Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 2zone klima netopí

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
sadamcx65

#1 Příspěvek od sadamcx65 »

Zdravím, mám E36 318is r.v.93 dvouzonová automatická klima a mám problém ... když zapnu topení ... tak ať dělám co dělám, pořád mě jde teplo jenom z foukání na čelní okno a na nohy. Můžu točit s čím chci, ale do středovýho panelu, z kastlíku před spolujezdcem a na ofuk bočních oken mě jde pořád studenej vzduch. Nevíte čím to je?
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Spajky »

na boční okna jde ofuk, pokud máš puštěný ofuk čelního skla...

do obličeje ti nikdy teplej vzduch nepůjde, max vlažnej, kvůli udržení bdělosti za volantem,tzn. topí ti to správně.
sadamcx65

#3 Příspěvek od sadamcx65 »

Spajky píše:na boční okna jde ofuk, pokud máš puštěný ofuk čelního skla...

do obličeje ti nikdy teplej vzduch nepůjde, max vlažnej, kvůli udržení bdělosti za volantem,tzn. topí ti to správně.
Když mě z těch ofuků na boční okna, na spolujezdce a na středovém panelu jde normálně studenej vzduch z venku, třeba -5°C :) sice je fakt, že teda teplem neusnu, ale abych nepřimrznul k volantu :D
Killca

#4 Příspěvek od Killca »

kdyz si nastavis na stredovym fukaru cervenou, tak to bude bud foukat tepleji ale malo, nebo nebude foukat vubec, proste to tak je z vyroby

maj to i neklimovy bmw, ze na kolecku nastaveni smeru foukani, je u stredovyho foukani mala modra zona, ktera znaci ze bude foukat studeny :-D
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
sadamcx65

#5 Příspěvek od sadamcx65 »

Killca píše:kdyz si nastavis na stredovym fukaru cervenou, tak to bude bud foukat tepleji ale malo, nebo nebude foukat vubec, proste to tak je z vyroby

maj to i neklimovy bmw, ze na kolecku nastaveni smeru foukani, je u stredovyho foukani mala modra zona, ktera znaci ze bude foukat studeny :-D
tak to je možný, že mě vypadlo asi nějaký táhlo k tomu kolečku, protože s ním točím jak chci, ale fouká to pořád stejně...
Killca

#6 Příspěvek od Killca »

sadamcx65 píše:
Killca píše:kdyz si nastavis na stredovym fukaru cervenou, tak to bude bud foukat tepleji ale malo, nebo nebude foukat vubec, proste to tak je z vyroby

tak to je možný, že mě vypadlo asi nějaký táhlo k tomu kolečku, protože s ním točím jak chci, ale fouká to pořád stejně...

tak to ti neco spatne funguje

spravne ma vsechno prvnich asi 15 miut jizdy topit a potom od stredu jit vlazny (ne uplne studeny) a podle nastaveni kolecka pak vlaznejsi nebo studenejsi, nebo zadny vzduch, taky samozrejme podle teploty na klime

edit: nebo v zime trochu studenejsi jo, ale proste otaceni kolecka to ma prizpusobit potrebam
koudy318i
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od koudy318i »

taky bych potřeboval poradit :roll:
koudy318i
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od koudy318i »

Můj bratr má podobnej problém se svou e36 318TDS taky s dvouzonovou aut.klimou z 1998 nechce mu jít teplej vzduch,to kolečko co je na středovým tunelu funguje,že místo lehce vlažnýho vzduchu začne jít třeba jen studenej,ale teplo prostě nejde a blbne mu to aji když to dá na AUTO tak není skoro žádná změna,ještě mě napadlo že by to mohl mít i zavzdušněný,ale nevím jak se tohle topení odvzdušňuje,díky za rady pro co nejdřívější opravení,jelikož v takové zimě bez topení je to tak na čepicu a rukavice a kožich z norka :oops: [/b] :lol:
sadamcx65

#9 Příspěvek od sadamcx65 »

Tak jsem se hrabal v autě a okolo rádia, což znamená i pod tím kolečkem, kde se přepíná teplý - studený vzduch jsem zapáčil šroubovákem kvůli rádiu a dobrý, rádio jsem stejně nevyndal :lol: , ale čekalo mě překvapení, po nastartování a zapnutí foukání šel pěkný vlažný vzduch, přesně tak jak to má fungovat, a tak mě to nedalo a pohnul jsem kolečkem na studenej a zpátky na teplej vzduch a už to zase fouká studeně :twisted: :lol: , takže to je tím kolečkem ;)
balda88
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od balda88 »

mě to zase v cabrio topí jako o život, i když to dám úplně na studeno tak to docela trvá než to začne foukat studeně a někdy ani nezačne.
Killca

