no tak to u mě nešlo, já jsem musel čidlo vyměnit, měl jsem v tahu pravý zadní, výměna sice na dvě hodinky, protože to starý čidlo bylo pěkně zatuhlý, takže jsem ho musel odvrtat.. ale abs už funguje... docela mě i zarazila cena čidla, 1120 kč.. je to teda druhovýroba.. ale to na funkci nic nemění...Killca píše:me ted zaclo zniceho nic svitit ABS, kdyz sme jeli s castrem, tak sem azstavil vsechno vypl, vyndal a zandal secky RELE blizko ABS rele, poradne jima zahejbal, jeste vyndla a zandal, trochu poskrabal a pri otoceni klicku uz to tam nebylo
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
ABS - výměna čidla e36
-
- Klubové ID: 1838
- Kontaktovat uživatele:
Kde se dá sehnat???díkyJendix píše:no tak to u mě nešlo, já jsem musel čidlo vyměnit, měl jsem v tahu pravý zadní, výměna sice na dvě hodinky, protože to starý čidlo bylo pěkně zatuhlý, takže jsem ho musel odvrtat.. ale abs už funguje... docela mě i zarazila cena čidla, 1120 kč.. je to teda druhovýroba.. ale to na funkci nic nemění...Killca píše:me ted zaclo zniceho nic svitit ABS, kdyz sme jeli s castrem, tak sem azstavil vsechno vypl, vyndal a zandal secky RELE blizko ABS rele, poradne jima zahejbal, jeste vyndla a zandal, trochu poskrabal a pri otoceni klicku uz to tam nebylo

-
- Kontaktovat uživatele:
to nevím, kupoval jsem to přes známého.. ten dělá nákladáky.. ale myslim že když se poptáš v různejch prodejnách s neoriginálními autodíly. tak snad najdeš..MAJKLJBC píše:Kde se dá sehnat???díkyJendix píše:no tak to u mě nešlo, já jsem musel čidlo vyměnit, měl jsem v tahu pravý zadní, výměna sice na dvě hodinky, protože to starý čidlo bylo pěkně zatuhlý, takže jsem ho musel odvrtat.. ale abs už funguje... docela mě i zarazila cena čidla, 1120 kč.. je to teda druhovýroba.. ale to na funkci nic nemění...Killca píše:me ted zaclo zniceho nic svitit ABS, kdyz sme jeli s castrem, tak sem azstavil vsechno vypl, vyndal a zandal secky RELE blizko ABS rele, poradne jima zahejbal, jeste vyndla a zandal, trochu poskrabal a pri otoceni klicku uz to tam nebylo
Tak jsem si to tady teď pročítal a můj problém neobjevil. Diagnostika hlásí LP čidlo ale nesvítí kontrolka pořád při normální jízdě je to o.k ale jak tomu trochu dám a třeba v zatáčce se víc protočí zadek tak se to rožne koukal jsem na kostru ta je dobrá ale odpor jsem ještě naměřil tak na to mrknu.
me se rosvitila kontrolka, jel sem na diagnostiku [v jedno zapadlim servisu, stala me 100vku] vymenil LZ cidlo. nastartoval a kontrolka zhasla. cca po 3km se zase rosvitila, tak jsem si rekl, ze to chce vymazal pocitac. dojel jsem tedy zase na diag, kde mi chlapik s usmevem rekl ze to LZ uz je dobry, ale ted se nehlasi jeste PP
TAk jsem si vymenil i tohle a od ty doby je to zatim v pohode..

-
- Kontaktovat uživatele:
venin píše:Tak jsem si to tady teď pročítal a můj problém neobjevil. Diagnostika hlásí LP čidlo ale nesvítí kontrolka pořád při normální jízdě je to o.k ale jak tomu trochu dám a třeba v zatáčce se víc protočí zadek tak se to rožne koukal jsem na kostru ta je dobrá ale odpor jsem ještě naměřil tak na to mrknu.
je klidně možný že to čidlo má na krajíčku.. jsou tam strašně jemný drátky.. určitě bych čidla proměřil.. taky klidně může odcházet řidicí jednotka..
-
- Klubové ID: 1067
Ahoj,
jen se podělím o zkušenost, která by mohla ušetřit trochu hledání.
Loni v létě mi začalo poblikávat ABS. Po Big BMW srazu se to na chvilku "opravilo"
asi ta RZ nebo sprint zabraly.
Nicméně před zimou ABS začalo svítit pořád. Chtěl jsem využít klubovou diag, ale nějak jsem nestíhal. Proměřil jsem čidla u zadních kol, prostříkal kontaktolem všechny 4 spoje a nic. K proměření předních jsem se nedostal.
Mírná zima způsobila, že jsem se na to vykašlal. A hle STK se blíží.
Tak jdu na to, ale napadlo mne, po hledání na BMW klubu, zkusit ještě přeměřit relé. A hle bylo to to červené (myslím, že je to Main ABS relé). Pak už telefonát do AutoBase, maželka vyzvedla
a na parkovišti u práce opraveno za 1 minutu.
Pokud budu mít podobný počet závad za 1,5 roku i v následujících letech, tak myslým, že v BMW odvedli chlapci dobrou práci (nepočítám výměnu silentbloků, destiček a podobného spotřebního materiálu - kterého taky zaplaťpánbu moc nebylo).
Radek
jen se podělím o zkušenost, která by mohla ušetřit trochu hledání.
Loni v létě mi začalo poblikávat ABS. Po Big BMW srazu se to na chvilku "opravilo"

