Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

netáhne 330i

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
bas2

#21 Příspěvek od bas2 »

Prve co by som urobil, uz davno by som vymenil ten palivovy filter. Stoji par kacek a tak ci tak ho raz musis vymenit....regulator tlaku je hned zanim, resp. nanom. Ked zadna zmena, zmeral by som tlak a prepravne mnozstvo benzinu, ked OK, patral by som dalej, potom uz len neco v elektrike (cidla...atd.)

Jo a vzduchovy filter mas cisty?? Bo aj to som raz videl, ze borec nemenil a mal ho cerny jak z komina, auto zralo a neslo dobre....
kenzee

#22 Příspěvek od kenzee »

dik borci, po vikendu dam vedet jak to dopadlo, zkusi se urcite ten filtr.

takze chapu spravne, ze kdyz vezmu z ELitu, ten Hengst za 15 set bez dane, je v te trubce i ten regulator?
castro
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od castro »

taky se na to v sobotu vrhnu, jsem teda moc zvědavej. Včera to jelo uplně nahouby :( žádná reakce na plyn :? ale pořád to jelo líp jak iS :)

tak doufám že to bude filtrem a ne třeba čerpadlem :?
Diablo330Ci

#24 Příspěvek od Diablo330Ci »

Jeste jeden postreh jak mi to ted po mesici udelalo tak to bylo tim ze jsem parkoval v dost vysoke trave cca 15cm a jak se mi auto válí na zemi tak je dost mozny ze to ovlivnilo ten spatnej regulator tlaku paliva kterej je na podvozku a podle me primo na palivovem filtru. :wink:
FreeTree

#25 Příspěvek od FreeTree »

Já jel následovně: vzduchový filtr, svíčky, palivový filtr - pořád se to zhoršovalo s autem se za studena nedalo pomalu jet. Nakonec díra v klapce sání, trochu zlepšení a váha vzduchu. Vyměněn byl i termostat a čidla v motoru.
Po těchto opravách nárůst výkonu o 40% !!!! :lol:
JIP

#26 Příspěvek od JIP »

FreeTree píše:Já jel následovně: vzduchový filtr, svíčky, palivový filtr - pořád se to zhoršovalo s autem se za studena nedalo pomalu jet. Nakonec díra v klapce sání, trochu zlepšení a váha vzduchu. Vyměněn byl i termostat a čidla v motoru.

Mám ten samý problém v E36 325i M50 Vanos, ale půlku auta jako ty bych měnil nerad...už proto, že třeba čidlo vačky není nejlevnější...jinak váha vzduchu vyčištěna, svíce nové, koleno sání nové, filtr vzduchu nový a beze změn...možná se to ještě zhoršilo...na volnoběh to tak divně blafe do výfuku... :cry:
castro
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od castro »

JIP píše:
FreeTree píše:Já jel následovně: vzduchový filtr, svíčky, palivový filtr - pořád se to zhoršovalo s autem se za studena nedalo pomalu jet. Nakonec díra v klapce sání, trochu zlepšení a váha vzduchu. Vyměněn byl i termostat a čidla v motoru.

Mám ten samý problém v E36 325i M50 Vanos, ale půlku auta jako ty bych měnil nerad...už proto, že třeba čidlo vačky není nejlevnější...jinak váha vzduchu vyčištěna, svíce nové, koleno sání nové, filtr vzduchu nový a beze změn...možná se to ještě zhoršilo...na volnoběh to tak divně blafe do výfuku... :cry:

tak zkus ještě ten palivovej filtr ;-)
JIP

#28 Příspěvek od JIP »

Jasně, v pátek jdu na diagnostiku, abych vyloučil čidlo vačky a lambádu a pak příjde na řadu ten palivový filtr... :wink:
FreeTree

#29 Příspěvek od FreeTree »

... jasný..... v tomto případě je diagnostika na místě...
castro
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od castro »

JIP píše:Jasně, v pátek jdu na diagnostiku, abych vyloučil čidlo vačky a lambádu a pak příjde na řadu ten palivový filtr... :wink:

alp mi ještě poradil že může být zanesený sítko před paliv. čerpadlem. Tak to o víkendu zkusim vyzkoušet, doufám že mi nevyteče nádrž na zadní sedačky... :roll: :)
JIP

#31 Příspěvek od JIP »

Tak vám můžu konečně prozradit tu příčinu, byla to opravdu lambda...no ale pro jistotu jsem nechal vyměnit i ten palivový filtr.
Dohromady s diagnostikou a výměnou filtru za 950,-...jsem si myslel, že to bude horší. Teď ještě někde schrastit tu lambádu... :?
castro
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od castro »

JIP píše:Tak vám můžu konečně prozradit tu příčinu, byla to opravdu lambda...no ale pro jistotu jsem nechal vyměnit i ten palivový filtr.
Dohromady s diagnostikou a výměnou filtru za 950,-...jsem si myslel, že to bude horší. Teď ještě někde schrastit tu lambádu... :?

mno a jak se ty problémy projevovali u tebe?

já s autem ted jel a prijde mi to ještě horší než před tím, šlápnu na plyn a nic se neděje :( jede to doslova jak nějakej dvoulitr :? uplně mrtvý, přitom na motoru jde slyšet že šlape bezvadně.

asi udělám taky diagnostiku + ten filtr.

se.re mě to kua :(
JIP

#33 Příspěvek od JIP »

castro píše:
JIP píše:Tak vám můžu konečně prozradit tu příčinu, byla to opravdu lambda...no ale pro jistotu jsem nechal vyměnit i ten palivový filtr.

