Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

netáhne 330i

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
JIP

#41 Příspěvek od JIP »

Tak včera po práci jsem se vrhl na tu lambdu a řeknu Vám, že to nebylo nic jednoduchého. Povolit skoro vůbec nešla, až jsem se bál, že ji zalomím, ale hlavně ten přístup k ní je na motoru M50 úplně úžasný. Musel jsem vyzkoušet 3 různé klíče rozměru 22, než jsem vybral ten, který se tam vůbec vešel...vadila mi převodovka a silentbloky, které jsou hned nad výfukem...no porod.
Po zhruba hodinovém snažení, kdy jsem se zpotil až na p*deli se mi to nakonec podařilo, abych vítězoslavně zjistil, že jsem utratil 2000,- za lambdu úplně zbytečně...projev motoru absolutně beze změn... :roll:
Teď se asi zkusím soustředit na to čidlo vačky, až našetřím nějakou korunu...
Taky mám docela vytaháný rozvodový řetěz (je dost slyšet a i v BMW mi doporučili jeho výměnu), akorát si myslím, že by měl vydržet víc jak 172000km, které mám doteď nalítané....
Docela mě to už štve... :(
castro
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od castro »

takže aniž bych nacokoliv sáhnul tak se mi začíná pomalu výkon vracet tam kde byl. Ten palivovej filtr se mi pořád válí ještě v kufru, ale po vyjetí půl nádrže V-Power 95 to vypadá že je po problému. Dnes ráno bylo sice chladno, což taky hodně pomůže ale jelo to přesně stejně jako dřív. Takže jsem si trochu oddychl. Vyměním ještě svíčky s tim filtrem a budu doufat že už nikdy nenarazim na takové zmr.dy jako je OMV HORNBACH PRAHA6 :roll: :mad:
JIP

#43 Příspěvek od JIP »

castro píše:takže aniž bych nacokoliv sáhnul tak se mi začíná pomalu výkon vracet tam kde byl. Ten palivovej filtr se mi pořád válí ještě v kufru, ale po vyjetí půl nádrže V-Power 95 to vypadá že je po problému. Dnes ráno bylo sice chladno, což taky hodně pomůže ale jelo to přesně stejně jako dřív. Takže jsem si trochu oddychl. Vyměním ještě svíčky s tim filtrem a budu doufat že už nikdy nenarazim na takové zmr.dy jako je OMV HORNBACH PRAHA6 :roll: :mad:

To jo?! 8O V-POWER na vyčištění palivové soustavy? Vidíš, to mě nenapadlo... za chvilku na mě bude blikat hladové oko, tak ho zkusím nakrmit V-POWEREM a poreferuju... :?
Toydolls

#44 Příspěvek od Toydolls »

JIP píše:
Toydolls píše:
JIP píše:[quote="castro"]lambdu by měla bezproblemu ukázat... konkrétní taky

Jo, já mám lambdu jednu a řekli mi, že Diag hlásí vadné čidlo 02 a to prý je lambáda... 8)

Na jaky diagnostice to hlasi?

Jinak muj nazor na ten filtr je takovej, ze kdyz ho u aut menim tak u tech co maji trebas pres 200tis a to i u felin apod. jinak to nema vyznam (ale sou vyjimky). Pokud by to bylo neco s paliv filtrem ci cerpadlem apod. tak si myslim, ze by to auto proste pri vykonu pocukavalo, to by muselo byt citit

Na diagnostice v servisu SOTEA...taková krabička 15+40cm...výrobce ani typ ti neprozradím, páč jsem to tam neštudoval...snad si taky nechceš pořídit diagnostiku, když mě diagnostika na autě stála 400,-... [/quote]

No jak ctu tak ta diagnostika stala zaprd, kdyz to "vadne" nebylo:-) Slo mi spis o tom cim to vycetly
Ja samo diag mam - carsoft :wink:

Jinak me Shell V-power vubec nejel, auto jakoby bylo tezkopadny, mozna, ze to bylo benzinou, ale cekal sem vic.
castro
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od castro »

JIP píše:To jo?! 8O V-POWER na vyčištění palivové soustavy? Vidíš, to mě nenapadlo... za chvilku na mě bude blikat hladové oko, tak ho zkusím nakrmit V-POWEREM a poreferuju... :?

akorát nechci blbě radit - mě třeba žádné otáčky nekolísají ani nekolísali a ani žádně hrkání a mezery ve výkonu. Motor ikdyž "nejel" tak šlapal pořád čistě.

