Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

praskaní žárovek v hl. světlech

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
michal09

#1 Příspěvek od michal09 »

Zdarec chalani, nevim jestli je to normální, ale za poslední půl roku mi asi po třetí, nebo počtvrtý praska žárovka v předních světlech (H1). Koupil jsem od OSRAM nějaký Blue xenon efekt, myslím nejlepší H1 žárovky co měli v Hornbachu, svítěj celkem slušně na H1, ale už mi praskla jak říkám asi čtvrtá, vždycky vyhrabu paragon a jdu ji reklamovat, vždy mi ji bez problémů vymění, ale spíš mi vrtá hlavou ta jejich životnost... Jak často praská vám H1ka??? Mluvil jsem se známím a říkal, že už mění taky asi po třetí a to má normální obyč. Mimo to nejednou jsem viděl e36ku jak jí svítilo jen jedno světlo... Asi mám na to kliku... :roll: :wink:
Killca

#2 Příspěvek od Killca »

je mozny ze mas v haji konektory nebo izolaci na konektorech na svetla, na fiat bravo gt sem mel prasklej plastovej kryt konektoru na zarovku a praskala skoro kazdej tejden (nebo nepraskla ale proste nesvitila, dal sem novou a jela a ta stara jeste u jardy v tds svitila), pak byl ten kryt vymenen a od ty doby drzely zarovky, asi tam dycky zateklo a neco to posralo
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Jarek

#3 Příspěvek od Jarek »

michal09 píše:Zdarec chalani, nevim jestli je to normální, ale za poslední půl roku mi asi po třetí, nebo počtvrtý praska žárovka v předních světlech (H1). Koupil jsem od OSRAM nějaký Blue xenon efekt, myslím nejlepší H1 žárovky co měli v Hornbachu, svítěj celkem slušně na H1, ale už mi praskla jak říkám asi čtvrtá, vždycky vyhrabu paragon a jdu ji reklamovat, vždy mi ji bez problémů vymění, ale spíš mi vrtá hlavou ta jejich životnost... Jak často praská vám H1ka??? Mluvil jsem se známím a říkal, že už mění taky asi po třetí a to má normální obyč. Mimo to nejednou jsem viděl e36ku jak jí svítilo jen jedno světlo... Asi mám na to kliku... :roll: :wink:

Může být víc důvodů proč odcházej :idea: .
Třeba dobíjení. Jestli nemáš třeba vyšší napětí... Změřit multimetrem.
A pak všechny žárovky co jako líp svítěj mají o dost sníženou životnost. Ono to lepší světlo se někde vzít musí...
Příklad :

------typ----------světelný tok---životnost oproti klasice----
Osram Silverstar 367 lumenů a životnost 38%
Osram Cool Blue 323 lumenů a životnost 58%
Osram Standart 344 lumenů a životnost 252%
Osram Light@Day 346 lumenů a životnost 304%

Phillips BlueVision 339 lumenů a životnost 81%
Phillips VisionPlus 404 lumenů a životnost 104%
Phillips LongerLife 348 lumenů a životnost 288%
michal09

#4 Příspěvek od michal09 »

Jarek píše:Může být víc důvodů proč odcházej :idea: .
Třeba dobíjení. Jestli nemáš třeba vyšší napětí... Změřit multimetrem.
A pak všechny žárovky co jako líp svítěj mají o dost sníženou životnost. Ono to lepší světlo se někde vzít musí...
Příklad :

------typ----------světelný tok---životnost oproti klasice----
Osram Silverstar 367 lumenů a životnost 38%
Osram Cool Blue 323 lumenů a životnost 58%
Osram Standart 344 lumenů a životnost 252%
Osram Light@Day 346 lumenů a životnost 304%

Phillips BlueVision 339 lumenů a životnost 81%
Phillips VisionPlus 404 lumenů a životnost 104%
Phillips LongerLife 348 lumenů a životnost 288%

Díky za přehlednou charakteristiku žárovek :wink: V potkávačkách mám ty Osram Cool Blue, který jak koukám nemaj zrovna velkou životnost... V dálkách a parkovačkách mám Phillips BlueVision (byly v sadě 2 a 2) a ty jsou bez problému půl roku... Je fakt že dálkama svítim zřídko, kod když jsem pražák :)

Jinak s elektrikou jsem problém zatím neměl vůbec. Ale je fakt že baterku sem snad ještě ani neměřil, tak to zkusím...

