Cau lidi mam menší problém - předevčírem jsem kontroloval náplně a měl jsem prázdno v nádobě kam se leje chladící kapalina tak jsem ji dolil! dolíval jsem ji ještě 1 a dneska znova byla prázdná ... asi mi někde vytéká nebo tam mam vzduchovou bublinu ... (nemáte s tim nekdo zkušenosti?) ... ale pozoruji další věci: po nastartování mi motor trochu popískává ... a drží mi otáčky na 1000síci ... nevíte čim to muže být?
dik ...
mas pod autem kaluz vody? jestli ne tak se mrkni na merku oleje jestli na ni neni voda a na zatku na viku ventilu jestli na ni neni pena to by mohlo vypadat na foukly tesneni nebo prdlou hlavu
tak kapalina už je v poho ... ale pořád se mi ty otačky samovolně drží na 1000síci????Jinak na tamto se mrknu ... ale na merce na oleji neni voda určitě ... to jsem kontroloval ...
Steve89 píše:ale pořád se mi ty otačky samovolně drží na 1000síci????
Mě to dělá taky - teda jen za studenýho motoru. U mě za to může podtlakový ventil regulace výfukových plynů (Sekundarluftpumpe). A vyšší volnoběh je při studeném motoru normální = sytič.
JIP píše:Tipnul bych to na netěsnost v sání...nejvíc trpí to gumové koleno za váhou vzduchu. Pokud je zpuchřelé, bude asi prasklina v těch varhánkách...
přesně tak, ja měl taky vyšší volnoběh, k tomu kolísavé otáčky.
to gumove koleno za vahou bylo na hadry kdyz sem ho vyndal.
po koupi nového no problem