Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

vrzajcí gumové těsnění dveří

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
WinCent

#21 Příspěvek od WinCent »

GeorgosAc píše:
TPBMW píše:
GeorgosAc píše:Dneska sem koupil od SONAXu ,,jeleni luj,, na tesneni okolo dveri navic zabranujici primrzani.

vyzkousim a pak poreferuji... cena 139kč na Shell.

jj taky koupim, jinak moc pěknej toaleták :D ten opravdu máš :?: chtěl bych taky takový

to je darek do LOPOLA kdyz jsem vstoupil do klubu kdysi.. a obrazek mam od nej dodnes :P

fakt dobrý :D
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen

#22 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

tak se vam to skocil kluci vyfotit :P

Obrázek

mistnim pujcim at to nemusite kupovat zbytecne nove , ono to stejne nebude na jedno auto. kdyby jste teda chteli.....
Maslista

#23 Příspěvek od Maslista »

323ti píše:na gumy okolo dveří je nejlepší klouzek - takový bílý prášek. Silikon tě může pěkně zmazat. Klouzek fakt působí a nešpiní.

kde se takový prášek dá sehnat..? jak přesně se jmenuje..?
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od dsvatos »

Maslista píše:
323ti píše:na gumy okolo dveří je nejlepší klouzek - takový bílý prášek. Silikon tě může pěkně zmazat. Klouzek fakt působí a nešpiní.

Jmenuje se to klouzek :wink:
Maslista

#25 Příspěvek od Maslista »

dsvatos píše:
Maslista píše:

myslel jsem, že klouzek je nějakej lidovej název.. kde se to kupuje..? normálně v drogerii..?
Nospam

#26 Příspěvek od Nospam »

Použil jsem ten přípravek od sonaxu a zatím je vše ok, díky za radu.
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen

#27 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

Nospam píše:Použil jsem ten přípravek od sonaxu a zatím je vše ok, díky za radu.

zatím nemrzlo , tak neděkuj :-) ja taky cekam co to udela a jak to bude fungovat :lol:
michel83
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od michel83 »

Maslista píše:
dsvatos píše:
Maslista píše:[quote="323ti"]na gumy okolo dveří je nejlepší klouzek - takový bílý prášek. Silikon tě může pěkně zmazat. Klouzek fakt působí a nešpiní.

myslel jsem, že klouzek je nějakej lidovej název.. kde se to kupuje..? normálně v drogerii..?[/quote]

...mastek mletý neboli klouzek (koupíš normálně v drogérii),
nebo můžeš použít dětský zásyp Aviril Baby :D , to je v podstatě navoněný klouzek, jestli chces zvolit cestu přášku.
Já osobně bych se na klouzek vys_al (kdo se má s tím prášit) a použil nejlépe Sonax nebo prostě glycerin (koupíš v lékárně) mírně zředěný vodou.
Maslista

#29 Příspěvek od Maslista »

michel83 píše:
Maslista píše:
dsvatos píše:[quote="Maslista"][quote="323ti"]na gumy okolo dveří je nejlepší klouzek - takový bílý prášek. Silikon tě může pěkně zmazat. Klouzek fakt působí a nešpiní.

myslel jsem, že klouzek je nějakej lidovej název.. kde se to kupuje..? normálně v drogerii..?[/quote]

...mastek mletý neboli klouzek (koupíš normálně v drogérii),
nebo můžeš použít dětský zásyp Aviril Baby :D , to je v podstatě navoněný klouzek, jestli chces zvolit cestu přášku.
Já osobně bych se na klouzek vys_al (kdo se má s tím prášit) a použil nejlépe Sonax nebo prostě glycerin (koupíš v lékárně) mírně zředěný vodou.[/quote]

ten SONAX jsem aplikoval a pomohl jen na chvíli.. stejně jako ten dětský zásyp ten taky nepomohl.. :?
Maslista

#30 Příspěvek od Maslista »

