Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

uberu plyn a auto zrychlí :-0

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
upirveliky
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od upirveliky »

vcera jsem to trochu prohnal a zatlacil plyn do podlahy,na 3ti rychlostni stupen asi 5000 otacek a kdyz jsem trochu ubral plynu,tak auto zaclo jeste vic zrychlovat,nez kdyz jsem to drzel na podlaze (čili plny) , sektal se s tim nekdo z vas nekdy? prisaham ze nekecam....
Andre

#2 Příspěvek od Andre »

Asi se motor zrovna dostal do otáček kdy má ostrý nástup. Taky se mi to stalo.
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Maikl »

je to normální.. Kdyz pridavas plynule od zacatku do dorazu tak mas kratsi dobu zrychlení, nez kdyz hned das plnej..
upirveliky
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od upirveliky »

a ze mi to na jinym aute nedela...jen na te e36 je to M40, napadlo me jestli nejsou pricpane vstrikovace,nebo neni spatna smes...
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Maikl »

co sem se bavil s více lidma, tak jim to dělá taky, napr. u feldy..
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od RedBaron »

Tohle by auto určitě dělat nemělo, svědčí to o tom, že příprava palivové směsi neprobíhá zrovna perfektně.
George_D
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od George_D »

Maikl píše:co sem se bavil s více lidma, tak jim to dělá taky, napr. u feldy..

U škodovkářu to je jasný, ti na plyn skoro vůbec nešlapou a lítá jim to jak rakety :lol:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
d.aemon

#8 Příspěvek od d.aemon »

Mně tohle dělalo v Ibize. Dokud nebyl motor ve vysokých otáčkách, tak ho plný plyn jakoby dusil. Po malém ubrání to oživlo. Taky jsem to nepovažoval za normální chování, nicméně jsem to neřešil a řídil se podle toho při předjíždění a tak...
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Maikl »

dobře, tak to asi neni normální.. :oops: :D
mě to dělá taky.. 8)
upirveliky
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od upirveliky »

a vi tady nekdo proc to takhle dela? je to zavada?
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#11 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Ja bych to videl na blby pomer smesy. Zkusil bych vymenit vahu.
jurajko1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od jurajko1 »

tak tomute isto neuverite :lol: ... toto je moj konkretny pripad ...

ked auto startujem tak prvy krat ked otocim do druhej polohy a zhasne zhavenie, ostane svietit kontrolka ASC a ABS ... ked vypnem kluc a znova dam do drujem polohy a pockam na zhasnutie zhavenia a zhasne mi aj ASC a ABS kontrolka....

ked je vsetko zhasnute tak auto samovolne pridava .... vacsinou ked som dost rozbehnuty alebo idem dole kopcom.... vtedy ak vyslapnem spojku otacky vyletia do cerveneho pola a musim slahnut 5tku a brzdit aby som sa nezabil ....

ked ale pri startovani len raz dam kluc do druhej polohy a ostane kontrolka ABS a ASC svietit.... auto mozem vytacat kolko chcem a ani raz mi to neprida ....

bol som s tym aj na diagnostike v BMW ale to som este newedel ze mi to nerobi kym svietia ABS a ASC ... a povedali mi ze mam naprd cerpadlo vstrekovacie , tak som si vybavil generalku .... robi to u nas jeden pan aj so zarukou, no teraz ked viem ze mi to nerobi pokym svietia kontrolky, nema zmysel ho davat opravovat ....

chlapi poradte co mam robit .... :(
mam 325 tds rv.96
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Pyron »

Mě to dělá taky, ty báwa jsou hrozný mrdky 8)
jurajko1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od jurajko1 »

Pyron píše:Mě to dělá taky, ty báwa jsou hrozný mrdky 8)

reagoval si na moj prispewok ?
ja len aby som vedel ....
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Pyron »

jurajko1 píše:
Pyron píše:Mě to dělá taky, ty báwa jsou hrozný mrdky 8)

reagoval si na moj prispewok ?
ja len aby som vedel ....

U mě to není nic s kontrolkama. Mám teď častěji pocit, že se auto nemůže "nadechnout" a když dám z brždění motorem neutrál, motor jde s otáčkama skoro na nulu, pak si sám přidá - houpne to na 2tis/min a pak spadne na normál, kde je již stabilní a nehapruje. Taky mám 13 let staré auto a nepatřím mezi vyvolené, kteří slyší cvaknutí a hned rozeberou půl auta než najdou závadu. Sám doufám, že to vyřeší váha vzduchu/lambda sonda/sání nebo něco takového.. 8)
stehynko

#16 Příspěvek od stehynko »

Uplne normalni jev! Auto pozna, ze kdyz seslapnes plyn az na zem napriklad ve 2000tis. tak omezi mnozstvi smesi (proto ze by tam slo uplne zbytecne palivo ktere se nevyuzije = vedsi spotreba)- ale bohuzel trochu min nez by si pridával plynule plynem! Delaj to vsechny auta se vtřikováním, akorad u nekterych to poznas a u nekterych zas ne!!!!
stehynko

#17 Příspěvek od stehynko »

A co slabá baterka u toho ABS a ASC??? Pokud je spatna baterka, tak muze to byt tim!
Martas23

#18 Příspěvek od Martas23 »

jo přátelé dneska jsem si dovezl z německa 325tds a po cestě domu si přesně jak je tu popisováno auto začalo samo kurevsky přidávat, ato přesně když jsem jel rychleji po dálnici a z kopce na volnoběh, trvalo mi od stuttgartu do norimbergu než jsem přišel na to že když vypnu ASC už to nedělá. JAK JE TO MOŽNÉ?
matiz
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od matiz »

je to nejake divne, mne to teda nedela...
Killca

#20 Příspěvek od Killca »

me dela to samovolny zrychleni pri ubrani plynu, ale fakt jen jemnounce, hned to zacne normalne brzdit motorem, je to u kazdyho auta co znam a ma vstriky, proste se to jakoby dusi moc stavou i kdyz ne uplne a pri pusteni plynu se to dostane pres mez kdy jde ta spravna smes a zatahne to trochu lip, protoze na sprintech clovek co pridava plynule plyn ma lepsi cas nez clovek kterej od zacatku drzi podlahu, ale u silnych aut se tohle mysim uz moc nepozna, tak uz to tlaci podlahu pres podlahu :D
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Odpovědět