Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Po vypnuti motoru bezi vrtule na klimu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
HAMANN

#1 Příspěvek od HAMANN »

Obcas se mi stava ze po vypnuti motoru bezi vrtule na klimu, dokud nevytahnu pojistku 41 bezi porad, jezkem to asi nebude ne? Procetl jsem tu temata o jezkovi a klime ale nikdo tam nic podobnyho neresil... Cim to muze byt Please :cry:
Killca

#2 Příspěvek od Killca »

jako jaka vrtule na klimu, velka vrtule pred motorem? nebo vetrak vevnitr v aute?
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
HAMANN

#3 Příspěvek od HAMANN »

Jasne ze vrtule pred motorem, vetrak vevnitr bych si sem snad ani nedovolil napsat :lol: !
johan

#4 Příspěvek od johan »

vrtule na klimu je hned ta první za ledvinama ne?
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od dsvatos »

Teď nechci kecat, ale ta vrtule pro klimu by měla i dochlazovat přehřívající se motor. Takže co zkusit čidlo teploty?
HAMANN

#6 Příspěvek od HAMANN »

Myslis ze i vrtule na klimu dochlazuje motor? Ja sem jeste schvalne koukal na teplotu a byla normalni, ale bezelo to tak ctvrt hodky, to je podle me docela dost ne....?
Killca

#7 Příspěvek od Killca »

ty vrtule bezi dost dlouho po vypnuti motoru, i vrtulka v panelu klimy v aute bezi asi ctvrt hodiny a pak vypne, ale klima ma nejakou vlastni vrtuli pred motorem jo? mam jen jednu elektro vrtuli a nikde jina neni, divny
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od xdentist »

do urciteho roku(nebo faceliftu-ted nevim presne) mely e36 bez klimy jen visco na motoru, s klimou visco a pred chladicem i el. vrtuli. a pak od nejakeho roku a mesice mely jen el vrtuli pred a nebo nekdy za chladicem,ta byla s i bez klimy... a at je to tak nebo tak tak ta el.vrtule bezi vzdy kdyz je aktivni klima(sepnuty kompresor-chladi). Soucasne ma funkci chlazeni motoru.cidlo je v chladici-spina pri 91 a 99stupnich-vrtule ma 2 rychlosti. Pokud je tam jen el vrtule (ne i visco) tak chladi motor sama a poku je tam i visco skoro se nesepne ale pokud visco nestiha v extremech chladit,sepne a pomuze ji i kdyz klima nebezi... Tot slozite vysvetlena problematika... a k tematu kolegy-bude asi spatne cidlo v tom chladici a nerozpina tak jak by melo tudiz to chladi dele. a nebo je to ok a tech 15 min to potrebuje (ale osobne o tom pochybuju kdyz se ti auto podle teplomeru neprehriva,navic neni zatim horke pocasi atd atd...)
Mef
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Mef »

Nebudu zakládat nové téma...........
Můj problém je v podstatě opačný. Po peripetiích s chlazením, který jsem vyřešil jsem v těch vedrech v pátek zastavil u krámu a kousek stála E36 a hučela jako vysavač. To jí "dochlazovala" el.vrtule před chladičem? Najezdil jsem toho v té době hodně v kolonách a byly třicítky, proto mě zaráží, že mě "nedochlazovala". Je to tím, že je špatná vrtule (spínač jsme měnili), nebo tím, že nepoužívám klimu, případně je v háji vrtule jako taková?

díky z ainfom
Odpovědět