Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Airbag kontrolka

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
lalim

#1 Příspěvek od lalim »

Najednou začala svítit a i když občas problikne, svítit zůstane. Neví někdo, co s tim může bejt?
Petr320ie36
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Petr320ie36 »

zkus vyndat airbag a kouknout se jestli nemasuklepanej drat a nebo uhejbanej a jestli jo tak to znova zpajej a zajed na diagnostiku at ti vyctou zavady a smazou ti ji.
lalim

#3 Příspěvek od lalim »

Tak na vyndání airbagu si asi netroufnu...takovej přeborník zase nejsem:-).
FreeTree

#4 Příspěvek od FreeTree »

Bez diagnostiky ti nezhasne... takže bych navštívil toto pracoviště, hoši za tebou příjdou a řeknou, že to je dosedací dečkou u spolujezdce.... já už jí mám taky vyměněnou.... :lol:
Vojtar
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Vojtar »

No, to neni uplne pravda, ze bez diagnostiky nezhasne... Resil jsem to ted 4 mesice, svitila mi kontrolka a podle diagnostiky i podle toho, ze kdyz nekdo sedel na sedadle spolujezdce, tak kontrolka obcas zhasla, jsem poznal, ze je problem v tlakovy decce, co je v sedacce. Tak jsem podle navodu na netu koupil 2 100ohmovy odpory a 1 diodu, zapojil jsem to do cokolady, odpojil jsem baterku, ustrih draty od tlakovy decky, pridelal draty z konektoru k ty vychytavce, zapojil baterku a od ty doby je klid. Na zadny mazani zavady jsem nemusel.
xxRobertoxx

#6 Příspěvek od xxRobertoxx »

FreeTree píše:Bez diagnostiky ti nezhasne... takže bych navštívil toto pracoviště, hoši za tebou příjdou a řeknou, že to je dosedací dečkou u spolujezdce.... já už jí mám taky vyměněnou.... :lol:

Je to tak. Jestli problikávala a už svítí kontrolka tak je to ta dečka - čidlo sedačky spolujezdce. Když by bylo něco v jiném airbagu, tak by to asi svítilo pořád a neproblikávalo.
Měl jsem to taky a je to pakárna vyměnit - odčalounit sedačku.
xxRobertoxx

#7 Příspěvek od xxRobertoxx »

Vojtar píše:No, to neni uplne pravda, ze bez diagnostiky nezhasne... Resil jsem to ted 4 mesice, svitila mi kontrolka a podle diagnostiky i podle toho, ze kdyz nekdo sedel na sedadle spolujezdce, tak kontrolka obcas zhasla, jsem poznal, ze je problem v tlakovy decce, co je v sedacce. Tak jsem podle navodu na netu koupil 2 100ohmovy odpory a 1 diodu, zapojil jsem to do cokolady, odpojil jsem baterku, ustrih draty od tlakovy decky, pridelal draty z konektoru k ty vychytavce, zapojil baterku a od ty doby je klid. Na zadny mazani zavady jsem nemusel.

Teď je otázka, jestli ten odpor simuluje, že na sedačce někdo sedí, nebo né, Super řešení - ale to pozná spolujezdec při nehodě, ale to může být pozdě!!
Vojtar
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Vojtar »

To je pravda, ze je to otazka, jak to je, ale na vsech forech, kde se o tom psalo, bylo receno, ze je to hodnota odporu jako na zatizeny sedacce, tzn., ze by se to melo chovat jako kdyby tam nekdo sedel a airbagy vylitnou (stejny chovani jako ve vetsine jinych aut). A jak jsi psal, s tou deckou je strasny srani (vymena) a pak staci tam posadit nekoho tezkyho, se srajtofli v kapse nebo to prokleknout pri luxovani a muzes to menit zase (nova decka stoji cca 2200 a udajne je to cca 7 hodin prace). Takze asi tak...
xxRobertoxx

#9 Příspěvek od xxRobertoxx »

