Ahoj Speedy, určitě Valvoline.Speedy píše:Hoj Majore. Jak je to dneska s vývojem olejů pro M3? Co by jis navrhnul do M3? Castrol 10W-60 prý vývojem moc neprochází, takže je to jistota, ale zase prý od Valvolinu se motor méně hřeje, protože má lepší aditiva. Po čem mám sáhnout? díky
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jaký olej?
Ano SAE 10W-40 je do TDs dostačující. Nicméně já jsem používal z důvodů lepších zimních startů SAE 5W-40.Slid píše:Ahoj Majore, chystám se na výměnu oleje, celej život auto jezdí na 10W40 a teď mám možnost mít za dobře olej OMV Control Light ( prej to je teď BIXXOL Extra ) 10W40 je to vhodnej olej do tds viď?
Ahoj, ano použil bych Super Tronic či Mobil 1. ARAL Super Tronic je jeden z posledních olejů na trhu, kde se ještě používá plně syntetický základ. Ten Mobil 1 by měl být také na plně synt. základě, ale tam si v současnosti nejsem již na 100% jistý.Kadlik píše:Majore, psal jsi mi, že dobrý pro 330i je olej ARAL Supertronic 0W-40. Bohužel nikde na netu není k sehnání, máš nějaký tip, kde tento olej nakoupit??
Kdyby ty si měl 330i, dal bys tam ten ARAL nebo jinou značku popř. viskozitu??
Díky moc K.
Super Tronic 0W-40 můžete mít ode mne(ostatně jako celý sortiment ARALu), bohužel to není žádná levná legrace. Cena pro kolegy zde z fóra je 417Kč s DPH za litr. Daňový doklad je samozřejmostí. Pokud máte zájem tak přes SZ či mailem.
major píše:Ahoj Speedy, určitě Valvoline.Speedy píše:Hoj Majore. Jak je to dneska s vývojem olejů pro M3? Co by jis navrhnul do M3? Castrol 10W-60 prý vývojem moc neprochází, takže je to jistota, ale zase prý od Valvolinu se motor méně hřeje, protože má lepší aditiva. Po čem mám sáhnout? díky
Zdravím,mám prosbu momentálně mám v M3(e36) 0W40 od Castrolu. V nejbližší době ho chci měnit. Kdybych chtěl zmíněný Valvoline,jaký tedy konktrétně? Předem moc díky.
Zdravim. Nedavno jsem koupil E46 320d r.v. 2003, najeto 85tis. km, a kdyz jsem se dival do servisky, tak jsem neveril svym ocim, ale olej byl menen zatim pouze dvakrat. V 35tis. a v 70 tis.. To znamena, ze muzu olej menit az ve 105tis? To se mi nechce. Nevite, co v tom muze byt za olej? Bylo to menene v BMW AutecGroup. Vim, ze bych se to tady nekde docetl, uz jsem se o to nekolikrat pokousel, ale zatim jsem nenasel, mohl by mi nekdo napsat, jake voleje bych pripadne mohl volit a jaky byste mi doporucili? diky moc
Jedná se o Valvoline VR-1 Racing 10W-60.srMiguel píše:major píše:Ahoj Speedy, určitě Valvoline.Speedy píše:Hoj Majore. Jak je to dneska s vývojem olejů pro M3? Co by jis navrhnul do M3? Castrol 10W-60 prý vývojem moc neprochází, takže je to jistota, ale zase prý od Valvolinu se motor méně hřeje, protože má lepší aditiva. Po čem mám sáhnout? díky
Zdravím,mám prosbu momentálně mám v M3(e36) 0W40 od Castrolu. V nejbližší době ho chci měnit. Kdybych chtěl zmíněný Valvoline,jaký tedy konktrétně? Předem moc díky.
Prodloužené výměnné lhůty u dieselů BMW trojkové řady jsou schválené až od roku výroby 3/2003. Kritéria splňují oleje se specifikací BMW LL-01 a LL-04. Nicméně 35tis. km je opravdu hodně. Záleží ale na typu provozu, pokud se jedná o provoz na dlouhé tratě bez častých studených startů, pak možná. Ale moc se mi to nelíbí. Každopádně se řiď dle intervalu palubního compu. Bohužel z toho nelze poznat o jakou SAE oleje se jedná. Pravděpodobně bych tipnul SAE 0W-30. Na další výměnu použij olej s výše zmíněnými specifikacemi BMW a s SAE buď 0W-40 či s tou 0W-30.mostar píše:Zdravim. Nedavno jsem koupil E46 320d r.v. 2003, najeto 85tis. km, a kdyz jsem se dival do servisky, tak jsem neveril svym ocim, ale olej byl menen zatim pouze dvakrat. V 35tis. a v 70 tis.. To znamena, ze muzu olej menit az ve 105tis? To se mi nechce. Nevite, co v tom muze byt za olej? Bylo to menene v BMW AutecGroup. Vim, ze bych se to tady nekde docetl, uz jsem se o to nekolikrat pokousel, ale zatim jsem nenasel, mohl by mi nekdo napsat, jake voleje bych pripadne mohl volit a jaky byste mi doporucili? diky moc
major píše:Ano SAE 10W-40 je do TDs dostačující. Nicméně já jsem používal z důvodů lepších zimních startů SAE 5W-40.Slid píše:Ahoj Majore, chystám se na výměnu oleje, celej život auto jezdí na 10W40 a teď mám možnost mít za dobře olej OMV Control Light ( prej to je teď BIXXOL Extra ) 10W40 je to vhodnej olej do tds viď?