Nicméně před zimou ABS začalo svítit pořád. Chtěl jsem využít klubovou diag, ale nějak jsem nestíhal. Proměřil jsem čidla u zadních kol, prostříkal kontaktolem všechny 4 spoje a nic. K proměření předních jsem se nedostal.
Mírná zima způsobila, že jsem se na to vykašlal. A hle STK se blíží.
Tak jdu na to, ale napadlo mne, po hledání na BMW klubu, zkusit ještě přeměřit relé. A hle bylo to to červené (myslím, že je to Main ABS relé). Pak už telefonát do AutoBase, maželka vyzvedla

Pokud budu mít podobný počet závad za 1,5 roku i v následujících letech, tak myslým, že v BMW odvedli chlapci dobrou práci (nepočítám výměnu silentbloků, destiček a podobného spotřebního materiálu - kterého taky zaplaťpánbu moc nebylo).
Radek
-
- Klubové ID: 1198
Tak se mi včera taky rožla kontrolka, hned večer jsem to nechal napojit na diagnostiku. Problém mám na PP čidlu, to je přerušený a PZ přerušený není, ale je moc daleko od snímaného bodu, takže prej nesnímá. Je to možný? Přece se nemůže povolit natolik, aby nesnímalo. To je sakra náhoda, že jedno zdochne a druhý se posune. Co vy na to?
-
- Klubové ID: 1067
Relé stálo 500+DPH u AutoBase, hlavně, že ho měli skladem. Moc se mi je nechtělo ukecávat na technické, stačí, že mám neoriginální světla 
Ale nejdřív doporučuji proměřit. Stačí běžný multimetr s tím, že jsem to ještě pak zkusil 12V zdrojem, jestli cvaká - a kromě nekonečného odporu cívky samozřejmě necvakalo
Radek

Ale nejdřív doporučuji proměřit. Stačí běžný multimetr s tím, že jsem to ještě pak zkusil 12V zdrojem, jestli cvaká - a kromě nekonečného odporu cívky samozřejmě necvakalo

Radek
-
Ať hledám, jak hledám tak jsem to čidlo nesehnal pod 2000 kč. Zatím nejnižší cena v KV Kelly 2100 kč, Elit 2500 kč atd. To je docela raketa, za takovej malej čudl.Jendix píše:to nevím, kupoval jsem to přes známého.. ten dělá nákladáky.. ale myslim že když se poptáš v různejch prodejnách s neoriginálními autodíly. tak snad najdeš..MAJKLJBC píše:Kde se dá sehnat???díkyJendix píše: no tak to u mě nešlo, já jsem musel čidlo vyměnit, měl jsem v tahu pravý zadní, výměna sice na dvě hodinky, protože to starý čidlo bylo pěkně zatuhlý, takže jsem ho musel odvrtat.. ale abs už funguje... docela mě i zarazila cena čidla, 1120 kč.. je to teda druhovýroba.. ale to na funkci nic nemění...
-
Taky mi nešlo ven, postříkal jsem ho takovym ksindlem na rez a uvolnování šroubů od Retechu, zachvilku jsem s ním opatrně hejbal na obě strany a zase střikal ten sprej a za minutku bylo venku. Zkus ho také jednou rukou otáčet a druhou ho slabě poklepávat. A kdyby jsi nechtěl investovat cca 1800kč do nového, tak mám za 500 starší, ale funkční (nevim jak dlouho ještě bude
)

-
- Klubové ID: 866
- Kontaktovat uživatele:
díky ale už jsem obědnal z MJauto za 1040kč i s dphStudna píše:Taky mi nešlo ven, postříkal jsem ho takovym ksindlem na rez a uvolnování šroubů od Retechu, zachvilku jsem s ním opatrně hejbal na obě strany a zase střikal ten sprej a za minutku bylo venku. Zkus ho také jednou rukou otáčet a druhou ho slabě poklepávat. A kdyby jsi nechtěl investovat cca 1800kč do nového, tak mám za 500 starší, ale funkční (nevim jak dlouho ještě bude)