Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Airbag kontrolka
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
No, to neni uplne pravda, ze bez diagnostiky nezhasne... Resil jsem to ted 4 mesice, svitila mi kontrolka a podle diagnostiky i podle toho, ze kdyz nekdo sedel na sedadle spolujezdce, tak kontrolka obcas zhasla, jsem poznal, ze je problem v tlakovy decce, co je v sedacce. Tak jsem podle navodu na netu koupil 2 100ohmovy odpory a 1 diodu, zapojil jsem to do cokolady, odpojil jsem baterku, ustrih draty od tlakovy decky, pridelal draty z konektoru k ty vychytavce, zapojil baterku a od ty doby je klid. Na zadny mazani zavady jsem nemusel.
-
FreeTree píše:Bez diagnostiky ti nezhasne... takže bych navštívil toto pracoviště, hoši za tebou příjdou a řeknou, že to je dosedací dečkou u spolujezdce.... já už jí mám taky vyměněnou....
Je to tak. Jestli problikávala a už svítí kontrolka tak je to ta dečka - čidlo sedačky spolujezdce. Když by bylo něco v jiném airbagu, tak by to asi svítilo pořád a neproblikávalo.
Měl jsem to taky a je to pakárna vyměnit - odčalounit sedačku.
-
Vojtar píše:No, to neni uplne pravda, ze bez diagnostiky nezhasne... Resil jsem to ted 4 mesice, svitila mi kontrolka a podle diagnostiky i podle toho, ze kdyz nekdo sedel na sedadle spolujezdce, tak kontrolka obcas zhasla, jsem poznal, ze je problem v tlakovy decce, co je v sedacce. Tak jsem podle navodu na netu koupil 2 100ohmovy odpory a 1 diodu, zapojil jsem to do cokolady, odpojil jsem baterku, ustrih draty od tlakovy decky, pridelal draty z konektoru k ty vychytavce, zapojil baterku a od ty doby je klid. Na zadny mazani zavady jsem nemusel.
Teď je otázka, jestli ten odpor simuluje, že na sedačce někdo sedí, nebo né, Super řešení - ale to pozná spolujezdec při nehodě, ale to může být pozdě!!
-
- Kontaktovat uživatele:
To je pravda, ze je to otazka, jak to je, ale na vsech forech, kde se o tom psalo, bylo receno, ze je to hodnota odporu jako na zatizeny sedacce, tzn., ze by se to melo chovat jako kdyby tam nekdo sedel a airbagy vylitnou (stejny chovani jako ve vetsine jinych aut). A jak jsi psal, s tou deckou je strasny srani (vymena) a pak staci tam posadit nekoho tezkyho, se srajtofli v kapse nebo to prokleknout pri luxovani a muzes to menit zase (nova decka stoji cca 2200 a udajne je to cca 7 hodin prace). Takze asi tak...
-
Vojtar píše:To je pravda, ze je to otazka, jak to je, ale na vsech forech, kde se o tom psalo, bylo receno, ze je to hodnota odporu jako na zatizeny sedacce, tzn., ze by se to melo chovat jako kdyby tam nekdo sedel a airbagy vylitnou (stejny chovani jako ve vetsine jinych aut). A jak jsi psal, s tou deckou je strasny srani (vymena) a pak staci tam posadit nekoho tezkyho, se srajtofli v kapse nebo to prokleknout pri luxovani a muzes to menit zase (nova decka stoji cca 2200 a udajne je to cca 7 hodin prace). Takze asi tak...
Já když jsem řešil stejný problém, tak jsem o nějakých odporech taky slyšel, ale co když to nebouchne a co pak?? někomu se něco stane a zjistí, že tam někdo namontoval nějaké odpory a bude průser - nejsem právník, ale myslím si to!! měj se.
at se tam ty odpory daji nebo ne, tak stejne bouchnou bagy v celym aute, myslim ze je tam bezpecnostni pojistka ktera zapricini vybuch vsech bagu i kdyz je auto treba prazdny, POKUD KONTROLKA SVITI, takze odporama se jen pomuze zhasnuti zarovky, ale stejne bouchnou bagy vsechny 

vlevo je matal
a vpravo Killca 

-
Killca píše:at se tam ty odpory daji nebo ne, tak stejne bouchnou bagy v celym aute, myslim ze je tam bezpecnostni pojistka ktera zapricini vybuch vsech bagu i kdyz je auto treba prazdny, POKUD KONTROLKA SVITI, takze odporama se jen pomuze zhasnuti zarovky, ale stejne bouchnou bagy vsechny
To by nedávali do sedačky čidlo, jestli tam někdo sedí nebo ne, kdyby to mělo bouchnout vždy- nemělo by to asi smysl.
-
xxRobertoxx píše:To by nedávali do sedačky čidlo, jestli tam někdo sedí nebo ne, kdyby to mělo bouchnout vždy- nemělo by to asi smysl.
to cidlo tam podle me pro minimalizaci skody pri bouracce mensiho razu, aby zbytecne nestrilel bag, kdyz tam nikdo nesedi
martilulin píše:neni to kvuli detske sedacce?
detskou sedacku v e36 dopredu snad ani dat nesmis, protoze nema vypinani bagu spolujezdce standartne
vlevo je matal
a vpravo Killca 

Mám podobný problém. Svíto mi kontorlka bagu. Kdy prostě začla jednoho dne svítiti a už ani neblikla. Ale problém: byl jsem na diagnostice a tomu mechanikovi to nějak nechtělo načíst, diagnostika psala že chce napíchnou pin 17, ale já v pinu 17 nemám žáden kontakt , tak to zkoušel z 16-tky a taky nic . Takže pořád svítí a nevím kde je chyba. Ví někdo který pin je diagnostický ? rv. 11/96, 320i Touring