Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Při volnoběhu na 5 válců?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
RaczDavid
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od RaczDavid »

Ahoj Koupil sem si nedávno BMW e36 325i a občas se mi stává že při volnoběhu jde na 5 válců a když přidám plyn nechce jít do otáček nevýte čím by to mohlo být??
Kubin

#2 Příspěvek od Kubin »

RaczDavid píše:Ahoj Koupil sem si nedávno BMW e36 325i a občas se mi stává že při volnoběhu jde na 5 válců a když přidám plyn nechce jít do otáček nevýte čím by to mohlo být??

co svicky?? jiskra jde?? koukni tydle veci nepodstatny :D
bekkingcz
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od bekkingcz »

Typoval bych to na vahu vzduchu. Teda az po tech svickach. Ale i tak muzes zkusit odpojit vahu vzduchu a uvidis jestli to bude lepsi. Po odpojeni bude mit auto mensi vykon, ale bude pravidelny chod.
Je to dil c.1
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CB31&mospid=47444&btnr=13_0381&hg=13&fg=15
D-E-J-V
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od D-E-J-V »

bud rád že ti to jede na 5v..mě to jede pořád jen na 4 :wink: sry za ot:)
papyk

#5 Příspěvek od papyk »

Svíčky, cívky a pak ta váha nebo gumové koleno u ní. Mě se ted stalo něco podobnýho, byl jsem na myčce a natekla mi voda přes cívku až ke svíčce, chvilku jsem měl R5, ale vyfoukáno, vysušeno a už zas přede jak kotě.
RaczDavid
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od RaczDavid »

a nemohly by to bejt třeba i palivovej filtr ? že je zanešenej?
RaczDavid
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od RaczDavid »

Kubin píše:
RaczDavid píše:Ahoj Koupil sem si nedávno BMW e36 325i a občas se mi stává že při volnoběhu jde na 5 válců a když přidám plyn nechce jít do otáček nevýte čím by to mohlo být??

ta hadice k váze je sice prasklá ale zalepil sem to a drží, mam objednanou novou neni to kolísání otáček kdyby to bylo kolísání tak by se ten motor tolik netřepotal a z vejfuku nestřílelo, svíčky sou nový jedine že by to dělaly ty zapalovací cívky
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Spajky »

papyk píše:Svíčky, cívky a pak ta váha nebo gumové koleno u ní. Mě se ted stalo něco podobnýho, byl jsem na myčce a natekla mi voda přes cívku až ke svíčce, chvilku jsem měl R5, ale vyfoukáno, vysušeno a už zas přede jak kotě.

sorry za OT,ale jak se ti tam prosimtě dostala voda? Já teda myju auto maximálně na wapce, ale pak vždycky koukám do motorovýho prostoru kam všude se dostala voda a vždy tak max kolem světel 8O
papyk

#9 Příspěvek od papyk »

Spajky píše:
papyk píše:Svíčky, cívky a pak ta váha nebo gumové koleno u ní. Mě se ted stalo něco podobnýho, byl jsem na myčce a natekla mi voda přes cívku až ke svíčce, chvilku jsem měl R5, ale vyfoukáno, vysušeno a už zas přede jak kotě.

sorry za OT,ale jak se ti tam prosimtě dostala voda? Já teda myju auto maximálně na wapce, ale pak vždycky koukám do motorovýho prostoru kam všude se dostala voda a vždy tak max kolem světel 8O
No na to jsem právě taky čuměl jak cyp, a navíc to neudělalo hned po té myčce ale až tak po 40km, prostě jak to ojel tou wapkou tak musel asi víc stříknout na díry mezi ostřikovači a pak to přes ty plasty proteklo až tam. Jinak je to kvalitní a jediná myčka kam jezdím - fakt si s tím tam pohrajou a super, na laku nikdy ani škrábanec, jinak ale meju ručně.
papyk

#10 Příspěvek od papyk »

