Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Sklapeni sedacek do E46

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
DarkRaven

#1 Příspěvek od DarkRaven »

Potreboval bych vyresit potiz s upravou BMW E46 sedan z verze bez sklopnych sedacek na sklopne. Jedna se mi o dve vyztuhy mezi delici prickou a nadkolim. (Obrazek mam, ale nemuzu ho sem prilozit :-( )
Mate nekdo tip, kde bych mohl tyto vyztuhy sehnat (vrak auta apod.), prip. je nekdo schopen udelat nakres s rozmery (nechal bych si je u klempire vyrobit). Predem moc diky za jakoukoliv pomoc. T.
Huska
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Huska »

DarkRaven píše:Potreboval bych vyresit potiz s upravou BMW E46 sedan z verze bez sklopnych sedacek na sklopne. Jedna se mi o dve vyztuhy mezi delici prickou a nadkolim. (Obrazek mam, ale nemuzu ho sem prilozit :-( )
Mate nekdo tip, kde bych mohl tyto vyztuhy sehnat (vrak auta apod.), prip. je nekdo schopen udelat nakres s rozmery (nechal bych si je u klempire vyrobit). Predem moc diky za jakoukoliv pomoc. T.

kup si jiné auto .... tento zásah jsem videl na e36 a 2x prasklo zadní okno.
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od dsvatos »

Je to jak píše Huska. Zezlabíš tím tuhost karoserie. Auta se sklopnýma sicnama ji mají vyztuženou jinak. Nevím jak je to u e46, já je mám u e36 taky nesklopný, ale není problém tam dát sicny se skivakem. Ten plech je tam jen malinko přibodovanej. Stačí jen sehnat opěradlo. Takže si buď sežeň skivak (aspoň něco, ne? :wink: ), nebo se na to vyprdni.
Diablo330Ci

#4 Příspěvek od Diablo330Ci »

Muzu Ti namerit coupe ale to asi bude jiny.Tu tuhost bych vyresil vzperou do kufru mezi tlumice ale ta Ti tam zase bude prekazet a nebo vymyslet vzperu na napravu dolu.Jeste si zjisti jestli auta se sklopnejma sedackama nemaj na podvozku vyztuhy do V???Takove dva cerny plechovy profily.
Huska
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Huska »

Diablo330Ci píše:Muzu Ti namerit coupe ale to asi bude jiny.Tu tuhost bych vyresil vzperou do kufru mezi tlumice ale ta Ti tam zase bude prekazet a nebo vymyslet vzperu na napravu dolu.Jeste si zjisti jestli auta se sklopnejma sedackama nemaj na podvozku vyztuhy do V???Takove dva cerny plechovy profily.

nejde o vyztužení podvozku a podběhů, ale o snížení torzní tuhosti celé karoserie... věřím že navaření originální výtuhy z nějakýho vraku je možné, ale je otázkou zda není přapážka/výtužný rám bodován až u C sloupků
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
DarkRaven

#6 Příspěvek od DarkRaven »

Muzu nekomu z vas poslat obrazek s vyztuhou na e-mail? Treba mate prava vkladat obrazky do diskuze. Dival jsem se na to a v podstate jediny rozdil mezi verzi se skopnejma a nesklopnejma sedackama je tato vyztuha na podbehu. Samozrejme, netvrdim, ze kastle neni vyztuzena jeste nekde na podlaze. Nicmene dily na podvozku v oblasti kufru (napravnice), podbehu, prahu i C-sloupku jsou uplne identicky. Vyrabi se jen dve varianty plata mezi C-sloupky (horni cast vcetne vyztuh je stejna)(sklopne sedacky 41138233489 a nesklopne 41138233488). Co si o tom myslite?
DarkRaven

#7 Příspěvek od DarkRaven »

Diablo330Ci píše:Muzu Ti namerit coupe ale to asi bude jiny.Tu tuhost bych vyresil vzperou do kufru mezi tlumice ale ta Ti tam zase bude prekazet a nebo vymyslet vzperu na napravu dolu.Jeste si zjisti jestli auta se sklopnejma sedackama nemaj na podvozku vyztuhy do V???Takove dva cerny plechovy profily.

Diky za nabidku :-) Podle toho co jsem se dival do ETK tak kupe a sedan maji stejnou podlahu nad napravnici a stejne vnitrni casti zadnich podbehu. Plato mezi C-sloupky s prickou ma jine cislo, ale to muze byt dane jen jinym sklonem C-sloupku. Jestli se tu objevi ta fotka vyztuhy a budes ji mit stejnou i na svem aute, budu rad kdyz mi to nameris :-)
Diky Tomas
Odpovědět