Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zadní náprava e-36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
dzusik
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od dzusik »

ahojte v minulém tématu jsem psal o zadní nápravě.měnil jsem tam ty hlavní silembloky ramen.je to sice lepší ale je to pořád cítit nějaký bouchnutí.tak sem zajel na stk a poprosil techniky at mi to vemou na ty plošiny načem skoušej čepy a hrkali mi se zadní nápravou asi 5-10minut a nic nenašli.akorát že prej jeden silemblok kterej drží rám diferencialu že je trochu volnější,le to určitě ono není.
Je tedy možný že by bylo včudu horní uložení tlumičů?odcházíto?už jste je někdo měnil?děkuji moc za rady.
skoušel jsem i hledat ale nic sem nenašel.
e36power

#2 Příspěvek od e36power »

Tak tohlo jsem resil taky. vymenil jsem silentbloky: ramen (jak ty), vsechny čtyři koše diferencialu a porad kdyz se rozjedu treba na jednicku uberu tak to proste cukne. Hardy spojka je nova. Mohli by to byt na motoru silent...?

Jinak bouchna,škubne nebo spis cvakne??
honzibmw
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od honzibmw »

e36power píše:Tak tohlo jsem resil taky. vymenil jsem silentbloky: ramen (jak ty), vsechny čtyři koše diferencialu a porad kdyz se rozjedu treba na jednicku uberu tak to proste cukne. Hardy spojka je nova. Mohli by to byt na motoru silent...?

Jinak bouchna,škubne nebo spis cvakne??

co takhle silenblok na napravnici jak jde ze predu do difu
dzusik
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od dzusik »

moc jsme si nerozuměli mě to při přidání a ubrání nic nedělá.jen na nerovnostech to bouchá jako by se sypali brambory.jestli to může byt horní uložení tlumičů
wacc

#5 Příspěvek od wacc »

dzusik píše:moc jsme si nerozuměli mě to při přidání a ubrání nic nedělá.jen na nerovnostech to bouchá jako by se sypali brambory.jestli to může byt horní uložení tlumičů

Muze. Vsak je to taky imho jedno ze slabych mist (dost rychle se muze odporoucet do vecnych lovist).
dzusik
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od dzusik »

jo díky a jak poznám jestli sou špoatný tlumiče aby to taky nedělali oni.díky.horní uložení obědnáno
Killca

#7 Příspěvek od Killca »

dzusik píše:jo díky a jak poznám jestli sou špoatný tlumiče aby to taky nedělali oni.díky.horní uložení obědnáno

kdyz rozhoupes na kazdym kole auto stlacenim a pustenim, tak kdyz se po pusteni hned vrati tak je ok, kdyz se auto jeste rozhoupe, tak je tlumic vadnej
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
ironpipi

#8 Příspěvek od ironpipi »

Mám taky podobnej problém, ale jde mi to jen z pravé strany a spíš při malých rychlostech, taky mám podezření na uložení tlumiče...
dzusik
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od dzusik »

tak jsem dneska to uložení horních tlumiču vyměnil a dělá to pořád.je možný že by byli vadný tlumiče?měl jsem to na stk na vybračních plošinách a nic nenašli .koukali na to dva technici a nic.silembloky ramen sem taky měnil.a když jsem bral za tlumiče tak šli normálně ztuha.akorát pravej byl trochu mastnej.a příjde mi že to jde také více z prava.a dneska když jsem jel z práce tak sem přejel hrabolatou silnici a auto se celý rozvybrovalo jako když tlumič nestíhal a kolo hopsalo ale i od předku.
JIP

#10 Příspěvek od JIP »

dzusik píše:tak jsem dneska to uložení horních tlumiču vyměnil a dělá to pořád.je možný že by byli vadný tlumiče?měl jsem to na stk na vybračních plošinách a nic nenašli .koukali na to dva technici a nic.silembloky ramen sem taky měnil.a když jsem bral za tlumiče tak šli normálně ztuha.akorát pravej byl trochu mastnej.a příjde mi že to jde také více z prava.a dneska když jsem jel z práce tak sem přejel hrabolatou silnici a auto se celý rozvybrovalo jako když tlumič nestíhal a kolo hopsalo ale i od předku.

