Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

VSTUPNÍ INFORMACE DO VLASTNÍHO BC V E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Makropulos

#1 Příspěvek od Makropulos »

Chci si koupit E36 a jak je mnohokrát psáno, radši bez vábavy ale v lepším stavu. No a zajímá mě, jestli je problém vytáhnout si všechny potřebný inormace co jdou z auta a připojit je do vlastnoručně udělanýho BC. Prostě a jednoduše, bude auto bez BC a ruznych elktronických blbostí, ja si je sam udělam, jdiny problem je, jestli tam někde bude možno si potřebny vstupni informace vytáhnout.
Snad mne chápete :idea:
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Fatal Design »

... na něčem podobném pracujeme s kamarádem, ale nechci zatím nic prozrazovat ...
matiz
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od matiz »

Uprimnou soustrast -))))

Dam ti dobrou radu.Vyuzij svych znalosti jinde a nech si za ne zaplatit.Za ty prachy si sezen original BC....Udelat to i designove aby to bylo krasne bude dost orisek...
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fatal Design »

matiz píše:Uprimnou soustrast -))))

Dam ti dobrou radu.Vyuzij svych znalosti jinde a nech si za ne zaplatit.Za ty prachy si sezen original BC....Udelat to i designove aby to bylo krasne bude dost orisek...

Přesně tak. Ten BC už zase není taková vymoženost a spousta věcí je tam užitečná. My děláme spíše na jakémsi rozšíření (s vlastním modulem a displayem), ale i tak je to maso ...
Makropulos

#5 Příspěvek od Makropulos »

Jo, to mate pravdu, akorat že jsem takovy trošku elektromagor, takže konečna uprava bude spočivat v vestavěni PC do auta, podobně jak to ma ten chlapek v te tatře. Takže se do toho interieru bude zasahovat šilenym zpusobem. Bude jeden normalni BC ktery bude komunikovat s PC (BC tam bude proto abych nemusel zapinat PC když budu jezdit pro rohliky do tesca :D )
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fatal Design »

Makropulos píše:Jo, to mate pravdu, akorat že jsem takovy trošku elektromagor, takže konečna uprava bude spočivat v vestavěni PC do auta, podobně jak to ma ten chlapek v te tatře. Takže se do toho interieru bude zasahovat šilenym zpusobem. Bude jeden normalni BC ktery bude komunikovat s PC (BC tam bude proto abych nemusel zapinat PC když budu jezdit pro rohliky do tesca :D )

Až uvidíš tu změť kabelů pod volantem, tak tě rychle přejde chuť ... :)
Makropulos

#7 Příspěvek od Makropulos »

Fatal Design:
No, sjem takový blázen že se pustím do všeho...hmm, šel by tam motor z trabanta??? :lol: ... Otazka je jestli to dotahnu do konce. No snad jo, nerad bych jezdil s hromadou dratu kolem hlavy a dirama v palubce. V nejhorším si tam instalnu ruske kuličkove počítadlo :D
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fatal Design »

Makropulos píše:Fatal Design:
No, sjem takový blázen že se pustím do všeho...hmm, šel by tam motor z trabanta??? :lol: ... Otazka je jestli to dotahnu do konce. No snad jo, nerad bych jezdil s hromadou dratu kolem hlavy a dirama v palubce. V nejhorším si tam instalnu ruske kuličkove počítadlo :D

Motor z Trabanta ? To spíše z E36 do Trabanta, to by bylo peklo na zemi ! :) My si s tou dodělávkou hrajeme už 1,5 roku a pořád to má mouchy a už jsme do toho investovali tak 2.500,-Kč. Ale až to bude, bude to krása a unikát ... Ještě si hraju s myšlenkou zapojení přídavných budíků z Alpiny, ale to se snad ani nedá sehnat, takže zatím nic ...
Makropulos

#9 Příspěvek od Makropulos »

Fatal Design:
Sice je fakt že jsem ještě neměl možnost hrabat se v elketrice od E36, ale i tak si myslim že po mě bude možna tak nějvětši problem zakomponovat to všechno do palubky a vyběr pěkných ovládacích prvků. Z programoavni picky a řešeni elektronickych obvodu nemám vítr. No, je to ještě daleko, auto mi bestojí v garáži, zatím jen zjištuju info.
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Fatal Design »

Sice je fakt že jsem ještě neměl možnost hrabat se v elketrice od E36, ale i tak si myslim že po mě bude možna tak nějvětši problem zakomponovat to všechno do palubky a vyběr pěkných ovládacích prvků. Z programoavni picky a řešeni elektronickych obvodu nemám vítr. No, je to ještě daleko, auto mi bestojí v garáži, zatím jen zjištuju info.

Před 1,5 rokem jsem byl taky optimista :)
Makropulos

#11 Příspěvek od Makropulos »

Fatal Design:
to by mě zajímalo co se vam tam sere a copak je to za úpravu.
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Fatal Design »

to by mě zajímalo co se vam tam sere a copak je to za úpravu.

Jak jsem psal, nechci moc prozrazovat, ale máme problémy s výdrží displaye. Máme už 3-tí typ a vždycky praskne ... nevíme čím to je ...
Makropulos

#13 Příspěvek od Makropulos »

Fatal Design:
praskne? a neni třeba jen blbě uložený? No, předpokladam že tak jednoduche to nebude když se s tim pachtíte tak dlouho.
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Fatal Design »

praskne? a neni třeba jen blbě uložený? No, předpokladam že tak jednoduche to nebude když se s tim pachtíte tak dlouho.

Jasně, to nás napadlo jako první, ale zkoušeli jsme to mít i na sedadle a zase ... Skoro to vypadá, jako když tam najednou střelí proud, ale nic jsme nenaměřili :( On nepraskne jako fyzicky (sklo), ale rozteče se, nebo už jen nikdy nenaskočí a to je testováno jen v běžném provozu ... žádný drift :) ... ale my na to přijdem ... bohuže to není jediný problém, ale jak říkám ... až to bude, bude to super !
Makropulos

#15 Příspěvek od Makropulos »

Fatal Design:
A sakra, tak to je nemilé. Zkoušeli jste ten obvod zapojit i doma? a nějak simulovat funkci jako v autě. A kdyby se roztekl i doma, tak je jasne že to neni napajenim ale zapojenim. Kurňa, to by chtělo pořádný měřák, nejlepe osciloskop.
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Fatal Design »

A sakra, tak to je nemilé. Zkoušeli jste ten obvod zapojit i doma? a nějak simulovat funkci jako v autě. A kdyby se roztekl i doma, tak je jasne že to neni napajenim ale zapojenim. Kurňa, to by chtělo pořádný měřák, nejlepe osciloskop.

Samozřejmě jsme to zkoušeli i doma, ale tam se to chová OK (14 dní v kuse a pohoda), jenže tam to není napojeno jako v autě, takže je těžko něco zjistit .... Na měřáku se pracuje .... Myslím, že to bude mít konkrétní příčinu (tzn. stane se to jen při nějaké konkrétní události), ale zatím nevíme jakou ...
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Fatal Design »

Ještě to chceme zkusit na jiné E36 ... je to skoro pitomost, ale co kdyby ?
Makropulos

#18 Příspěvek od Makropulos »

JJ, taky dobry napad, ikdyž myslim že nic moc noveho nepřinese. V autě je dycky problem s napojenim takovych věci. Napětí není zrovna ideální. Zajistit pořáně stabilní napájení a nejlepe hodit ochranu na vstupy a je to. Ale to není nic nového. Celkem by mě zajímalo čím to bude, kdyžtak sem pak hod řešení této hádanky :wink:
Odpovědět