michal09 píše:Zdarec chalani, nevim jestli je to normální, ale za poslední půl roku mi asi po třetí, nebo počtvrtý praska žárovka v předních světlech (H1). Koupil jsem od OSRAM nějaký Blue xenon efekt, myslím nejlepší H1 žárovky co měli v Hornbachu, svítěj celkem slušně na H1, ale už mi praskla jak říkám asi čtvrtá, vždycky vyhrabu paragon a jdu ji reklamovat, vždy mi ji bez problémů vymění, ale spíš mi vrtá hlavou ta jejich životnost... Jak často praská vám H1ka??? Mluvil jsem se známím a říkal, že už mění taky asi po třetí a to má normální obyč. Mimo to nejednou jsem viděl e36ku jak jí svítilo jen jedno světlo... Asi mám na to kliku...![]()
Jarek píše:Může být víc důvodů proč odcházej.
Třeba dobíjení. Jestli nemáš třeba vyšší napětí... Změřit multimetrem.
A pak všechny žárovky co jako líp svítěj mají o dost sníženou životnost. Ono to lepší světlo se někde vzít musí...
Příklad :
------typ----------světelný tok---životnost oproti klasice----
Osram Silverstar 367 lumenů a životnost 38%
Osram Cool Blue 323 lumenů a životnost 58%
Osram Standart 344 lumenů a životnost 252%
Osram Light@Day 346 lumenů a životnost 304%
Phillips BlueVision 339 lumenů a životnost 81%
Phillips VisionPlus 404 lumenů a životnost 104%
Phillips LongerLife 348 lumenů a životnost 288%
xSAFA píše:Ja kupuju obyc na benzince a stalo se mi ze mi praskla nova H1 2x v prubehu asi 14dni pak sem dal zas novou a tu uz mam cca 4 mesice a klid tak nevim... pripada mi ze je to kus od kusu...
Jarek píše:Myslím, že pokud ti ty žárovky odcházej přerušením vlákna, tak je to nízká životnost lepší žárovky. Pokud by byl problém od "rosení" paraboly tak by asi praskla baňka (teplý vs. studený).
Další možnost je, že parabola má obecně špatnou konstrukci a neodvádí dobře teplo, ale s tím asi nic nezmůžeš...
Normálně bych zkusil tam dát naprosto obyč Osram Standart a hlídat jak dlouho tam vydrží.
Jinak žárovky z benzínek (Filson, atd.) jsou fakt k naprosto ničemu.
Jarek píše:Myslím, že pokud ti ty žárovky odcházej přerušením vlákna, tak je to nízká životnost lepší žárovky. Pokud by byl problém od "rosení" paraboly tak by asi praskla baňka (teplý vs. studený).
Další možnost je, že parabola má obecně špatnou konstrukci a neodvádí dobře teplo, ale s tím asi nic nezmůžeš...
Normálně bych zkusil tam dát naprosto obyč Osram Standart a hlídat jak dlouho tam vydrží.
Jinak žárovky z benzínek (Filson, atd.) jsou fakt k naprosto ničemu.
Fx píše:Ono taky jde o to, kde jezdíš. Většina autožárovek má hodně tenká vlákna a když se jezdí hodně po městě, žárovka se nejen nechladí, ale taky se "uklepe" vlákno, takže brzo praskne.