Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Problém s centrálem
Čau ve spolek, chtěl jsem se zeptat jestli nemá někdo zkušenosti s centrálem. Mám tento problém u BMW 320i e46 rv98. Zamknu auto přes d.o. na klíčku a za nějakou dobu co je auto v garáži přijdu a centrál otevřený a dokonce i přední okna jsou stáhnutý dole. Někdy se jen odemkne. A ještě někdy se mi stane že nemohu d.o. zamknout vuz musím ručně odemikat jde pokaždé. Prosím o nějakou radu díky.
Baworman píše:Čau ve spolek, chtěl jsem se zeptat jestli nemá někdo zkušenosti s centrálem. Mám tento problém u BMW 320i e46 rv98. Zamknu auto přes d.o. na klíčku a za nějakou dobu co je auto v garáži přijdu a centrál otevřený a dokonce i přední okna jsou stáhnutý dole. Někdy se jen odemkne. A ještě někdy se mi stane že nemohu d.o. zamknout vuz musím ručně odemikat jde pokaždé. Prosím o nějakou radu díky.
Nebud linej a projed to tu, bylo to tu uz milionkrat navic s tim centralem to je dost casta zavada.
==
Osobne bych si tipnul,ze ti odesli relatka v RJ centralu.Tam totiz pres DO pustis impulz a zamknes. Pokud ten impulz tam ladujes furt tj. drzis tlacitko pro Zavreni (nebo otevreni) na DO pak dle toho ti zacnou sjizdet/vyjizdet okna.
Vytipuj za jak dlouho to dela,pripadne promer.Zkus odpojit na chvili baterku a pripadne taky druhy klicek,ale na ten to nevidim. Promereni by mel zvladnout prumerny elektrikar, nebo pak na diagnostiku a pokud by ten cetral byl KO, zjistit kolik stoji a mozny by bylo levnejsi namontovat Alarm,ktery by to ovladal misto vadnyho centralu
EDIT: Jo a zkus to taky zamknout rucne ne pres DO zda to taky udela,ale melo by.
tak to je pravda mě to tak funguje aj při otevírání aj při zavírání.
Zmačknu tl. na otevření centrálu a držím to stále a cca po 4 sekundách se začnou otvírat okna ale musím to držet do té doby než se okna otevřou do konce jinak se zastaví hned v momentě kdy tl. pustím.
Stává se mi to že ovládání funguje a sig. dioda v klíču svítí při zmáčknutí svítí dostatečně a někdy třeba po 5 minutách zmáčknu tl. a dioda svítí málo a nic se neděje. Baterka je nová. Dělají mi to oba dva klíče. Máte s ním někdo zkušenosti co a jak....
Zmačknu tl. na otevření centrálu a držím to stále a cca po 4 sekundách se začnou otvírat okna ale musím to držet do té doby než se okna otevřou do konce jinak se zastaví hned v momentě kdy tl. pustím.
Stává se mi to že ovládání funguje a sig. dioda v klíču svítí při zmáčknutí svítí dostatečně a někdy třeba po 5 minutách zmáčknu tl. a dioda svítí málo a nic se neděje. Baterka je nová. Dělají mi to oba dva klíče. Máte s ním někdo zkušenosti co a jak....
Baworman píše:tak to je pravda mě to tak funguje aj při otevírání aj při zavírání.
A uz si odstranil tu puvodni zavadu? Protoze to spolu muze souviset - zkus kdyz ti to nejde po 5min Odemknout,dat znovu nejdrive zamknout a pak odemknout, pripadne sesynchronizuj DO a Central.
Pokud ovsem si neodstranil puvodni problem je to debata dokola a uz o nicem,nekde musis zacit a postupovat, bud zacni vymenovat a nebo sjet na diagnostiku. Pokud trochu hovis,pak zacni promerovat
tak jsem to asi už vyřešil. Byl to vadný d.o. vyměnil jsem za druhý udělal jsem ukony: Odemkl tl. potom jsem zmáčkl ten samý a držel až sjely okna . potom jsem auto zamkl okna byla dole a pak jsem zmáčklto samé tl. a okna vyjela nahoru. Od té doby co jsem toto provedl tak vš funguje tak jak má a zatím bez problémů.
Baworman píše:tak jsem to asi už vyřešil. Byl to vadný d.o. vyměnil jsem za druhý udělal jsem ukony: Odemkl tl. potom jsem zmáčkl ten samý a držel až sjely okna . potom jsem auto zamkl okna byla dole a pak jsem zmáčklto samé tl. a okna vyjela nahoru. Od té doby co jsem toto provedl tak vš funguje tak jak má a zatím bez problémů.
Vzhledem k tomu, ze ti samy sjizdeli okna tak vadnemu DO bych to neprisuzoval,to by si musel byt furt v dosahu DO,coz sem predpokladal ze u toho nesedis

Cili bych to videl na Sinchronizaci DO a Central,ale i tak je to divny
Vitak píše:Nikdo z vás nařešil tento problém ?Vitak píše:Pánové taky bych měl otázku na centrál. Mám e-36 kabrio a v manuálu se píše, že pokud má auto všechny okna dole, a chci to auto zamknout dálkou po 5 vteřinách, by měli okna zajet nahoru. Funguje to jen klíčem? Nemáte s tím někdo zkušenost?
np a dalku mas origo s alarmem ci dodelavanou .. ?
ak dodelavanou tak je to jasne ...
nezapojene ..