Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jak je to vlastně s čerpadlem?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
ferlin

#1 Příspěvek od ferlin »

Byl jsem na TK a tam mi tvrdili, že vůbec nevadí, když nechám delší dobu zaplé zapalování, aniž by běžel motor. Mně se to moc nezdálo. Na námitku, že běží furt čerpadlo mi řekli, že to není pravda, čerpadlo prý dotlakuje a vypne. Což mi připadá blbost. Jak to tedy je? Běží pořád a přebytečný benzín teče vratným potrubím zpět do nádrže, anebo střídavě zapíná a vypíná jako domácí vodárna? :lol:
plysakmartin

#2 Příspěvek od plysakmartin »

čerpadlo ti zapne asi na dvě sekundy po pootočení klíčku v zapalování, takže je pak můžeš mít otočené jak dlouho chceš. Ostatně je to i slyšet
ferlin

#3 Příspěvek od ferlin »

Díky. Je to slyšet, ale mně se zdá, že běží furt. Budu se muset na ten zvuk víc soustředit a sledovat, jestli vyplo. :wink:
Killca

#4 Příspěvek od Killca »

standartne ma natlacit a vypnout, ale nekdy kdyz se porusily kabely, tak nekdo moh natahnout 12V natvrdo od spinacky bez ventilu

me osobne to toci furt, asito mam nejak dobastleny od predchozich majitelu, taky to to cerpadlo dava obcas najevo pisknutim pri roztaceni, takze v ty poloze klicku nikdy moc dlouho nezustavam
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
ferlin

#5 Příspěvek od ferlin »

Včera jsem se zaposlouchal, jsem už trochu nahluchlý a je to v pořádku, snad po vteřině vyplo. Sláva. :wink:
Odpovědět