Ahoj, MadMaxII!
Díky za příspěvek. V jednom odstavci se Ti povedlo nastínit v jak širokém záběru musí člověk na začátku začít, než se prokouše hromadou informací ke stavu, kdy se už může začít snažit řešit jeden individuální problém, který ho zajímá.
Já jsem tím martyriem získávání základních informací za posledních 11 měsíců už částečně prošel, takže v současné době jsem přiměřeně seznámen s topologií, funkcí, vzájemným propojením a protokoly sběrnic použitých ve vozech E38, E39, E46 a E53 (od D-Bus, přes CAN BUS, I/K-Bus až k P-bus a M-bus). Ze zdrojů vnitřní dokumentace BMW, za použití Internetových zdrojů jako komunity HackTheIbus a svého zkoumání instalací diagnostických SW mám popis komunikace těchto vozů na sběrnici Instrumenten/Karroserie bus (naše zmiňovaná I/K-bus) s cílovými adresami všech modulů připojených k ní ve vozech BMW (např. v E46 LSZ má adresu #D0 a diagnostické zařízení má #3F), jejich označením (IKE, LSZ, GM5, DDE, AGS, DCS3, IHKA, TEL, DME, DWS, DWA, LWE, PDC, BMBT, SZM atd.) a rozdělením na Gateway+Master/Slaves a dokonce s popisem významu nevelké množiny telegramů (těch zpráv Zdroj-Cíl) od jednotlivých modulů. Spolu se znalostí schematického zapojení elektroinstalace, zapojení a významem vývodů jednotlivých modulů a následně opatřením speciálních interfaců a prográmků pro záznam a analýzu komunikace na sběrnici I-bus jsem stejně jako v minulosti "TACC byl zplnomocněn prohlásit

" všechno to, co jsem v předchozích příspěvcích napsal. A jistou fluktuaci třeba v mém názvosloví pro označování non-volatile pamětí sloužících v modulech k uložení kódování modulu a jeho uživatesky nastavitelných dat způsobuje jednak moje laxnost přístupu k věci, která mě ze softwarového hlediska vlastně zas až tak nezajímá (když to tam uložím, tak to tam prostě zůstane a už je mi jedno, jestli ve flashce nebo v EEPROM), druhak neznalost skutečně použité součástky pro tuto paměť v modulu a "Treťjak"

podobná fluktuace v označování stejné paměti v rozličných informačních zdrojích na Inetu.
Takže po tom, co to všechno už mám za sebou, se třeba můžu věnovat třeba právě tomu třídění a analýze dat zachycené komunikace mezi diagnostickým zařízením (DIS, SSS) a vlastním LSZ modulem.
Nakonec, ten návod na to, jak si sám a zdarma zapnout nebo vypnout US_DRL na ECE voze bude pravděpodobně jenom v podobě popisu úpravy dat získaných pomocí I-bus telegramů.
V každém případě. I Vy ostatní, všehoschopní! Jsem připraven neprodleně po obdržení poskytnout získaná data k analýzám ostaním spolubojovníkům

, kteří budou ochotni věnovat čas a úsilí tomuto projektu.
Jinak počítám s úpravou toho svého prvního příspěvku vždy, když budu mít připravené nějaké doplnění, takže by tam mělo být všechno relevantní, co se tu probere.