Pozor na tu rezervu, protože jak už jsem myslim psal, na ten špatnej benzín jsem ještě k tomu dojížděl nádrž při hledání shellky uplně nadoraz, což tomu určitě taky moc nepomohlo...

ale změny k lepšímu se začali projevovat až po nedělním driftování, kde se to zahřálo natolik že mi cvakali i hydroštely, jinak to courání po městě je asi jedno jestli je tam V-Power nebo ne - potřebuje to hlavně teplotu. Podle mě se nějaké ty nečistoty dají vypálit i obyč benzínem, pokud mu pořádně šlápneš a v kuse točíš třeba 4.000ot. S VP95 by to akorát mělo jít snáz.
castro
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od castro »

Toydolls píše:Jinak me Shell V-power vubec nejel, auto jakoby bylo tezkopadny, mozna, ze to bylo benzinou, ale cekal sem vic.

To jseš na tom jak já s V-Power Racing v 328i. Přišlo mi to horší než na V-power95. Ale tyto benzíny se časem částečně rozkládají takže se ta kvalita zhoršuje, pokud ho tam měli už dlouho, je možný že už za moc nestál.
kenzee

#47 Příspěvek od kenzee »

tak jsem byl na diagnostice carsoft, protentokrat to hlasilo vadnou lambdu - tu za katem vzadu. tak se po ni zkusim nekde podivat, pac koupit novou, vymenit ji a pak zjistit ze to tim zas neni by me asi svihlo.. uz jsem takhle vymenil obe cidla na vacce. nemate nekdo?
castro
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od castro »

kenzee píše:tak jsem byl na diagnostice carsoft, protentokrat to hlasilo vadnou lambdu - tu za katem vzadu. tak se po ni zkusim nekde podivat, pac koupit novou, vymenit ji a pak zjistit ze to tim zas neni by me asi svihlo.. uz jsem takhle vymenil obe cidla na vacce. nemate nekdo?

a pokud ji mas vadnou, auto ti "nejede" plynule nebo mas mezery ve vykonu a cuká to?
kenzee

#49 Příspěvek od kenzee »

no uz jsem to psal asi 4x, mezery ve vykonu a ni cukani na volnobeh nemam, motor jede pekne, tahne pekne, ale proste je to cele udusene, i zvuk je takovy hlubsi, proste to ma tak o 50 koni min. obcas to nenastartuju na brnk, ale musim to dyl podrzet, pak to nejede stopro. kdyz bych jezdil celej den tak z toho dne mi to poradne pojede tak deset minut - proste v tom cukne, rozjede se to a priostri se zvuk. jeste mi tam chybi cidlo na vypnuti spojkoveho pedalu, to mam objednane v renocaru a bude v utery, ale timto to asi nebude.

borci ale jak to spravim, tak to prodam asi, pujdu zas zpatky k audi. :(
castro
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od castro »

s tou audinou dělám že jsem nic neviděl... :wink:

mno co - tak vyměníš čidlo a budeš jezdit dál.... ;-) to se stane... :-)
kenzee

#51 Příspěvek od kenzee »

jj, no uvidime. pristi tyden jsem objednanej na tu lambdu. jinak kdyby nekdo chtel 330ci v mpaketu, tak at mi napise :) . splasim si neco novejsiho, je putna jestli audi nebo neco jineho.
Toydolls

#52 Příspěvek od Toydolls »

Ta Lambda by to mohla byt, kazdopadne bych se drzel toho zda auto zere vic nebo nezere.

Nemas nahodo hlasku jakou ten Carsoft vyhodil na tu Lambdu?
JIP

#53 Příspěvek od JIP »

castro píše:takže aniž bych nacokoliv sáhnul tak se mi začíná pomalu výkon vracet tam kde byl. Ten palivovej filtr se mi pořád válí ještě v kufru, ale po vyjetí půl nádrže V-Power 95 to vypadá že je po problému. Dnes ráno bylo sice chladno, což taky hodně pomůže ale jelo to přesně stejně jako dřív. Takže jsem si trochu oddychl. Vyměním ještě svíčky s tim filtrem a budu doufat že už nikdy nenarazim na takové zmr.dy jako je OMV HORNBACH PRAHA6 :roll: :mad:

