. Navíc mi asi ještě špatně vypíná spojka. Auto už holt není nejmladší.
Koby
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Koby »

StandaK píše:Ahoj, mě to dělá úplně to samý jako tobě. Zítra s tím jedu k Petrovi na Rajskou. Přičítám to odcházející převodovce, možná špatným silentblokům na zadní nápravě a ramenech. Řazení jde bez problému, ale je slyšet slabé bouchnutí přesně v těch případech, co píšeš. Navíc mi asi ještě špatně vypíná spojka. Auto už holt není nejmladší.

No, o tý převodovce mi to píšou lidi na e30.cz taky...

Já tomu nák nechci moc věřit, ale budiž no.
Já tam s tim pojedu z jara, ted mi maj eště přijít náký peníze z pojištovny - nabourala to do mě ženská a mám to přes rozpočet, takže za zbylý peníze bych to nechal udělat. jak řikám, mě to ani nák neštve, ale chci to mít udělaný :)

Kolik odhaduješ opravu? Pak určitě napiš co ti na to řek. Díky moc
StandaK

#5 Příspěvek od StandaK »

Jasně, dám vědět čím to bylo i kolik to stálo. Mám totiž ještě problém se spojkou. Když ze trojky v cca 2200ot podřadím na dvě, tak něco začne zaspoda od převodovky (spojky) jakoby kňučet, pohvízdávat. Dělá to hned, jakmile zařadím, s ještě vyšlápnutou spojkou. Uvidim, co s tím.
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fikop »

Mám uplně stejný problém....já bych v převodovce chybu neviděl....sám nevím co to přesně dělá ale budu dělat repas celé zadní nápravy(silenty a čepy a tak..) pak novou spojku a asi aj diferak. Tak až to budu mít hotovo tak se ozvu s výsledkem.
Koby
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Koby »

hehe, koukám že nejsem zdaleka jediný :)
Koby
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Koby »

Jinak nevim, kolik se pohybují starší převodovky na čtyř válce? A kolik si muže vzít za práci? Já u Petra na rajdě ještě nebyl, bude mi vyměnovat i nějaký ty náplně atak když už tam budu chtěl bych i něco na podvozku, s tim sem počítal od začátku.
sebrle

#9 Příspěvek od sebrle »

Zdravím,
mě to dělá úplně to samé, mám E46 323. Zítra jedu měnit spojku (ta už je taky po smrti), tak se mi na to kluci podívají. Dám vědět. Myslím, že je to vůle buď v diferenciálu, nebo na poloosách. Někde jsem tady četl - neřešit, nic se neděje. Ale trochu mi to vadí. Nevíte někdo kde sehnat nový diferák?
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Fikop »

sebrle píše:Zdravím,
mě to dělá úplně to samé, mám E46 323. Zítra jedu měnit spojku (ta už je taky po smrti), tak se mi na to kluci podívají. Dám vědět. Myslím, že je to vůle buď v diferenciálu, nebo na poloosách. Někde jsem tady četl - neřešit, nic se neděje. Ale trochu mi to vadí. Nevíte někdo kde sehnat nový diferák?

Někdo říkal že to může být i špatně vystavující spojka, tak vyměn pouze spojku a nic jiného!!! Odzkoušej to a dej vědět jestli nastala nějaká změna...pač já mám spojku taky před výměnou ale budu u toho dělat víc věcí tak nezjistím co byla příčina.
Koby
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Koby »

Dneska sem byl za Petrem na rajský a ten první problém je uplně normální, nemám to řešit. Je to spojkou, která se ne uplně odpojí, tim pádem se druhá část samovolně lehce otáčí - něco jako minibke nebo motokáry :) řikal že to nemá cenu řešit, jedině výměnou spojky což pomůže na pár tisíc km a je to tady znova. Ukazoval mi přesnej princip převodovky a spojky na rozebranyn autě a asi mu dávám za pravdu - když řikáte že je to takovej odborník. Když sem tam s tim přijel tak se skoro začal smát s čim to tam lezu :) At se na to vykašlu, nemůže se tim nic zkazit. Jinak na tu zpátečku tam menší vule někde mám, podivá se mi na to z jara.
StandaK