Ok děkuji, tak já dám také SAE 5W-40 jinak mám už naběháno 200tis, ale olej nežere

A ještě malej dotaz do převodovky (manual) ?
Ahoj, do manuálu tvého TDS se dává to samé co do automatu. Tedy olej se specifikací Dexron IID či Dexron IIIF. Náplň je 1.1litru.Slid píše:major píše:Ano SAE 10W-40 je do TDs dostačující. Nicméně já jsem používal z důvodů lepších zimních startů SAE 5W-40.Slid píše:Ahoj Majore, chystám se na výměnu oleje, celej život auto jezdí na 10W40 a teď mám možnost mít za dobře olej OMV Control Light ( prej to je teď BIXXOL Extra ) 10W40 je to vhodnej olej do tds viď?
Ok děkuji, tak já dám také SAE 5W-40 jinak mám už naběháno 200tis, ale olej nežereTak snad to bude ok 5W-40
Ahoj, do manuálu tvého TDS se dává to samé co do automatu. Tedy olej se specifikací Dexron IID či Dexron IIIF. Náplň je 1.1litru.[/quote]major píše:Slid píše:Ano SAE 10W-40 je do TDs dostačující. Nicméně já jsem používal z důvodů lepších zimních startů SAE 5W-40.major píše:[quote="Slid"]Ahoj Majore, chystám se na výměnu oleje, celej život auto jezdí na 10W40 a teď mám možnost mít za dobře olej OMV Control Light ( prej to je teď BIXXOL Extra ) 10W40 je to vhodnej olej do tds viď?
Ok děkuji, tak já dám také SAE 5W-40 jinak mám už naběháno 200tis, ale olej nežereTak snad to bude ok 5W-40
Ok díky, myslel jsem si to že je to dexronII.
Měj se.
major píše:Prodloužené výměnné lhůty u dieselů BMW trojkové řady jsou schválené až od roku výroby 3/2003. Kritéria splňují oleje se specifikací BMW LL-01 a LL-04. Nicméně 35tis. km je opravdu hodně. Záleží ale na typu provozu, pokud se jedná o provoz na dlouhé tratě bez častých studených startů, pak možná. Ale moc se mi to nelíbí. Každopádně se řiď dle intervalu palubního compu. Bohužel z toho nelze poznat o jakou SAE oleje se jedná. Pravděpodobně bych tipnul SAE 0W-30. Na další výměnu použij olej s výše zmíněnými specifikacemi BMW a s SAE buď 0W-40 či s tou 0W-30.mostar píše:Zdravim. Nedavno jsem koupil E46 320d r.v. 2003, najeto 85tis. km, a kdyz jsem se dival do servisky, tak jsem neveril svym ocim, ale olej byl menen zatim pouze dvakrat. V 35tis. a v 70 tis.. To znamena, ze muzu olej menit az ve 105tis? To se mi nechce. Nevite, co v tom muze byt za olej? Bylo to menene v BMW AutecGroup. Vim, ze bych se to tady nekde docetl, uz jsem se o to nekolikrat pokousel, ale zatim jsem nenasel, mohl by mi nekdo napsat, jake voleje bych pripadne mohl volit a jaky byste mi doporucili? diky moc
no na dlouhe trate to nebylo. Bylo to jen z domova do prace cca 10 km a naopak.

To je určitě rozumné řešení. Rozhodně tím nic nezkazíš.mostar píše:major píše:Prodloužené výměnné lhůty u dieselů BMW trojkové řady jsou schválené až od roku výroby 3/2003. Kritéria splňují oleje se specifikací BMW LL-01 a LL-04. Nicméně 35tis. km je opravdu hodně. Záleží ale na typu provozu, pokud se jedná o provoz na dlouhé tratě bez častých studených startů, pak možná. Ale moc se mi to nelíbí. Každopádně se řiď dle intervalu palubního compu. Bohužel z toho nelze poznat o jakou SAE oleje se jedná. Pravděpodobně bych tipnul SAE 0W-30. Na další výměnu použij olej s výše zmíněnými specifikacemi BMW a s SAE buď 0W-40 či s tou 0W-30.mostar píše:Zdravim. Nedavno jsem koupil E46 320d r.v. 2003, najeto 85tis. km, a kdyz jsem se dival do servisky, tak jsem neveril svym ocim, ale olej byl menen zatim pouze dvakrat. V 35tis. a v 70 tis.. To znamena, ze muzu olej menit az ve 105tis? To se mi nechce. Nevite, co v tom muze byt za olej? Bylo to menene v BMW AutecGroup. Vim, ze bych se to tady nekde docetl, uz jsem se o to nekolikrat pokousel, ale zatim jsem nenasel, mohl by mi nekdo napsat, jake voleje bych pripadne mohl volit a jaky byste mi doporucili? diky moc
no na dlouhe trate to nebylo. Bylo to jen z domova do prace cca 10 km a naopak.( ukazuje mi to, ze bych mel olej menit zase po tech 35tis. km. tedy ve 105. Ale zacnu to menit po 20tis km. Tedy ted v 90tis. Myslim, ze to bude jedine dobre. Jezdim hlavne mesto a dlouhe trasy jen obcas. Diky moc za info

chystám se na výměnu oleje po předešlém majiteli.
