Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Hučení ze zadu?
Ahoj všeci
Prosím o radu: Při rychlosti 75-85 km/hod je slyšet zezadu hučení. Při rychlejší mebo pomalejší jízdě hučení zmizí. Dělá to vždy-ať jedu rovně nebo do jakékoli zatáčky. Jen to někdy hučí více někdy méně a zdá se mi, že až když je auto zahřáte (po pár km jízdy), když vyjedu z garáže a za studena jedu techcca.80 tak nic slyšet není.
Co myslíte ložiska v kolech, diferák? nebo jen gumy? Dělalo mi to teda i v létě na letních gumách-Barum Bravuris 195-55 R15
Díky za rady David
Prosím o radu: Při rychlosti 75-85 km/hod je slyšet zezadu hučení. Při rychlejší mebo pomalejší jízdě hučení zmizí. Dělá to vždy-ať jedu rovně nebo do jakékoli zatáčky. Jen to někdy hučí více někdy méně a zdá se mi, že až když je auto zahřáte (po pár km jízdy), když vyjedu z garáže a za studena jedu techcca.80 tak nic slyšet není.
Co myslíte ložiska v kolech, diferák? nebo jen gumy? Dělalo mi to teda i v létě na letních gumách-Barum Bravuris 195-55 R15
Díky za rady David
Přidání nebo ubrání plynu na to hučení nemá vliv. Ani zařazená rychlost. Hučí to i když vyřadím mezi těmy 75-85km/hod. Do tech 75 a nad tech 85 hučení postupne slábne až úplně zmizí. Olej v diferáku mám, měnil jsem ho před cca. 15000km když jsem auto koupil(Valvoline) a je ho tam dost,bylo to to první co jse kontroloval.
Dejvak píše:Přidání nebo ubrání plynu na to hučení nemá vliv. Ani zařazená rychlost. Hučí to i když vyřadím mezi těmy 75-85km/hod. Do tech 75 a nad tech 85 hučení postupne slábne až úplně zmizí. Olej v diferáku mám, měnil jsem ho před cca. 15000km když jsem auto koupil(Valvoline) a je ho tam dost,bylo to to první co jse kontroloval.
a měl ten olej příslušnou specifikaci a schválení pro rozvodky BMW..?
jako příklad uvedu některé produkty
nesamosvor náplň 1,1l
Aral: Getriebeöl BS SAE 75W-90 možno použít BS-LSX 75W-140
Castrol: SAF-XO 75W-90 GL5
Esso: NLS 75W-90
SRS: BOS 75W-90
AVIA HYPOID: EP 75W-90
AGIP: HLX 75W-90
Mobil: VS600 60L
samosvor náplň 1,1l
Aral: BS-LSX 75W-140
Castrol: SAF-XJ 75W-140 GL5
U mně to byla kombinace. Nejdřív jsem slyšel víc diferák, pak už dělala ložiska takový kravál, že diferák slyšet nebyl
VYměnil jsem ložiska a slyším diferák ten už je objednaný, takže se nemůžu dočkat ticha.
Mimochodem, ložiska by měla být slyšet pořád, diferák by měl při vyřazení ztichnout (slyšitelně).
Ale od chvíle, kdy začal hučet, jsem najel 10 000 Km.

Mimochodem, ložiska by měla být slyšet pořád, diferák by měl při vyřazení ztichnout (slyšitelně).
Ale od chvíle, kdy začal hučet, jsem najel 10 000 Km.
-
- Kontaktovat uživatele:
prihodim si:) jak moc takovy loucici se diferak huci? protoze ja ze sedadla ridice, s vypnutou muzikou, vetranim a jedouce po rovine na skoro volnobezne otacky neslysim zezadu nic neobvykleho, nicmene pri razeni R-1-2 mi vzadu bouchne, jiste je ze spatne jsou silace uchyceni napravnice, muzou ty rany byt timhle zpusobene? dalsi vec je ta, ze kdyz seslapnu spojku a zaradim, prekonavam citelny odpor a ozve se zezadu tupa rana, nasledne na to vyhodim kvalt ale drzim porad spojku a zaradim znova, jde lehoucce a neozve se nic...
-
- Kontaktovat uživatele:
např. zde http://www.lubricants.cz/kontakt.php mají ho tam, nebo ti odlijou někde v servisu
-
Jo kamaráde to jsou ložiska!!! proto že než se to ložisko zahřeje tak to chvíli je v klidu.Jinak stačilo by kdybys zhodil kolo a vytáhl to ložisko ven a narval tam vazelínu.Jinak stačí když ta vazelíne nemaže tak jak by měla tak to může hučet!!! přinejhorším je v háji to ložisko!!! Pneu když hučí tak hučí od určíté rychlosti do určité rychlosti!!!! Taky jsem měnil na autě ložiska a jsem v klidu!!! ahoj
-