Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jak chemicky očistit ventily ?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
George_D
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od George_D »

Ja nechci nějak kazit tema, ale z vlastní zkušenosti vim, že chemický sračky dokážou kolikrát povrch narušit mnohem víc než mechanickou cestou :wink: Jednoduchej případ jestli vyvařuješ spirálu v konvici octem, tak asi moc dobře víš, že časem jde ta spirála do prdele, takže chemie neni vždycky výhra :wink: A s těma ventilama, no co znam par mechaniků, tak už neznam nikoho, kdo by to dělal starou cestou, jako pastou, snad jen muj děda, u něj jsem tu pastu ještě našel :lol:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#22 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Strosek píše:Ty krávo, ještě, že za to tady neplatím. :roll: :wink:

Až na tu Coca-Colu - tam je kys. dusičná, takže by na tom něco mohlo bejt - to byla snad jediná věc k tématu.

Dík.

Musím ještě někde sehnat to "máchadlo" a rychle se vod někoho naučit Rumbu. :roll:
A co je to pračka ?

Adminy prosím o vymazání celý týde sračky - je k hovnu. Akorát mě to nasralo.

Nevím, proč by tě to mělo nasrat. Máš tu několi kodpovědí, jak to udělat dobře a ty se čílíš, že ti sem pak lidi píšou úsměvný rady. Ber to s nadhledem a v klidu ;-)
Strosek

#23 Příspěvek od Strosek »

Máš recht - soryček, reagoval jsem zytečně moc hystericky, podrážděně - NJN - deprese nedělního podvečera.

Ale prostě, když nedostanu odpověď na svou otázku, kterou jsem očekával - protože komerčně distribuovaný chemikálie na odstranění karbonu existujou a fungujou. Tak mě prostě dorazily keci o nějakým máchadle apod. - to musí každej uznat, že to jsou prostě OT, kerý do některejch sekcí prostě nepatřej a nejsou, podle mě ani považovány za vtipný, i kdyby náhodou snad byly a v tomto žřípadě teda nic moc - moc jsem se nezasmál.

Takže čest. Jedno vím jistě, příště si hodně rozmyslím, jestli vás tady budu obtěžovat s nějakejma svejma dotazama.

Jináč, nakonec to teda namočím do novýho mot. oleje 5W-40 a schválně, jestli něco udělá s "karbonem" - jesti se potvrděj ty spekulace, že ve starým zakarbonovaným motoru ten olej může udělat paseku tím, že rozpustí karbon a zacpou se nějaký pro chod motoru "životně důležitý kanály" a ende. Ještě to vylepším tím - že nasimuluju trošku podmínky ohřevem na cca 70 st. . :roll: :twisted:

K tomu to jsem se to snažil nasměřovat - k takový spíš diskuzi o chemii a ne k tomu - proč to neudělám tak, jak se to běžně dělá, když tak se to prostě normálně dělá.
bas

#24 Příspěvek od bas »

Speedy Čestný člen
Čestný člen

#25 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Strosek píše:Máš recht - soryček, reagoval jsem zytečně moc hystericky, podrážděně - NJN - deprese nedělního podvečera.

Ale prostě, když nedostanu odpověď na svou otázku, kterou jsem očekával - protože komerčně distribuovaný chemikálie na odstranění karbonu existujou a fungujou. Tak mě prostě dorazily keci o nějakým máchadle apod. - to musí každej uznat, že to jsou prostě OT, kerý do některejch sekcí prostě nepatřej a nejsou, podle mě ani považovány za vtipný, i kdyby náhodou snad byly a v tomto žřípadě teda nic moc - moc jsem se nezasmál.

Takže čest. Jedno vím jistě, příště si hodně rozmyslím, jestli vás tady budu obtěžovat s nějakejma svejma dotazama.

Jináč, nakonec to teda namočím do novýho mot. oleje 5W-40 a schválně, jestli něco udělá s "karbonem" - jesti se potvrděj ty spekulace, že ve starým zakarbonovaným motoru ten olej může udělat paseku tím, že rozpustí karbon a zacpou se nějaký pro chod motoru "životně důležitý kanály" a ende. Ještě to vylepším tím - že nasimuluju trošku podmínky ohřevem na cca 70 st. . :roll: :twisted:

K tomu to jsem se to snažil nasměřovat - k takový spíš diskuzi o chemii a ne k tomu - proč to neudělám tak, jak se to běžně dělá, když tak se to prostě normálně dělá.

Jasně, to chápu, holt prostě takovej je svět. Ale jak říkám, nebuď rozladěnej, prostě jsou tu lidi, kteří nechtěj pokusovat a tak píšou, ať to uděláš tak nebo tak. Já osobně jsem rád, že se tím zabýváš, aspoň minimálně jsou to zajímavé zkušenosti. Budu rád, když se pochlubíš s výsledkem a ostatní určitě taky :cool2:
Odpovědět