Aaahoj . Koupil jsem BMW e36 rv.96 a chci měnit olej . Je nutné jezdit do servisu kvůli nulaci ukazatele výměny oleje nebo si to počítač přebere sám?
Chci ted davat polosyntetiku jelikož ted jezdim na minerál. Máte s touto výměnou někdo zkušenost? myslím jako pročištění motoru apod. Díky moc
Koby píše:Prej to můžeš tim propojovánim přes drát komplet odpálit Co je na tom pravdy nevim.
já nevim, já sem to nuloval nedávno a vpohodě.
já to slyšel také ale vždy to bylo od lidí co na to maj ten origo hajzl
A na to konto jsem slyšel, že ten origo hajzl neni nic jinýho, než propojovací drát v šasi kde máš talčítko Stand by a možnost nastavit si co chceš vynulovat..
minerál ja do starejch škodovek 15w-40, do báva minimálně polosintetiku 15w-40, ale pokud tam někdo před tebou lil plnou 5w-40 a nejsou markantní úniky tak tam nalej ji, pokud tam máš 10 a naleješ místo ní 5 může se stát, že se začnou ozývat ventily
BOHHy píše:Aaahoj . Koupil jsem BMW e36 rv.96 a chci měnit olej . Je nutné jezdit do servisu kvůli nulaci ukazatele výměny oleje nebo si to počítač přebere sám? Chci ted davat polosyntetiku jelikož ted jezdim na minerál. Máte s touto výměnou někdo zkušenost? myslím jako pročištění motoru apod. Díky moc
dle postupu to jde dobře, ale nesmíš se splést a vyzkratovat jiné piny. Osobně jsem viděl "machra" který to dělal "100x" a ukazoval to na svém autě dalším a začalo se mu kouřit palubovky a auto pak nemohl nastartovat. Ono je logické když se je to diagnostichá zásuvka a vedou z ní kabely do řídících jednotek motoru/centrálu/ ABS atd... že je při špatném zapojení je riziko poškození jiných součástí
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
Mel bych jen dotaz, kdyz chci vymenit olej driv a jeste porad sviti zelene diody, jestli to mam resetovat nebo pockat az budou hlasit ze je cas na vymenu:-) diky
v tom postupu co je tady v klubu je i obrazek diag zasuvky s popisem... pokud neni clovek totalni trotl, tak se splist nemuze...delam to kusem dratu (myslim ze pin7 a 17(18???-proste zem)) a vzdycky v poho
Tohle je návod co zaručeně funguje jak dal např.EKO
dělám to vždy kusem kabelu, ale kostřím o kasli, ale to je úplně jedno.
Nikdy žádný problém, piny v zásuvce jsou jasně popsané a když je někdo blbej a použije jiné tak je to jeho blbost, je toho tady o nulovaní fakt dost nebo i v Tech. encyklopedii, stačí pouze hledat a neřešit kraviny.
1.Nulovani pri upozorneni olejovy servis: zapnout zapalovani, nestartovat, spojit pin 7 s ukostrovacim pinem (pin 19) nebo s ukostrenim v motorovem prostoru na dobu cca 3 sekund.
2.Nulovani pri upozorneni inspekce: zapnout zapalovani, nestartovat, spojit pin 7 s ukostrovacim pinem (pin 19) nebo s ukostrenim v motorovem prostoru na dobu cca 12 sekund.
3.Nulovani pri upozorneni inspekce+vymena brzdove kapaliny (symbol hodin) zapnout zapalovani, nestartovat, spojit pin 7 s ukostrovacim pinem (pin 19) nebo s ukostrenim v motorovem prostoru na dobu cca 12 sekund, vypnout zapalovani, pockat 20 sekund, zapnout zapalovani, nestartovat, spojit pin 7 s ukostrovacim pinem (pin 19) nebo s ukostrenim v motorovem prostoru na dobu cca 12 sekund.
Cas musi byt presne dodrzen, jinak nulovani nefunguje. !Pozor, propojovaci drat vzdy nejdrive spojit s ukostrenim, aby se predeslo prepeti.