No a jěště k těm žárovkám, mám snad nejhorší v poměru svítivosti a životnosti :lol: Jaké časové rozmezí si mám řádově představit při 58% životnosti oproti klasice? půl roku? víc? Idealní by byly asi ty Osram Light@Day nebo Phillips LongerLife - mají větší svítivost a přitom téměř 5x delší životnost... :wink:
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od xSAFA »

Ja kupuju obyc na benzince a stalo se mi ze mi praskla nova H1 2x v prubehu asi 14dni pak sem dal zas novou a tu uz mam cca 4 mesice a klid tak nevim... pripada mi ze je to kus od kusu... :roll:
michal09

#6 Příspěvek od michal09 »

xSAFA píše:Ja kupuju obyc na benzince a stalo se mi ze mi praskla nova H1 2x v prubehu asi 14dni pak sem dal zas novou a tu uz mam cca 4 mesice a klid tak nevim... pripada mi ze je to kus od kusu... :roll:

v mém případě si právě nemyslím že to je kus od kusu, už mám čtvrtou tu samohu žárovku (značka i typ) a vydrží měsíc, měsíc a půl a jde do kopru... Zase kdybych měl například v háji konektory nebo izolaci, jak psal Killca, vypaloval bych je nepravidelně, odešla by třeba po tejdnu, ale mě odcházejí téměř po stejný době - měsíc vydržely všechny ale dvou měsíců se nedožila snad ani jedna :) další věc jestli na to nemá vliv mlžení (rosení) skel světlometů...? 8)
Jarek

#7 Příspěvek od Jarek »

Myslím, že pokud ti ty žárovky odcházej přerušením vlákna, tak je to nízká životnost lepší žárovky. Pokud by byl problém od "rosení" paraboly tak by asi praskla baňka (teplý vs. studený).
Další možnost je, že parabola má obecně špatnou konstrukci a neodvádí dobře teplo, ale s tím asi nic nezmůžeš...
Normálně bych zkusil tam dát naprosto obyč Osram Standart a hlídat jak dlouho tam vydrží.
Jinak žárovky z benzínek (Filson, atd.) jsou fakt k naprosto ničemu.
michal09

#8 Příspěvek od michal09 »

Jarek píše:Myslím, že pokud ti ty žárovky odcházej přerušením vlákna, tak je to nízká životnost lepší žárovky. Pokud by byl problém od "rosení" paraboly tak by asi praskla baňka (teplý vs. studený).
Další možnost je, že parabola má obecně špatnou konstrukci a neodvádí dobře teplo, ale s tím asi nic nezmůžeš...
Normálně bych zkusil tam dát naprosto obyč Osram Standart a hlídat jak dlouho tam vydrží.

Díky, asi máš pravdu, první co zkusím je, že koupim jinou žárovku a uvidim, je možný že opravdu toho moc nevydrží, ale zase se mi nechce věřit aby OSRAM žárovka za 2 kila měla výdrž 2 měsíce... :ja_nic:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Jarek píše:Myslím, že pokud ti ty žárovky odcházej přerušením vlákna, tak je to nízká životnost lepší žárovky. Pokud by byl problém od "rosení" paraboly tak by asi praskla baňka (teplý vs. studený).

Ono taky jde o to, kde jezdíš. Většina autožárovek má hodně tenká vlákna a když se jezdí hodně po městě, žárovka se nejen nechladí, ale taky se "uklepe" vlákno, takže brzo praskne.
michal09

#10 Příspěvek od michal09 »

Fx píše:Ono taky jde o to, kde jezdíš. Většina autožárovek má hodně tenká vlákna a když se jezdí hodně po městě, žárovka se nejen nechladí, ale taky se "uklepe" vlákno, takže brzo praskne.

no teplotou to u mě asi nebude, všechny mi popraskaly při teplotách pod 20 stupňů a poslední dvě při teplotách těsně nad nulou... To stím městem a klepáním může mít něco do sebe... :lol: Uvidíme co udělajá jiná žárovka, když to nepřežije ani ta, budu se bádat dál. Dokud v Hornbachu žárovky vyměňujou (na jden paragon), nic mě to nestojí... :lol:
Odpovědět