Využil jsem této Castrovy rady a když mi začlo svítit hladové světýlko, zajel jsem na SHELL a vzal půl nádrže V-Power a auto jede tak o 60% lépe a blafání do výfuku se hodně zmírnilo...jsem z toho celej ťumpachovej...
Ještě mi bylo doporučeno vyměnit fajfky na svíčkách (takové ty gumové nástrčky mezi svíčkou a cívkou, měl jsem 3 zadní utopené vodou a prý to pak může mít nějaký špatný odpor, nebo co... :?: :?
castro
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od castro »

jupíííí, tak jsem taky ťumpachovej. Po cestě z práce jsem se odhodlal vyměnit ten palivovej filtr, tak jsem to v kravatě páčil ven až se mi to povedlo vyměnit a jede to SUPER!!!!!

auto je ted mnohem živější a jde lehce za plynem, jsem fakt spokojenej! Ještě je cítit že je určitě potřeba vyměnit svíčky, ty starty už nejsou "na cvrnk" a bude to myslim cajk.

Už nikdy nic než V-power95, do mého auta určitě!

Jsem moc spokojenej, pomohlo to. :wink:

TO JIP: nebo to zkus nejdřív prostříknout kontaktolem.
JIP

#55 Příspěvek od JIP »

castro píše:jupíííí, tak jsem taky ťumpachovej. Po cestě z práce jsem se odhodlal vyměnit ten palivovej filtr, tak jsem to v kravatě páčil ven až se mi to povedlo vyměnit a jede to SUPER!!!!!

auto je ted mnohem živější a jde lehce za plynem, jsem fakt spokojenej! Ještě je cítit že je určitě potřeba vyměnit svíčky, ty starty už nejsou "na cvrnk" a bude to myslim cajk.

Už nikdy nic než V-power95, do mého auta určitě!

Jsem moc spokojenej, pomohlo to. :wink:

TO JIP: nebo to zkus nejdřív prostříknout kontaktolem.

Jojo, ještě to zkusím prostříknout, jen jsem neměl žádný po ruce, když jsem měnil ty svíce...pokud to nepomůže, pak pujdou nové faje...
Ápropos...jak koukám na tvůj nový avatar, tak ti nevím, jestli se mi více líbí ten zadek, nebo ten předek? 8O :lol:
Toydolls

#56 Příspěvek od Toydolls »

2 castro: Kolik mas nalitano, ze uz byl ten palivovy filtr zaneseny?
castro
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od castro »

Toydolls píše:2 castro: Kolik mas nalitano, ze uz byl ten palivovy filtr zaneseny?

160134km :-) mno nevim no. Asi jsem vzal spatnej benzin a jeste aby to nebylo malo ho dojel az na samej doraz nádrže.

A fakt to pomohlo, ted uz nemam problem....
Killca

#58 Příspěvek od Killca »

koukam ze se tu bavite o veci, kterou mam s E36 1.9IS taky, privatne sem to resil s castrem, ale jeste sem se k nicemu nedostal, smrdi to benzinem, sviti check engine a nejede, a jeste kdyz nejede tak nekdy pod 2000 nejede vubec a pri plnym plynu huci a pak na 2000 skubne a tahne i kdyz taky nic moc, kroutak tam je, ale vykon nic moc, kdyz to jede tak je zima, tak nevim jestli teplota vzduchu ma velky vliv na smes, ale vaha je dobra, osobni odhad je ze jde o zaneseny kat a lambda hlasi chybu diky tomu, nebo je v haji i lambda, kdyz rikate ze to smrdi i jen s vadnou lambdou, zezacatku jen pri delsi jizde svitil check engine a po jemne delsi jizde zase zhasnul, ted sviti furt

Tak me napada jestli z vas nekdo nevi v praze o nekom s fakt dobrou diagnostikou (ALP nechce :) ) protoze kdyz sem to dovez z DE tak sem zasel k nejakymu typovi na diag a nahlasilo mu to nejaky kody chyb ale prej nevi co to je, ze je to americka verze, nasledne zacal program hazet chyby a vypnul se :D
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
martinko

#59 Příspěvek od martinko »

ahojky mam taky 330ci a myslim si palivovej filtr mě se to vždycky studený pohádalo a po výměně paliváče jede jak nová holt český čerpačky normální jev.akurát je malinko drahej daval jsem hengst cca 1450kč
Odpovědět