#11 Příspěvek od Killca »

sadamcx65 píše:Tak jsem se hrabal v autě a okolo rádia, což znamená i pod tím kolečkem, kde se přepíná teplý - studený vzduch jsem zapáčil šroubovákem kvůli rádiu a dobrý, rádio jsem stejně nevyndal :lol: , ale čekalo mě překvapení, po nastartování a zapnutí foukání šel pěkný vlažný vzduch, přesně tak jak to má fungovat, a tak mě to nedalo a pohnul jsem kolečkem na studenej a zpátky na teplej vzduch a už to zase fouká studeně :twisted: :lol: , takže to je tím kolečkem ;)

hehe tak to je cajk :-D hlavne ze to frci :)

koudy318i píše:Můj bratr má podobnej problém se svou e36 318TDS taky s dvouzonovou aut.klimou z 1998 nechce mu jít teplej vzduch,to kolečko co je na středovým tunelu funguje,že místo lehce vlažnýho vzduchu začne jít třeba jen studenej,ale teplo prostě nejde a blbne mu to aji když to dá na AUTO tak není skoro žádná změna,ještě mě napadlo že by to mohl mít i zavzdušněný,ale nevím jak se tohle topení odvzdušňuje,díky za rady pro co nejdřívější opravení,jelikož v takové zimě bez topení je to tak na čepicu a rukavice a kožich z norka :oops: [/b] :lol:

coz o to, zavzdusneny to byt muze, odvzdusnuje se to na chladici nahore, u napustaku je maly sruobek na krizak, ktery se trochu vytoci ven a necha se vybublavat vzduch az bude vzlinat voda, mozna je dobry trochu otevrit srubek aby pres nej trochu vzlinala voda a i stim se projet do kopce pri podtocnym motoru a pak dolejt nemrzku a utahnout a jet

jinak pro oba, kdyz date na panelu manualne ofuk jen stredu na hlavu, tak by mel foukat takovou teplotou jaka je nastavena na panelu, plus jeste kdyz seto doladi tim koleckem, tak uz by to melo fachat uplne

balda88 píše:mě to zase v cabrio topí jako o život, i když to dám úplně na studeno tak to docela trvá než to začne foukat studeně a někdy ani nezačne.

tak to se ti mozna spatne zavira nejakej ventil topeni, pri prepnuti na studeno/teplo, ale o tom toho moc nevim :( bohuzel
balda88
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od balda88 »

balda88 píše:mě to zase v cabrio topí jako o život, i když to dám úplně na studeno tak to docela trvá než to začne foukat studeně a někdy ani nezačne.

Killca píše:tak to se ti mozna spatne zavira nejakej ventil topeni, pri prepnuti na studeno/teplo, ale o tom toho moc nevim :( bohuzel

a myslíš že když se to připojí na VAG že to napíše chybu?
Killca

#13 Příspěvek od Killca »

vagem ti to bracha muze napichnout :-D ale na bmw vag nejede :) chce to carsoft, bosch KTS nebo bmw scanner, muzes to zkusit nacist diagem no, treba to napise nejakou vec ktera pomuze, ale podle me to asi nenacte, ty mas taky digiklimu jo? jestl nekoho znas, muzes zkusit pucit si panel klimy, ale nevim nevim, zkus potom rozebrat fukary a promazat co pujde
balda88
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od balda88 »

Killca píše:vagem ti to bracha muze napichnout :-D ale na bmw vag nejede :) chce to carsoft, bosch KTS nebo bmw scanner, muzes to zkusit nacist diagem no, treba to napise nejakou vec ktera pomuze, ale podle me to asi nenacte, ty mas taky digiklimu jo? jestl nekoho znas, muzes zkusit pucit si panel klimy, ale nevim nevim, zkus potom rozebrat fukary a promazat co pujde

právě že mám manuální klimu, nechávál jsem ji tuhle plnit, takže by to mělo bejt oki
Tompo

#15 Příspěvek od Tompo »

tak to mě taky střed topí ak o život, ale regulace funguje, tak to neřešim, stejně musim vyměnit radiátor, páč hulí, horší je, že ikdyž mám vše na teplo, tak u spolujezdce to od nohou fouká ledový jak kráva, nemluvě o vykapávájícím fridexu z ofuku nohou.... 325tds, manu klima, 95
Tompo

#16 Příspěvek od Tompo »

tak to mě taky střed topí ak o život, ale regulace funguje, tak to neřešim, stejně musim vyměnit radiátor, páč hulí, horší je, že ikdyž mám vše na teplo, tak u spolujezdce to od nohou fouká ledový jak kráva, nemluvě o vykapávájícím fridexu z ofuku nohou.... 325tds, manu klima, 95
koudy318i
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od koudy318i »

Ty a nemá to odvzdušnění třeba 318TDS ovzdušňování jinak??jelikož tohle má zvlášť expanzku a nejsem si jistej,že by tam ten šroub jak jsem měl třeba na e34 m50b25 měl ale díky za radu :wink:
pastel

#18 Příspěvek od pastel »

zdravím, mám podobný problém, mám 328 s digiklimou a měnil jsem chladič, odvzdušnil jsem ho a pořád mi na přední sklo fouká extrémně studenej vzduch a kolečko u topení mám na červenou. začne to zhruba topit když je motor vytočenej kolem 4tis. nejsem si jist jestli je to správně odvzdušněný nebo popřípadě co by to mohlo být.
Předem děkuji za odpověď
Killca

#19 Příspěvek od Killca »

no kdyz to zacne topit az ve vyssich otackach, tak jeto bud spatne odvzdusneny, nebo vodni cerpadlo uz neni co byvalo, ze sice protaci vodu, ale slabe, ze se auto uchladi, ale netopi, jinak by varilo, kdyby byla pumpa uplne v haji,ale spis to vidim na odvzdusneni
pastel

#20 Příspěvek od pastel »

no vodní pumpu a vodní čerpadlo bylo měněné, takže je to asi špatně odvzdušněný co?
Odpovědět