Maslista píše:
kde se takový prášek dá sehnat..? jak přesně se jmenuje..?
Jmenuje se to klouzek
myslel jsem, že klouzek je nějakej lidovej název.. kde se to kupuje..? normálně v drogerii..?
...mastek mletý neboli klouzek (koupíš normálně v drogérii),
nebo můžeš použít dětský zásyp Aviril Baby , to je v podstatě navoněný klouzek, jestli chces zvolit cestu přášku.
Já osobně bych se na klouzek vys_al (kdo se má s tím prášit) a použil nejlépe Sonax nebo prostě glycerin (koupíš v lékárně) mírně zředěný vodou.
myslel jsem, že klouzek je nějakej lidovej název.. kde se to kupuje..? normálně v drogerii..?
...mastek mletý neboli klouzek (koupíš normálně v drogérii),
nebo můžeš použít dětský zásyp Aviril Baby , to je v podstatě navoněný klouzek, jestli chces zvolit cestu přášku.
Já osobně bych se na klouzek vys_al (kdo se má s tím prášit) a použil nejlépe Sonax nebo prostě glycerin (koupíš v lékárně) mírně zředěný vodou.
ten SONAX jsem aplikoval a pomohl jen na chvíli.. stejně jako ten dětský zásyp ten taky nepomohl..
Tak po nekonečně dlouhém laborování a zkoušení různých přípravků (silikonový olej SILIKAL, dětský zásyp JOHNSON&JOHNSON, lůj SONAX, spešl přípravek na gumová těsnění dveří automobilu BERNER a mnohá další) jsem sáhnul po obyčejné INDULONĚ, která se mi válela v garáži... po aplikaci a příjemném promazání rukou musím konstatovat, že INDULONA jako jediná úspěšně odstranila snad nadobro můj problém s vrzajcím těsněním..
Vrzání dveří, to mě už dlouhou dobu štve. Je to jako kdyby moje BMW 530 r.v.2003 bylo svařené v nějakém JZD, nebo bylo po totální ráně. Nic takového. Měl jsem úžasné nápady které vždy pomohly, ale jen na chvíli. Regum, Sonax na gumu, silikon, glyceryn, olej s teflonem, odmaštění gum, omytí vodou s Jarem a ani Indulona nepomohla. Možná jsem nepoužil tu správnou. Před zhruba měsícem, už to zase vrzalo jako když se má auto rozpadnout, měl jsem blbou náladu a tak mě to štvalo o to víc. Náhodou jsem v garáži našel SPREJ NA KLÍNOVÉ ŘEMENY (odolný proti vlhku a vodě, od Tectane) a nápad byl na světě. Na malý hadřík jsem nastříkal trochu toho spreje a objel jsem všechny gumy dveří. Jak jsem psal je to 4-5 týdnů a NEVRŽE. Je to zatím nejdelší doba které jsem dosáhl. Jinak jsem slyšel, že vrzání dveří u BMW je hodně častý jev.
Eks
tak když už se toto téma opět oprášilo.. tak musím přiznat že ani indulona neodstranila můj problém navždy.. nedávno jsem se v jiném tématu tady na klubu dočetl, že pomůže namazání těch filců nad těsněním dveří.. použil jsem takový ten vosk/lůj od sonaxu a ejhle ... nic nevrže už asi měsíc mám v autě klídek..
Taky řeším něco podobnýho. Mám problém se zadními výklopnými okýnky u e36 coupé. Ne že by přímo vrzali, ale spíš se na nerovnostech jakoby klepou, mlátí že si člověk řiká že se každou chvilku vysypou. Koukal jsem na ně, dotažený všechno je a v úchytech držejí na fest, ale jak se o něj člověk trochu opře, tak prostě pruží... máte to tak taky, nebo tam mám už tak špatné těsnění?
Chci se jen zeptat někdo říká jak je silikon na ty gumy super, někdo zase ze hlavně ne silikon kde je tedy pravda a ma někdo se silikonem negativni zkušenost? Díky moc