To major
Ahoj,
tak jsem se prokousal těmy 30ti stránkamy a poprosil bych tě též o rady a poznatky.
Mám E30 318is rok 1990 najeto 247000 +-
Koupil jsem to v dubnu kdy to mělo najeto 221000+- a od te doby se měnil pouze jednou a to při 239500+-
Vím, že to muselo dostat hodně na prdel.
Bývalý majitel dělal při 210000+- komplet go motoru.Nevim přesně co všecko vyměnil nebo nevyměnil.
Nemam ponětí co tam nalil za olej on, ale já když jsem to koupil tak jsem v létě doléval cca 2l Castrol gtx nebo nějak tak, myslím 10w 40.
Jezdil sem hodně po republice takže spíš dálkové než po městě.
Na podzim se měnil olej, akorát sem neměl moc financí tak mi kamoš dovezl nějakou sračku, ani si nepamatuju název.
Najel sem na to asi 6000km a kontrolky opět pohasly a svítí oilservice.
Tentokrát jsem jezdil hodně po městě a dost často se ani motor nezahřál. Asi 3x sem byl 150km od domu jinak pořát po městě a 1x-3x tydně 30km do školy a na brigády a 30km zpět.
Chi se tě zeptat jaký je nejvhodnější olej pro tuto situaci a nějaký který můžu nalít i po těch sračkách co tam sou(byly).
Vím, že druh a značka oleje by se neměli moc měnit.
Na ceně mi až tak moc nezáleží, hlavně aby to fakt bylo kvalitní a ten motor vydržel aspoň ještě 150tis km
Jo ještě jsem zapoměl.
Když ten byvalej majitel dělal to go tak tam krom oleje nalil to slavné PS23 z tv reklamy.
Je to k něčemu, nebo je to jen blbost na tahání peněz s lidí?
Předem děkuji za rady a zkušenosti.
Díky
Honza