jedná se o bmw e36 325i vanos 1993,naj.200tis.km, jezdím spíš kratší vzdálenosti cca 15km dopoledne a 15km večír.
predpokládám, že v motoru je olej shodný s tím co je napsaný na štítku pod kapotou.
Tedy ESSO ULTRA na netu jsem zjistil že je to 10w40
rozhodoval jsem se mezi castrol magnetec 10w40 a 5w40
v garáži už mam 10w40, ale po přečtení tohoto fóra bych do auta raci dal 5w40 a nejlip jinou značku...
Zajímalo by mě, jakou by si doporučoval variantu případně značku oleje.
Díky
To je určitě rozumné řešení. Rozhodně tím nic nezkazíš.[/quote]major píše:mostar píše:Prodloužené výměnné lhůty u dieselů BMW trojkové řady jsou schválené až od roku výroby 3/2003. Kritéria splňují oleje se specifikací BMW LL-01 a LL-04. Nicméně 35tis. km je opravdu hodně. Záleží ale na typu provozu, pokud se jedná o provoz na dlouhé tratě bez častých studených startů, pak možná. Ale moc se mi to nelíbí. Každopádně se řiď dle intervalu palubního compu. Bohužel z toho nelze poznat o jakou SAE oleje se jedná. Pravděpodobně bych tipnul SAE 0W-30. Na další výměnu použij olej s výše zmíněnými specifikacemi BMW a s SAE buď 0W-40 či s tou 0W-30.major píše:[quote="mostar"]Zdravim. Nedavno jsem koupil E46 320d r.v. 2003, najeto 85tis. km, a kdyz jsem se dival do servisky, tak jsem neveril svym ocim, ale olej byl menen zatim pouze dvakrat. V 35tis. a v 70 tis.. To znamena, ze muzu olej menit az ve 105tis? To se mi nechce. Nevite, co v tom muze byt za olej? Bylo to menene v BMW AutecGroup. Vim, ze bych se to tady nekde docetl, uz jsem se o to nekolikrat pokousel, ale zatim jsem nenasel, mohl by mi nekdo napsat, jake voleje bych pripadne mohl volit a jaky byste mi doporucili? diky moc
no na dlouhe trate to nebylo. Bylo to jen z domova do prace cca 10 km a naopak.( ukazuje mi to, ze bych mel olej menit zase po tech 35tis. km. tedy ve 105. Ale zacnu to menit po 20tis km. Tedy ted v 90tis. Myslim, ze to bude jedine dobre. Jezdim hlavne mesto a dlouhe trasy jen obcas. Diky moc za info
tak vcera jsem zjistli, ze do toho lili v Autecu Castrol Long Life 5W-30. V cem je lepsi (jiny) 0W-40 nebo 0W-30? diky
Jedná se o Valvoline VR-1 Racingmajor píše:srMiguel píše:Ahoj Speedy, určitě Valvoline.major píše:[quote="Speedy"]Hoj Majore. Jak je to dneska s vývojem olejů pro M3? Co by jis navrhnul do M3? Castrol 10W-60 prý vývojem moc neprochází, takže je to jistota, ale zase prý od Valvolinu se motor méně hřeje, protože má lepší aditiva. Po čem mám sáhnout? díky
10W-60.[/quote]
Díky moc

Takze po 46 stranach zaujimavych info by ma zaujimala jedna otazka. Mam 330xi e46 a v novembri som menil olej. Teraz tam mam CASTROL EDGE OW-40. V poslednej dobe (2 mesiace dozadu) som zistil zvysenu spotrebu oleja (tak 1 l na 2.000 km). Nevie mi niekto poradit, cim je to sposobene? Odpovede typu "330 maju vysoku spotrebu" velmi neuznavam, kedze tento motor bol vyhlaseny niekolko rokov za sebou motorom roka.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jacq píše:Takze po 46 stranach zaujimavych info by ma zaujimala jedna otazka. Mam 330xi e46 a v novembri som menil olej. Teraz tam mam CASTROL EDGE OW-40. V poslednej dobe (2 mesiace dozadu) som zistil zvysenu spotrebu oleja (tak 1 l na 2.000 km). Nevie mi niekto poradit, cim je to sposobene? Odpovede typu "330 maju vysoku spotrebu" velmi neuznavam, kedze tento motor bol vyhlaseny niekolko rokov za sebou motorom roka.
To že je vyhlášenej motorem roku několikrát za sebou neznamená že nemůže brát olej