Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Pískání brzd! Hrůza!

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
bmwjim

#1 Příspěvek od bmwjim »

Mám BMW 325tds e36, vyměnil jsem br.desky a mám na nich najeto již 4500tis km a příšerně to píská při brždění. porad te mi prosim nejaky zlepsovak jak na to, aby to nepískalo. dík
pepino5xx

#2 Příspěvek od pepino5xx »

Přidávám se k dotazu, taky pískají :)
beann

#3 Příspěvek od beann »

ja mam takovej dojem ze je potreba nekdy sliznout hranu kotouce.
droban
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od droban »

nastrikat medenou pastou,melo by to prestat pisou to tam,stoji to 200 a je to ve spreji jako mazivo
bergos Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od bergos Člen Klubu »

rozebrat, vyčistit a namazat tou pastou. pokud ovšem nejsou špatně zvolené desky.
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
8-)
krtek

#6 Příspěvek od krtek »

Přidávám se...Taky pískaj.
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od dsvatos »

Pilníkem srazit náběžný hrany na destičkách. Pokud to dělá dlouhodobě, bez rozdílu sjetosti destiček, tak příště kupte desky od jinýho výrobce.
srle

#8 Příspěvek od srle »

je to na tuty deskama. medena pasta je ok, ale piskani nezabrani. ani diskama to neni. celej problem je ve spatne zvolenych deskach. je znamy, ye nektere kombinace desek a kotoucu proste piskaji a nejde s tim nic delat. proto jsou origo o tolik drazsi. sice jsou od texaru ale jinde nez v bmw nedostupne......

mam to od kamosu z e46fanatics.com a evotechnik.net
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Podle mojich zkušeností je to druhem brzdových destiček. Jsou destičky tvrdší, které jsou určeny pro velmi intenzivní brzdění a destičky měkčí pro "nezávodníky". U tvrdších destiček se totiž při lehkém brzdění vytvoří lesklý, hladce sklovitý povrch, který při styku s brzdovým kotoučem píská. Možnosti :
- vyndat destičky, šmirglpapír na rovnou plochu a styčnou plochu destičky obrousit (asi jen jednou, víckrát mne to přestalo bavit)
- občas, několikrát, ale opravdu silně zabrzdit, brzdové koutouče i destičky se ohřejí na správnou teplotu a sklovitý povrch zmizí a už to potom nepíská. Že se to musí dělat na bezpečném místě je snad každému jasné, přehřáté brzdy nějakou dobu nefungují naprosto ideálně.
- příště koupit měkčí destičky a ty polozávodní, co jsem si koupil, že jako budou lepší, dám kolegovi, co jezdí brzda-plyn.

Vyzkoušeno na Žiguli, Forman, Opel, teď u 5er s origo problém nemám.
Srandik32

#10 Příspěvek od Srandik32 »

Nevím co je na tom pravdy ale někdo tady kdysi napsal že pískání při brždění způsobují vibrace (chvění) mezi deskou a třmenem,takže se přikláním pro tu měděnku a smirek.
Wickerman

#11 Příspěvek od Wickerman »

Musim rict ze mam tedka na deskach najeto cca. 2000Km a taky me to zacalo delat,vse je vycistene a namazane....Servisak me taky rekl ze kdyby to nedela nejak moc,ze je muze vyreklamovat a dat me nove...Muze to bejt spatnou smesi v deskach a s tim asi uz nikdo nic neudela....Stalo se me to poprve,po vsech autech co jsem mel...Je pravda ze me to dela pouze kdyz prolitnu treba kaluzej,nebo po desti,tak pak to piska!!!! :x
hanzik
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od hanzik »

Pánové tohle mi nějak nebere hlava!!!Pokud říkáte měděnka a jine desky tak to musí být dvě různé závady na deskách protože tu měděnku musím namazat na druhou stranu desky né na tu na které dosedá kotoučem a taky jsem koupil Nové ATE kotouče i desky a myslím že to nejsou závodní brzdy.Vždycky jsem použil měděnku a nikdy nepískalo teď jsem ji neměl a začlo pískat nehledal bych v tom záhadu.
_peper
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od _peper »

Na bezdách najeto 8000tis km a nepískají. Mámkotouče Brembo a desky Textar. Jinak jak už psali kluci, srazit hranky na destičkch pomáhá ;)
WizarDEAD

#14 Příspěvek od WizarDEAD »

na sednoum seminari o brzdach a oblozeni jsem se dozvedel, ze nejcastejsi pricinou piskani brzd, je fakt, ze pri brzdeni se desticka rozechviva a drnci o pistovej valecek. z 95% pomuze povrch desticky namazat spec. vazelinkou. podotykam neni to medena, je to specialni antivibracni a antipiskaci sracka. tuba stoji cca 40kc.
ARMAN

#15 Příspěvek od ARMAN »

WizarDEAD píše:na sednoum seminari o brzdach a oblozeni jsem se dozvedel, ze nejcastejsi pricinou piskani brzd, je fakt, ze pri brzdeni se desticka rozechviva a drnci o pistovej valecek. z 95% pomuze povrch desticky namazat spec. vazelinkou. podotykam neni to medena, je to specialni antivibracni a antipiskaci sracka. tuba stoji cca 40kc.
nějaky odkaz jak vypada? co mame hledat? ja probem nemam ale kolega s NEbmw dnes jel vyměnit destičky jak to řve, samozřejmě koupil ty same co tam byly BAHAHA :lol:
Odpovědět