#12 Příspěvek od StandaK »

Koby: mě to taky přesně vysvětloval jak to funguje :) a špatnou převodovku úplně vyloučil. Vyměnil mi vzadu všechny silentbloky (komplet zpuchřelý a vymlácený) a je to lepší, ale nezmizelo to úplně. Prý je tam skoro ve všem malá vůle (převodovka, diferák) a že to bych musel vyměnit všechno. Každopádně mám v prd.li spojku, takže tam ještě pojedu. Kámoš říkal, že když mu měnil komplet spojku, tak auto vstalo z mrtvých. Při rozjezdech mělo zase odpich a spojka už samo neprokluzovala, takže už se těšim, až bude nová... :wink:
Koby
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Koby »

StandaK: Kolik tě stáli ty silenty vzadu a kolik si vzal za práci? :)

Je to hustej týpek :D Byl nákej naštvanej,ž e mu utekla oktávka asi o 2 minuty z nemcka nebo co :) JInak tvoje autí byla ta červená 36 na zvihu? Jj, s tima vulema mi to řikal taky, hlavně teda tak, že ty vule tam jsou už od výroby. Prostě záver z toho udělal,ž e je to spojkou, ale dokud v pohodě při provozu funguje, tak se na to mám vykašlat.
StandaK

#14 Příspěvek od StandaK »

Ahoj, platil jsem 2500,-. opravná sada silentbloků (sachs cca 850,-), palivový filtr, komplet diagnostika, nějaký hadičky, práce. To červený bylo moje :wink: U mě to je opravdu tou spojkou. Zkoušel s tím nějaký čachry, spojka smrděla jak blázen. Na jedničku docela prokluzuje. Ještě tam pojedu, tak se kouknem, co bude na výměnu.
Koby
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Koby »

Standa: Ok, díky. Já bych taky náký čepky a silenty nechal udělat, tak na kolik se mám asi připravit..:)
error-motohanz

#16 Příspěvek od error-motohanz »

jestli to chces mit udelany tak to kup komplet na zadek, na obe ramena, kdyz to bude rozebrany tak at se to udela a budes mit pokoj na vzdy....kup to vse v bmw ja to delal a velkej rozdil i ve stabilite potom...celkem to vyslo asi na 5000,- vsechny silentbloky, ulozeni a jsou tam i dva kulaky na kazdym ramenu jeden....
sebrle

#17 Příspěvek od sebrle »

Tak spojka je nová, nějaký uložení kardanu taky...ale bouchá to furt. Jenom tak lehce někde vzadu, ale bouchá. Fakt si myslím, že je to diferák. Zatím to řešit nebudu, jak tak koukám, má to tady kdekdo. Kdyby to někdo vyřešil, tak dejte vědět.
error-motohanz

#18 Příspěvek od error-motohanz »

to muze bejt 10 veci....
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Fikop »

Tak jsem vyměnil komplet zadní nápravu. Bouchání co tady popisujem je dle mě způsobeno silenblokama č.2 a 3. Když jsem to rozdělával, říkal jsem si že vypadají jak nové ale když jsem je zkoušel zapáčit tak byly urvané. Vnitřní hliníkový váleček byl odlepený od gumy silentbloku.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=30

Taky jsem měnil díly č. 3, 2, 4

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=30

Ale ty dle mě na to nemají vliv.
Takže já mám problém s boucháním vyřešený 8)

Teď ještě komplet sadu spojky a uložení kardanu....
Koby
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Koby »

U mě to bylo utrženýma sb na tlumiči. :) Jak u levýho, tak u pravýho - tam byl v hajlzu jeden. Výměna a klídek a ticho největší :)
Odpovědět