Vojtar píše:To je pravda, ze je to otazka, jak to je, ale na vsech forech, kde se o tom psalo, bylo receno, ze je to hodnota odporu jako na zatizeny sedacce, tzn., ze by se to melo chovat jako kdyby tam nekdo sedel a airbagy vylitnou (stejny chovani jako ve vetsine jinych aut). A jak jsi psal, s tou deckou je strasny srani (vymena) a pak staci tam posadit nekoho tezkyho, se srajtofli v kapse nebo to prokleknout pri luxovani a muzes to menit zase (nova decka stoji cca 2200 a udajne je to cca 7 hodin prace). Takze asi tak...

Já když jsem řešil stejný problém, tak jsem o nějakých odporech taky slyšel, ale co když to nebouchne a co pak?? někomu se něco stane a zjistí, že tam někdo namontoval nějaké odpory a bude průser - nejsem právník, ale myslím si to!! měj se.
lalim

#10 Příspěvek od lalim »

Dík za rady, každopádně mě čeká s tím asi pěkný sraní. Teď to každopádně svítí pořád. Nějak to musím dát do kupy, ale bojím se, až tam někdo sedne, aby to nevylítlo.
Killca

#11 Příspěvek od Killca »

at se tam ty odpory daji nebo ne, tak stejne bouchnou bagy v celym aute, myslim ze je tam bezpecnostni pojistka ktera zapricini vybuch vsech bagu i kdyz je auto treba prazdny, POKUD KONTROLKA SVITI, takze odporama se jen pomuze zhasnuti zarovky, ale stejne bouchnou bagy vsechny :-D
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
xxRobertoxx

#12 Příspěvek od xxRobertoxx »

Killca píše:at se tam ty odpory daji nebo ne, tak stejne bouchnou bagy v celym aute, myslim ze je tam bezpecnostni pojistka ktera zapricini vybuch vsech bagu i kdyz je auto treba prazdny, POKUD KONTROLKA SVITI, takze odporama se jen pomuze zhasnuti zarovky, ale stejne bouchnou bagy vsechny :-D

To by nedávali do sedačky čidlo, jestli tam někdo sedí nebo ne, kdyby to mělo bouchnout vždy- nemělo by to asi smysl.
martilulin

#13 Příspěvek od martilulin »

neni to kvuli detske sedacce?
Killca

#14 Příspěvek od Killca »

xxRobertoxx píše:To by nedávali do sedačky čidlo, jestli tam někdo sedí nebo ne, kdyby to mělo bouchnout vždy- nemělo by to asi smysl.

to cidlo tam podle me pro minimalizaci skody pri bouracce mensiho razu, aby zbytecne nestrilel bag, kdyz tam nikdo nesedi

martilulin píše:neni to kvuli detske sedacce?

detskou sedacku v e36 dopredu snad ani dat nesmis, protoze nema vypinani bagu spolujezdce standartne
lalim

#15 Příspěvek od lalim »

kvůli dětský sedačce to není. Na spolujezdci vozím někoho minimálně. Nemůže tam bejt dole nějakej překlesanej drát? Možná jsem tam někam hrábnul vysavačem. Jde mi jen o to, aby to nevylítlo, než to dám nějak dohromady.
Killca

#16 Příspěvek od Killca »

mela by pod sedackou byt krabicka a na ni konektory do kterych s poji sedacka a privod z auta, koukni pod sedacku zezadu a shlidni draty
Jiri

#17 Příspěvek od Jiri »

Mám podobný problém. Svíto mi kontorlka bagu. Kdy prostě začla jednoho dne svítiti a už ani neblikla. Ale problém: byl jsem na diagnostice a tomu mechanikovi to nějak nechtělo načíst, diagnostika psala že chce napíchnou pin 17, ale já v pinu 17 nemám žáden kontakt , tak to zkoušel z 16-tky a taky nic . Takže pořád svítí a nevím kde je chyba. Ví někdo který pin je diagnostický ? rv. 11/96, 320i Touring
Odpovědět