Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problém s mazáním

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
krabis

#1 Příspěvek od krabis »

Zdravím všechny, měl bych malý dotaz. Mám E36 318i M40, při volnoběhu se mi občas rozsvítí kontrolka mazání, po mírném zvýšení otáček znovu zhasne, čím to může být? Jinak olej tam je a když se sendá víčko od oleje, tak "fouká"... :?
Killca

#2 Příspěvek od Killca »

a oleje je tam dost mezi ryskama? jestli jo tak bude uz horsi cidlo oleje
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
krabis

#3 Příspěvek od krabis »

Killca píše:a oleje je tam dost mezi ryskama? jestli jo tak bude uz horsi cidlo oleje

jj oleje je tam urcite dost...
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od dsvatos »

Jakej olej tam máš? A kdy byl měněnej?
krabis

#5 Příspěvek od krabis »

dsvatos píše:Jakej olej tam máš? A kdy byl měněnej?

Dávám tam 10W40, olej by uz pomalu mel byt menenej, ale jeste by to melo byt OK. Můj tip je taky to čidlo, ale zajímaly by mě i další varianty...
w3na
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od w3na »

A nerosvicuje se ti i kontrolka dobijeni??? u nekterych aut to dela. Jsou to tak nizke otacky ze motor vynechava... Ale jestly jen kontrolka mazani tak to bude nejspise cidlo.
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od dsvatos »

Kolik na ten olej máš najetý? A po městě nebo dlouhý štreky? Nejdřív si vyměň olej a pak to teprve řeš.
krabis

#8 Příspěvek od krabis »

w3na píše:A nerosvicuje se ti i kontrolka dobijeni??? u nekterych aut to dela. Jsou to tak nizke otacky ze motor vynechava... Ale jestly jen kontrolka mazani tak to bude nejspise cidlo.

Kontrolka dobíjení se mi nerozsvicí, je to to mazání. Doufám, že se to nekde nekousne :?
krabis

#9 Příspěvek od krabis »

dsvatos píše:Kolik na ten olej máš najetý? A po městě nebo dlouhý štreky? Nejdřív si vyměň olej a pak to teprve řeš.

Na olej mám najeto cca 15 000 s tím, že dřív mi to olej žralo, po výměně těsnění ventilů se to rapidne zlepšilo. Počítám s tím, že sem tam do té doby nalil nekolik litru, takze se to prolilo nejakym olejem, jestli víš jak to myslim
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od dsvatos »

krabis píše:
dsvatos píše:Kolik na ten olej máš najetý? A po městě nebo dlouhý štreky? Nejdřív si vyměň olej a pak to teprve řeš.

Na olej mám najeto cca 15 000 s tím, že dřív mi to olej žralo, po výměně těsnění ventilů se to rapidne zlepšilo. Počítám s tím, že sem tam do té doby nalil nekolik litru, takze se to prolilo nejakym olejem, jestli víš jak to myslim

15 tisíc je už maximální strop. Pryč s tím !! A pokud jezdíš krátký štreky po městě a tak, tak už měl bejt vyměněnej dávno. To už není olej.. Fofrem ho vyměň a když i potom bude problikávat, tak to teprve řeš.
krabis

#11 Příspěvek od krabis »

dsvatos píše:
krabis píše:

15 tisíc je už maximální strop. Pryč s tím !! A pokud jezdíš krátký štreky po městě a tak, tak už měl bejt vyměněnej dávno. To už není olej.. Fofrem ho vyměň a když i potom bude problikávat, tak to teprve řeš.

OK, dám na tebe, ale budu to muset udělat asi až po novym roce, posraný vánoce, žrout peněz :( kolik je vůbec potřeba oleje pro tenhle motor?
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od dsvatos »

Kup 5 litrů a myslím že ti zbyde něco na dolití.
krabis

#13 Příspěvek od krabis »

dsvatos píše:Kup 5 litrů a myslím že ti zbyde něco na dolití.

OK, tak dík. Zkusim to spojit ještě s tím čidlem :wink:
w3na
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od w3na »

Neboj nekousne. snad. moje 318iska vydrzela 500km bez 3 litru oleje a nepoznamenalo se to zatim. Takze bych se nebal ze by to bylo tak hrozny. auta budou staveny na jiny prasarny. A ohlede vymeny tesneni ventylu: o kolik jse to zlepsilo? a priblizna cena kdyztak do sz dik. me to papa 0,7-0,8l/1000 takze by bylo potreba s tim neco udelat nez to bude vetsi spotreba nez benzinu :D
Kami1

#15 Příspěvek od Kami1 »

Pokud tomu moc nerozumis, tak to nech na nekoho kdo ano. - kamos, mechanik...
Vymena oleje muze pomoct a vymenit bys ho mel tak jako tak. - doporucuju precist neco o olejich

:!: pokud budes jezdit se spatnym mazanim, zadres motor a pak tu budes resit trochu jiny veci nez kontrolku

Ja bych si nechal zmerit tlak oleje - hodně to napoví o závadě

pro w3na: kdyz je to auto delany na jiny prasarny, tak si vypust olej uplne a nebude Ti ho zrat vubec. Doporucuju pak premazat kontrolku mazani fixou
Killca

#16 Příspěvek od Killca »

Kami1 píše:Pokud tomu moc nerozumis, tak to nech na nekoho kdo ano. - kamos, mechanik...
Vymena oleje muze pomoct a vymenit bys ho mel tak jako tak. - doporucuju precist neco o olejich

:!: pokud budes jezdit se spatnym mazanim, zadres motor a pak tu budes resit trochu jiny veci nez kontrolku

Ja bych si nechal zmerit tlak oleje - hodně to napoví o závadě

pro w3na: kdyz je to auto delany na jiny prasarny, tak si vypust olej uplne a nebude Ti ho zrat vubec. Doporucuju pak premazat kontrolku mazani fixou
vyndat kontrolku z budiku staci :-D
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Kami1

#17 Příspěvek od Kami1 »

vyndat kontrolku z budiku staci

Fixou je to rychlejsi a myslim ze by umela opravit aji spatny dobíjení. :D
Doporucuju do kazdyho BMW
w3na
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od w3na »

pro w3na: kdyz je to auto delany na jiny prasarny, tak si vypust olej uplne a nebude Ti ho zrat vubec. Doporucuju pak premazat kontrolku mazani fixou[/quote]

Haha jo to vis to je tak kdyz na svete jsou takovy curani ktery ti odpojej kontrolku mazani a necekas ze ti auto bude zrat olej v takove mire.
Odpovědět