Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 CABRIO - skusenosti s prevadzkou v zime
-
- Kontaktovat uživatele:
Mista tam je habakuk, s hardtopem je to taky v pohode, zatim s tim nemam moc najezdeno ale kopil sem to s hardtopem abych mohl jezdit i v zime, takze sem zvedavej jaky to bude, zatim se stahlou strechou je to nadhera.
Myslis jako ze praskne to zadni okno jo? Da se vymenit, to moje je uz dost zasli, predchozi majitel jezdil asi hodne s hardtopem, nebo se slozenou strechou a je dost prohly a nechce se narovnat.
Myslis jako ze praskne to zadni okno jo? Da se vymenit, to moje je uz dost zasli, predchozi majitel jezdil asi hodne s hardtopem, nebo se slozenou strechou a je dost prohly a nechce se narovnat.
-
Každej dobrej čalovník ti tam všije nové okno. A pokud chceš origo okno tak stojí v BMW okolo 7000,-Bohhy píše:Mista tam je habakuk, s hardtopem je to taky v pohode, zatim s tim nemam moc najezdeno ale kopil sem to s hardtopem abych mohl jezdit i v zime, takze sem zvedavej jaky to bude, zatim se stahlou strechou je to nadhera.
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Vitak píše:Ještě jsem zapoměl. To okno má přehnuté každé kábro, je to už stářím, nebo tím že to nějaký moula stahoval když byla zima. Pokud ho nemáš prasklé v bocích a neteče ti tam tak to neřeš.
okno se prej ohne když necháváš auto se staženou střechou i v garáži. V nějakým manuálu jsem žetl že střecha má být natažená v co možná nejdelší době.... je to i z důvodu prachu a vlhkosti v interiéru..... takže pokud to někdo nechá celou zimu stát "otevřené" tak se zaručeně ohne..... kábro jsem nikdy neměl ale toto jsem četl

-
- Kontaktovat uživatele:
Slid píše:No a co v zime, kdyz nekdo jezdi s hardtopemTo pak si nici tu platenou strechu kdyz ji ma celou zimu slozenou, to je divne....Preci od toho ten hardtop je a tech aut jezdi takhle dost, to by pak mel to kazdej v prdeli.
prostě to tak je.... neměla by se nechávat delší dobu dole. Taky by se ta slída neměla mýt pokud možno žádnejma leštěnkama aby nezmatněla.
btw: nevíte někdo o nějaký dobrý impregnaci za dobrý peníz? (ne z bmw)
castro píše:Slid píše:No a co v zime, kdyz nekdo jezdi s hardtopemTo pak si nici tu platenou strechu kdyz ji ma celou zimu slozenou, to je divne....Preci od toho ten hardtop je a tech aut jezdi takhle dost, to by pak mel to kazdej v prdeli.
prostě to tak je.... neměla by se nechávat delší dobu dole. Taky by se ta slída neměla mýt pokud možno žádnejma leštěnkama aby nezmatněla.
btw: nevíte někdo o nějaký dobrý impregnaci za dobrý peníz? (ne z bmw)
ale jo to ja ti verim, ale spise by me zajimalo jak to teda resi.v nemecku jsem videl s hardtopem jezdit takhle mrte e36 v zime
-
Přesně tak. Takže když to shrneme Hardtop je skoro zbytečný. Pokud je na autě musíš ho stejně alespoň jednou týdně sundat a natáhnout plátěnou kvůli vlhkostiHuska píše:Vitak píše:Ještě jsem zapoměl. To okno má přehnuté každé kábro, je to už stářím, nebo tím že to nějaký moula stahoval když byla zima. Pokud ho nemáš prasklé v bocích a neteče ti tam tak to neřeš.
okno se prej ohne když necháváš auto se staženou střechou i v garáži. V nějakým manuálu jsem žetl že střecha má být natažená v co možná nejdelší době.... je to i z důvodu prachu a vlhkosti v interiéru..... takže pokud to někdo nechá celou zimu stát "otevřené" tak se zaručeně ohne..... kábro jsem nikdy neměl ale toto jsem četl

lupik píše:Slid píše:castro píše:[quote="Slid"]ale jo to ja ti verim, ale spise by me zajimalo jak to teda resi.v nemecku jsem videl s hardtopem jezdit takhle mrte e36 v zime
asi na to prdí a na jaře se budou divit....
aha
hlavně v tý složený střeše pak zůstavá vlhkost a de to celý do prdele

a k čemu pak vlastně ten hardtop je, když je vlastně k hovnu

Sem myslel že vlhkost se tam nedostane

-
Nějaká vlhkost se tam určitě dostane. A jestli si myslíš že napodzim nandáš hardtop a sundáš ho až na jaře, tak ti zaručuji že jí vyndáš plesnivou! Nezapomeň že v tom autě není stálá teplota. Pokud stojí auto venku v -15 pak tam je zase +20 tak střecha navlhne. Nezapomeň že ta střecha je smotaná v kufru. Pokud jí natáhneš je všechno OK
Plesnivou střechu jsem viděl u E-30 a není to nic pěkného. Taky nějaký blb nasadil hardtop a sundal ho na jaře