mno a jak se ty problémy projevovali u tebe?

já s autem ted jel a prijde mi to ještě horší než před tím, šlápnu na plyn a nic se neděje :( jede to doslova jak nějakej dvoulitr :? uplně mrtvý, přitom na motoru jde slyšet že šlape bezvadně.

asi udělám taky diagnostiku + ten filtr.

se.re mě to kua :(

Příznaky? No výkon jde někdy jakoby ve vlnách, hodně to je znát mezi 2000-3500, než sepne VANOS(spíná tuším kolem 4000ot.), navíc se zdá výkon o něco nižší, z výfuku je trochu cítit benzín, po zahřátí to jakoby cca každých 5 vteřin tak zvláštně blafne do výfuku, spotřeba je 1-2L vyšší a někdy mi na volnoběh kolísají otáčky mezi 500-1000. Někdy taky vynechává 1 válec.
Zajímavé na tom je, že auto někdy jede úplně normálně a někdy úplně naho*no... :?
Prý to občas dělá i čidlo vačky, ale dle diagnostiky ho mám OK a na lambdu jsem měl podezření už předtím. Asi jí moc nepomohlo, když auto stálo rok na vrakáči ve Francii...
kenzee

#34 Příspěvek od kenzee »

Zdarte, tak co? Zkousel nekdo neco? Ten filtr? Muj mechos se na me vyprd, tak to musim o tyden odlozit, coz me neskutecne s*re. Neznate nekoho dobryho v Praze/okoli kdo by na to mrk a ja nevykrvacel jak kdybych to dal nekam do Renocaru?

Mam na to ale docasnej lek, pokazdy kdyz to spatne startuje, tak by to pak nejelo, zdechnu to a nastartuju a treba 2x po sobe. Pak neni problem. Resp zustava ten, ze to porad jede hur nez ma, cca o 30 koni, ale jezdit se s tim da. Zatim.
castro
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od castro »

kenzee píše:Zdarte, tak co? Zkousel nekdo neco? Ten filtr? Muj mechos se na me vyprd, tak to musim o tyden odlozit, coz me neskutecne s*re. Neznate nekoho dobryho v Praze/okoli kdo by na to mrk a ja nevykrvacel jak kdybych to dal nekam do Renocaru?

Mam na to ale docasnej lek, pokazdy kdyz to spatne startuje, tak by to pak nejelo, zdechnu to a nastartuju a treba 2x po sobe. Pak neni problem. Resp zustava ten, ze to porad jede hur nez ma, cca o 30 koni, ale jezdit se s tim da. Zatim.

tak jsem na to stejně - naprosto! :-) Taky o týden odloženo, protože nebyl k sehnání ten filtr. Včera jsem byl trošku driftovat a jde cítit že tomu chybí ty Nm který to má mít. Ale jak jsem to tak protáh (netvrdim že je to tim), tak to jede aspoň trochu líp, ale pořád to neni ono, když jsem řadil byť jen v 2500ot, z 2na3 a nebo 3na4, vždycky šlo těsně po přeřazení cítit že to tlačí, teď je to jak nějaká felicie kde je jedno jak moc se šlape na plyn a jsou jen 2 stavy PLYN - ANO/NE.

ještě se mi podařilo dodělat silentbloky na motoru, takže ted radši nebudu jezdit ale chci ten filtr už co nejdřív protože mě to strašně se-re stejně jako tebe, že nevim co teda ve finále bude v háji :?

Pokud filtr nepomůže - jdu na diagnostiku, v Rudný je nějakej člověk co má dobrou.
kenzee

#36 Příspěvek od kenzee »

Jee, zkus to stihnout do vikendu at vime.. Zas cekat celej tyden a premejslet co a jak. :)

Jo a nevite, jestli diagnostika (at uz klasika Carsoft apod a velka v BMW) ukaze vadnou lambdu? Popr dokonce konkretni (mam tusim 4)?
castro
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od castro »

lambdu by měla bezproblemu ukázat... konkrétní taky
JIP

#38 Příspěvek od JIP »

castro píše:lambdu by měla bezproblemu ukázat... konkrétní taky

Jo, já mám lambdu jednu a řekli mi, že Diag hlásí vadné čidlo 02 a to prý je lambáda... 8)
Toydolls

#39 Příspěvek od Toydolls »

JIP píše:

Jo, já mám lambdu jednu a řekli mi, že Diag hlásí vadné čidlo 02 a to prý je lambáda... 8)

Na jaky diagnostice to hlasi?

Jinak muj nazor na ten filtr je takovej, ze kdyz ho u aut menim tak u tech co maji trebas pres 200tis a to i u felin apod. jinak to nema vyznam (ale sou vyjimky). Pokud by to bylo neco s paliv filtrem ci cerpadlem apod. tak si myslim, ze by to auto proste pri vykonu pocukavalo, to by muselo byt citit
JIP

#40 Příspěvek od JIP »

Toydolls píše:
JIP píše:

Na jaky diagnostice to hlasi?

Jinak muj nazor na ten filtr je takovej, ze kdyz ho u aut menim tak u tech co maji trebas pres 200tis a to i u felin apod. jinak to nema vyznam (ale sou vyjimky). Pokud by to bylo neco s paliv filtrem ci cerpadlem apod. tak si myslim, ze by to auto proste pri vykonu pocukavalo, to by muselo byt citit

Na diagnostice v servisu SOTEA...taková krabička 15+40cm...výrobce ani typ ti neprozradím, páč jsem to tam neštudoval...snad si taky nechceš pořídit diagnostiku, když mě diagnostika na autě stála 400,-...
Odpovědět