Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kdy Geometrie

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
zero

#1 Příspěvek od zero »

Zdravím, mám možná hlopej dotaz: Nechal jsem si dělat komplet geo+odkolny atd. ale auto bylo na jiných kolech (zimách). Teď jsem přezul na kola s jiným ET a jinou velokostí. Nemá to vliv na geometrii? Nebo se hodnoty nemění? díky
plysakmartin

#2 Příspěvek od plysakmartin »

Pokud jsi měl zimáky třeba patnáctky a teď tam dáváš sedmnáctky, tak na geo určitě zaject
zero

#3 Příspěvek od zero »

zimy 16, teď 17" ale jiné ET. To by ale znamenalo, že při každém měnění kol by se muselá dělat geometrie, což pochubuji, že někdo dělá...??
kosh

#4 Příspěvek od kosh »

zero píše:zimy 16, teď 17" ale jiné ET. To by ale znamenalo, že při každém měnění kol by se muselá dělat geometrie, což pochubuji, že někdo dělá...??

na starém eMku jsem dělal geometrii cca 3x do roka
zero

#5 Příspěvek od zero »

Jinými slovy necháváte dělat geometrii při každem přehození ze zimních na letní a naopak?
Dan td

#6 Příspěvek od Dan td »

zero píše:Jinými slovy necháváte dělat geometrii při každem přehození ze zimních na letní a naopak?

Já tedy ne. Já tak jednou do roka, buď něco měním, nebo i preventivně. Víc mi přijde blbost, pokud jsi nedával nějakej hodně brutální rozdíl kol, např. 15"-18".

Při výměně kol nehýbeš přece ničím, na čem se geometrie dělá - tyčky řízení, zadní ramena, atd...

Např. po výměně podvozku určitě ano, ale při přezouvání nevidím důvod.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
zero

#7 Příspěvek od zero »

Právě o to mi jde. Před 14 dny mi dělali podvozek(sileny, čepy, tlumiče) a dělala se samo sebou i geometrie, ale auto bylo na zimních. A teď by to znamenalo dělat po 14ti dnech geometrii znovu, to by byl ojeb... :roll: Proto se ptám
zero

#8 Příspěvek od zero »

Tak mi to nedalo a ptal jsem se v pneuservisu a tam říkali, že pokud ty zimáky byli dobré, tak není potřeba dělat na letních geo znovu, pokud to něděla neplechu a to i v případě že měním za jiné ET... tak jsem z toho jelen...
hanzik
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od hanzik »

zero píše:Tak mi to nedalo a ptal jsem se v pneuservisu a tam říkali, že pokud ty zimáky byli dobré, tak není potřeba dělat na letních geo znovu, pokud to něděla neplechu a to i v případě že měním za jiné ET... tak jsem z toho jelen...

Hele jsem laik ale už logicky jak jsi sám napsal při výměně se s ničím takovým nehýbe a když ti to nedělá neplechu a ještě ti to potvrdili v pneuservisu tak bych to neřešil.
WizarDEAD

#10 Příspěvek od WizarDEAD »

Vzdyt je to jedno.. to kolo je porad kulate, a jestli je siroke nebo uzke, velke nebo male je uplne fuk.. na geo se ma jezdit 2x do roka, ale to je to same jako ze se pri kazde vymene maji nechat znovu vyvazit kola, 2x rocne vymenit sterace atd..
Ber to s rozumem, sam nejlepe vis co vsechno si s tim autem delal od posledni geametrie, a jestli by chtela nebo nebo nechtela seridit..
Priklad: "Pokud mas stat auto celou zimu pred barakem tak tam nemusis. Pokud si to ale nechas udelat, a poceste ze servisu spadnes kolem do kanalu, [pac otove mezitim reciklovali poklop], tak se muzes otocit a jet tam znovu..."

[pozn. autora: OTO - Obcan Trvale Opalen]
kosh

#11 Příspěvek od kosh »

OTO - volně : černá kurva
WizarDEAD

#12 Příspěvek od WizarDEAD »

hehe :lol:
Slid

#13 Příspěvek od Slid »

já také při přechodu nedělám, pouze pokud se dělá něco s podvozkem
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Maikl »

já tam radši nejezdim ani preventivně, protože by mi řekli že mám zase v pí.. čepy apod. :lol:

jinak sem někde zaslech, nebo četl že na geometrii by se mělo jezdit při každým přezutí, nevim kdo to tak dělá :lol:
zero

#15 Příspěvek od zero »

OK panové, děkuji. Geometrie je 14dní stará a žádnej kanál jsem zatím nevymetl, takže na to hazím bobek. Nehledě na to, že mi to nezávisle na sobě potvrdili dva servisi, že kola při přehazování maximálně převážej a hotovo.
Odpovědět