na začátek jenom napíšu, že jsem prohledal komplet forum a nenašel jsem téměř nic, krom toho že by to mohla dělat jedna z výše uvedených věcí. O co jde...?
Ta tupá "rána" - při normální hlasitosti rádia neni slyšet, všiml jsem si toho náhodou... - a ozývá prakticky ve dvou případech.
1) Stojim, a zařadim jedničku a společně s ní se ozve tato rána, jakoby se kardan o něco opřel. Nedělá to až při rozjedu jako některým, co jsem se tady dočetl. Dělá to jenom někdy - podle mě záleží jak je kardan otočený - zda se zastavil už opřený nebo je zastavený v té největší vuli. Tzn. že stojim, zařadim jedničku a udělá to BUCH. Vyřadim, znova zařadim jedničku a žádná rána už neni.
2) Když couvám a pustim pedál plynu a zmačknu spojku aby mi to nechcíplo, tim pádem třeba jedu chvíli setrvačností a následně potřebuju trošku couvání urychlit, tzn. že pustim spojku a dám trochu plynu, tak se ozve buch. Při jízde dopředu to nepozoruji -zkoušel jsem to.
Zkoušel jsem dávat plný rejdy na parkovišti a poslouchat difer, nic se nedělo, ticho po pěšině. Auto při malých rychlostí bez plynu necuká, když už, tak je to spíš podle mě velkou změnou rcyhlostí , to cukne každý auto - dvakrát třikrát si cukne, srovná se to a pak může jet bez plynu se zařazenou jedničkou nebo dvojkou a nic necuká.
Koukal jsem lehce pod auto a z kardanem jsem pootočil asi 0.5 cm, takže tam by vule být neměla ( ale kde tedy je?

Spojka se zdá být vp ohodě, neprokluzuje, zabírá kde má.
Ví někdo čim to může bejt?