Tak po nekonečně dlouhém laborování a zkoušení různých přípravků (silikonový olej SILIKAL, dětský zásyp JOHNSON&JOHNSON, lůj SONAX, spešl přípravek na gumová těsnění dveří automobilu BERNER a mnohá další) jsem sáhnul po obyčejné INDULONĚ, která se mi válela v garáži... po aplikaci a příjemném promazání rukou musím konstatovat, že INDULONA jako jediná úspěšně odstranila snad nadobro můj problém s vrzajcím těsněním.. :D :cool2:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Maslista píše:...INDULONA jako jediná úspěšně odstranila snad nadobro můj problém s vrzajcím těsněním.. :D :cool2:

Jo, protože teď tě víc než nějaký vrzání trápí bolavá... :lol: :twisted:
Eks

#32 Příspěvek od Eks »

Vrzání dveří, to mě už dlouhou dobu štve. Je to jako kdyby moje BMW 530 r.v.2003 bylo svařené v nějakém JZD, nebo bylo po totální ráně. Nic takového. Měl jsem úžasné nápady které vždy pomohly, ale jen na chvíli. Regum, Sonax na gumu, silikon, glyceryn, olej s teflonem, odmaštění gum, omytí vodou s Jarem a ani Indulona nepomohla. Možná jsem nepoužil tu správnou. Před zhruba měsícem, už to zase vrzalo jako když se má auto rozpadnout, měl jsem blbou náladu a tak mě to štvalo o to víc. Náhodou jsem v garáži našel SPREJ NA KLÍNOVÉ ŘEMENY (odolný proti vlhku a vodě, od Tectane) a nápad byl na světě. Na malý hadřík jsem nastříkal trochu toho spreje a objel jsem všechny gumy dveří. Jak jsem psal je to 4-5 týdnů a NEVRŽE. Je to zatím nejdelší doba které jsem dosáhl. Jinak jsem slyšel, že vrzání dveří u BMW je hodně častý jev.
Eks
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od BMWPower »

Fx píše:
Maslista píše:...INDULONA jako jediná úspěšně odstranila snad nadobro můj problém s vrzajcím těsněním.. :D :cool2:

Jo, protože teď tě víc než nějaký vrzání trápí bolavá... :lol: :twisted:

Tak to néé. Na to se používá mast z dubové kůry... :lol: :lol: :lol:
Maslista

#34 Příspěvek od Maslista »

tak když už se toto téma opět oprášilo.. tak musím přiznat že ani indulona neodstranila můj problém navždy.. nedávno jsem se v jiném tématu tady na klubu dočetl, že pomůže namazání těch filců nad těsněním dveří.. použil jsem takový ten vosk/lůj od sonaxu a ejhle ... nic nevrže už asi měsíc mám v autě klídek.. :cool2:
paveld
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od paveld »

Taky řeším něco podobnýho. Mám problém se zadními výklopnými okýnky u e36 coupé. Ne že by přímo vrzali, ale spíš se na nerovnostech jakoby klepou, mlátí že si člověk řiká že se každou chvilku vysypou. Koukal jsem na ně, dotažený všechno je a v úchytech držejí na fest, ale jak se o něj člověk trochu opře, tak prostě pruží... máte to tak taky, nebo tam mám už tak špatné těsnění?
paveld
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od paveld »

Nikdo s coupe takovy problem nema?? :(
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od BMWPower »

A není možný, že je holt těsnění už unavený???
paveld
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od paveld »

BMWPower píše:A není možný, že je holt těsnění už unavený???

Myslim si to, ale rad bych kdyby jeste s coupe mi to potvrdil. Zas na druhou stranu mi prijde ze az tak to tesneni na to vlivl mit nemuze.
Sprite

#39 Příspěvek od Sprite »

Chci se jen zeptat :) někdo říká jak je silikon na ty gumy super, někdo zase ze hlavně ne silikon :wink: kde je tedy pravda a ma někdo se silikonem negativni zkušenost? Díky moc
Odpovědět