Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Problém s mazáním
dsvatos píše:Kolik na ten olej máš najetý? A po městě nebo dlouhý štreky? Nejdřív si vyměň olej a pak to teprve řeš.
Na olej mám najeto cca 15 000 s tím, že dřív mi to olej žralo, po výměně těsnění ventilů se to rapidne zlepšilo. Počítám s tím, že sem tam do té doby nalil nekolik litru, takze se to prolilo nejakym olejem, jestli víš jak to myslim
-
- Kontaktovat uživatele:
krabis píše:dsvatos píše:Kolik na ten olej máš najetý? A po městě nebo dlouhý štreky? Nejdřív si vyměň olej a pak to teprve řeš.
Na olej mám najeto cca 15 000 s tím, že dřív mi to olej žralo, po výměně těsnění ventilů se to rapidne zlepšilo. Počítám s tím, že sem tam do té doby nalil nekolik litru, takze se to prolilo nejakym olejem, jestli víš jak to myslim
15 tisíc je už maximální strop. Pryč s tím !! A pokud jezdíš krátký štreky po městě a tak, tak už měl bejt vyměněnej dávno. To už není olej.. Fofrem ho vyměň a když i potom bude problikávat, tak to teprve řeš.
dsvatos píše:krabis píše:dsvatos píše:Kolik na ten olej máš najetý? A po městě nebo dlouhý štreky? Nejdřív si vyměň olej a pak to teprve řeš.
15 tisíc je už maximální strop. Pryč s tím !! A pokud jezdíš krátký štreky po městě a tak, tak už měl bejt vyměněnej dávno. To už není olej.. Fofrem ho vyměň a když i potom bude problikávat, tak to teprve řeš.
OK, dám na tebe, ale budu to muset udělat asi až po novym roce, posraný vánoce, žrout peněz

-
- Kontaktovat uživatele:
Neboj nekousne. snad. moje 318iska vydrzela 500km bez 3 litru oleje a nepoznamenalo se to zatim. Takze bych se nebal ze by to bylo tak hrozny. auta budou staveny na jiny prasarny. A ohlede vymeny tesneni ventylu: o kolik jse to zlepsilo? a priblizna cena kdyztak do sz dik. me to papa 0,7-0,8l/1000 takze by bylo potreba s tim neco udelat nez to bude vetsi spotreba nez benzinu 

Pokud tomu moc nerozumis, tak to nech na nekoho kdo ano. - kamos, mechanik...
Vymena oleje muze pomoct a vymenit bys ho mel tak jako tak. - doporucuju precist neco o olejich
pokud budes jezdit se spatnym mazanim, zadres motor a pak tu budes resit trochu jiny veci nez kontrolku
Ja bych si nechal zmerit tlak oleje - hodně to napoví o závadě
pro w3na: kdyz je to auto delany na jiny prasarny, tak si vypust olej uplne a nebude Ti ho zrat vubec. Doporucuju pak premazat kontrolku mazani fixou
Vymena oleje muze pomoct a vymenit bys ho mel tak jako tak. - doporucuju precist neco o olejich

pro w3na: kdyz je to auto delany na jiny prasarny, tak si vypust olej uplne a nebude Ti ho zrat vubec. Doporucuju pak premazat kontrolku mazani fixou
vyndat kontrolku z budiku staciKami1 píše:Pokud tomu moc nerozumis, tak to nech na nekoho kdo ano. - kamos, mechanik...
pokud budes jezdit se spatnym mazanim, zadres motor a pak tu budes resit trochu jiny veci nez kontrolku

vlevo je matal
a vpravo Killca 

-
- Kontaktovat uživatele:
pro w3na: kdyz je to auto delany na jiny prasarny, tak si vypust olej uplne a nebude Ti ho zrat vubec. Doporucuju pak premazat kontrolku mazani fixou[/quote]
Haha jo to vis to je tak kdyz na svete jsou takovy curani ktery ti odpojej kontrolku mazani a necekas ze ti auto bude zrat olej v takove mire.
Haha jo to vis to je tak kdyz na svete jsou takovy curani ktery ti odpojej kontrolku mazani a necekas ze ti auto bude zrat olej v takove mire.