Mastný tlumič značí jeho smrt, bude vyteklý...většinou by se měly měnit vždy oba tlumiče na jedné nápravě...já bych byl ovšem pro komplet podvozek, když už... :wink:
dzusik
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od dzusik »

JIP píše:
dzusik píše:tak jsem dneska to uložení horních tlumiču vyměnil a dělá to pořád.je možný že by byli vadný tlumiče?měl jsem to na stk na vybračních plošinách a nic nenašli .koukali na to dva technici a nic.silembloky ramen sem taky měnil.a když jsem bral za tlumiče tak šli normálně ztuha.akorát pravej byl trochu mastnej.a příjde mi že to jde také více z prava.a dneska když jsem jel z práce tak sem přejel hrabolatou silnici a auto se celý rozvybrovalo jako když tlumič nestíhal a kolo hopsalo ale i od předku.

Mastný tlumič značí jeho smrt, bude vyteklý...většinou by se měly měnit vždy oba tlumiče na jedné nápravě...já bych byl ovšem pro komplet podvozek, když už... :wink:
¨
to on asi bude včudu ale mě jde o to jestli může bouchat na nerovnostevh
majo320

#12 Příspěvek od majo320 »

A silentbloky na napravnici si menil? MNe to tiez hrka ked prejdem nerovnostami a myslim ze to bude iba v tom.
Skoda ze sem neviem vlozit obrazok ale stiahni si tento katalog a vyber znacku Powerflex

http://www.tuning.sk/?nav=download&fold ... =date_desc
dzusik
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od dzusik »

majo320 píše:A silentbloky na napravnici si menil? MNe to tiez hrka ked prejdem nerovnostami a myslim ze to bude iba v tom.
Skoda ze sem neviem vlozit obrazok ale stiahni si tento katalog a vyber znacku Powerflex

http://www.tuning.sk/?nav=download&fold ... =date_desc
nemšnil protože sem to mšl na vybračních plošinách a všechny silembloky sou ok
JIP

#14 Příspěvek od JIP »

dzusik píše:to on asi bude včudu ale mě jde o to jestli může bouchat na nerovnostevh

Ano, může to třeba i bouchat, kromě toho, že nebude tlumit, což se u tlumiče dá považovat za zásadní závadu... :idea:
No a přijednom se mění i uložení, horní... :wink:
dzusik
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od dzusik »

JIP píše:
dzusik píše:to on asi bude včudu ale mě jde o to jestli může bouchat na nerovnostevh

Ano, může to třeba i bouchat, kromě toho, že nebude tlumit, což se u tlumiče dá považovat za zásadní závadu... :idea:
No a přijednom se mění i uložení, horní... :wink:
takže když je špatnej tlumič tak může tlouct jako vytlučenej čep?ještě zajedu na test tlumičů.horní uložení mám nově cca 200km
dzusik
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od dzusik »

dneska jsem byl na testů tlumičů a jsou v pořádku.může to být uložení diferáku že jako nadskočí na nerovnostech?
dzusik
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od dzusik »

nikdo nic?help
dzusik
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od dzusik »

dneska jsem bral za diferák v nápravnici a nic
dzusik
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od dzusik »

nikoho nic nenapadá¨
HogoFogo

#20 Příspěvek od HogoFogo »

jo já měnil zadek a mlátilo to dost, jakákoliv mastnosta na tlumiči je špatně, musí bejt suchej jinak je K.O. - pokud jsi měnil horní uložení tak zainvesti i tlumiče to se vyplatí a rozdíl je sakra znát.
Odpovědět