RaczDavid píše:
Kubin píše:

ta hadice k váze je sice prasklá ale zalepil sem to a drží, mam objednanou novou neni to kolísání otáček kdyby to bylo kolísání tak by se ten motor tolik netřepotal a z vejfuku nestřílelo, svíčky sou nový jedine že by to dělaly ty zapalovací cívky
Nový ještě neznamená že dobrý, takže bych to prolez od nich přes ty cívky a pak řešil dál, jinak ten palivák by to mohl dělat taky, pokud je to ještě starej origoš.
honzibmw
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od honzibmw »

me to delala take voda pod civkou :)
RaczDavid
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od RaczDavid »

papyk píše:
RaczDavid píše:
Kubin píše:[quote="RaczDavid"]Ahoj Koupil sem si nedávno BMW e36 325i a občas se mi stává že při volnoběhu jde na 5 válců a když přidám plyn nechce jít do otáček nevýte čím by to mohlo být??

Nový ještě neznamená že dobrý, takže bych to prolez od nich přes ty cívky a pak řešil dál, jinak ten palivák by to mohl dělat taky, pokud je to ještě starej origoš.[/quote]

tak už vim čim to je byl sem na diagnostice a je vadná lambda sonda no tak jí vyměním a uvidím
papyk

#13 Příspěvek od papyk »

No vidíš! Kurňa na tu sem myslel taky, ale jak to tu po sobě čtu, tak koukám, že sem ti to tu nenapsal, tak sorry, a ať už šlape jak má :wink:
RaczDavid
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od RaczDavid »

papyk píše:No vidíš! Kurňa na tu sem myslel taky, ale jak to tu po sobě čtu, tak koukám, že sem ti to tu nenapsal, tak sorry, a ať už šlape jak má :wink:

no doufam že jo ale jinak díky
jumbo

#15 Příspěvek od jumbo »

Mě se to takto chová taky, to střílení a smrad z laufu, nepravydelný chod, ..., svíčky taky nové, mám podezdření na cívky, teplotní čidlo a na lambdu. Ta lambda ale funguje jak jsem se dočetl po cca 2 minutách až se dosáhne nějaké teplotní hodnoty, ne? Dělá mi to i za studena, takže jsem ji vyloučil. Pak tu máme teplotní čidlo, špatné by po studeném startu dávalo jednotce údaje jako že je motor teplý, jenže je to furt stejný.
Že by cívky? zjistí je diagnostice?
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#16 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

na civce jsou 3 piny, ty krajni zmer odpor proti sobe, musi mit vsechny +/-stejne, pokud ne, je v haji, mam dobrou za 400,-/kus...
“Ability is what you're capable of doing.”
RaczDavid
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od RaczDavid »

jumbo píše:Mě se to takto chová taky, to střílení a smrad z laufu, nepravydelný chod, ..., svíčky taky nové, mám podezdření na cívky, teplotní čidlo a na lambdu. Ta lambda ale funguje jak jsem se dočetl po cca 2 minutách až se dosáhne nějaké teplotní hodnoty, ne? Dělá mi to i za studena, takže jsem ji vyloučil. Pak tu máme teplotní čidlo, špatné by po studeném startu dávalo jednotce údaje jako že je motor teplý, jenže je to furt stejný.
Že by cívky? zjistí je diagnostice?

Zajdi si na tu diagnostiku když bude cívka vadná tak to zjistí, a to kolísání my potom dělalo i zastudena dnes sem jí vyměnil a už je to v poho
Author
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Author »

hmm přesně to se mi teď stalo. tak tejden se mi stávalo, že jednou to jelo v poho,pak z ničeho nic se to začalo klepat a rázem sem měl odhadem 100 koňovýho závoďáka. neska sem sundal cívky, a u šestýho válce byla celá svíčka pod vodou,netušim kudy se tam dostala,každopádně už zas jede jak má :wink:
jumbo

#19 Příspěvek od jumbo »

v pátek jsem byl na diagnostice, s tím, že aspoň teda zjistí co by mohlo být špatný, ale bohužel jednotka nechtěla komunikovat s počítačem. Takže až v týdnu do jinýho servisu:-( . Jsem fakt zvědavý čím to je, pak určitě dám vědět.
Odpovědět