Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 2zone klima netopí
-
Zdravím, mám E36 318is r.v.93 dvouzonová automatická klima a mám problém ... když zapnu topení ... tak ať dělám co dělám, pořád mě jde teplo jenom z foukání na čelní okno a na nohy. Můžu točit s čím chci, ale do středovýho panelu, z kastlíku před spolujezdcem a na ofuk bočních oken mě jde pořád studenej vzduch. Nevíte čím to je?
-
Když mě z těch ofuků na boční okna, na spolujezdce a na středovém panelu jde normálně studenej vzduch z venku, třeba -5°CSpajky píše:na boční okna jde ofuk, pokud máš puštěný ofuk čelního skla...
do obličeje ti nikdy teplej vzduch nepůjde, max vlažnej, kvůli udržení bdělosti za volantem,tzn. topí ti to správně.

kdyz si nastavis na stredovym fukaru cervenou, tak to bude bud foukat tepleji ale malo, nebo nebude foukat vubec, proste to tak je z vyroby
maj to i neklimovy bmw, ze na kolecku nastaveni smeru foukani, je u stredovyho foukani mala modra zona, ktera znaci ze bude foukat studeny
maj to i neklimovy bmw, ze na kolecku nastaveni smeru foukani, je u stredovyho foukani mala modra zona, ktera znaci ze bude foukat studeny

vlevo je matal
a vpravo Killca 

-
tak to je možný, že mě vypadlo asi nějaký táhlo k tomu kolečku, protože s ním točím jak chci, ale fouká to pořád stejně...Killca píše:kdyz si nastavis na stredovym fukaru cervenou, tak to bude bud foukat tepleji ale malo, nebo nebude foukat vubec, proste to tak je z vyroby
sadamcx65 píše:tak to je možný, že mě vypadlo asi nějaký táhlo k tomu kolečku, protože s ním točím jak chci, ale fouká to pořád stejně...Killca píše:kdyz si nastavis na stredovym fukaru cervenou, tak to bude bud foukat tepleji ale malo, nebo nebude foukat vubec, proste to tak je z vyroby
tak to ti neco spatne funguje
spravne ma vsechno prvnich asi 15 miut jizdy topit a potom od stredu jit vlazny (ne uplne studeny) a podle nastaveni kolecka pak vlaznejsi nebo studenejsi, nebo zadny vzduch, taky samozrejme podle teploty na klime
edit: nebo v zime trochu studenejsi jo, ale proste otaceni kolecka to ma prizpusobit potrebam
vlevo je matal
a vpravo Killca 

-
- Kontaktovat uživatele:
Můj bratr má podobnej problém se svou e36 318TDS taky s dvouzonovou aut.klimou z 1998 nechce mu jít teplej vzduch,to kolečko co je na středovým tunelu funguje,že místo lehce vlažnýho vzduchu začne jít třeba jen studenej,ale teplo prostě nejde a blbne mu to aji když to dá na AUTO tak není skoro žádná změna,ještě mě napadlo že by to mohl mít i zavzdušněný,ale nevím jak se tohle topení odvzdušňuje,díky za rady pro co nejdřívější opravení,jelikož v takové zimě bez topení je to tak na čepicu a rukavice a kožich z norka
[/b] 

-
Tak jsem se hrabal v autě a okolo rádia, což znamená i pod tím kolečkem, kde se přepíná teplý - studený vzduch jsem zapáčil šroubovákem kvůli rádiu a dobrý, rádio jsem stejně nevyndal
, ale čekalo mě překvapení, po nastartování a zapnutí foukání šel pěkný vlažný vzduch, přesně tak jak to má fungovat, a tak mě to nedalo a pohnul jsem kolečkem na studenej a zpátky na teplej vzduch a už to zase fouká studeně
, takže to je tím kolečkem 

sadamcx65 píše:Tak jsem se hrabal v autě a okolo rádia, což znamená i pod tím kolečkem, kde se přepíná teplý - studený vzduch jsem zapáčil šroubovákem kvůli rádiu a dobrý, rádio jsem stejně nevyndal, ale čekalo mě překvapení, po nastartování a zapnutí foukání šel pěkný vlažný vzduch, přesně tak jak to má fungovat, a tak mě to nedalo a pohnul jsem kolečkem na studenej a zpátky na teplej vzduch a už to zase fouká studeně
![]()
, takže to je tím kolečkem
hehe tak to je cajk

koudy318i píše:Můj bratr má podobnej problém se svou e36 318TDS taky s dvouzonovou aut.klimou z 1998 nechce mu jít teplej vzduch,to kolečko co je na středovým tunelu funguje,že místo lehce vlažnýho vzduchu začne jít třeba jen studenej,ale teplo prostě nejde a blbne mu to aji když to dá na AUTO tak není skoro žádná změna,ještě mě napadlo že by to mohl mít i zavzdušněný,ale nevím jak se tohle topení odvzdušňuje,díky za rady pro co nejdřívější opravení,jelikož v takové zimě bez topení je to tak na čepicu a rukavice a kožich z norka[/b]
coz o to, zavzdusneny to byt muze, odvzdusnuje se to na chladici nahore, u napustaku je maly sruobek na krizak, ktery se trochu vytoci ven a necha se vybublavat vzduch az bude vzlinat voda, mozna je dobry trochu otevrit srubek aby pres nej trochu vzlinala voda a i stim se projet do kopce pri podtocnym motoru a pak dolejt nemrzku a utahnout a jet
jinak pro oba, kdyz date na panelu manualne ofuk jen stredu na hlavu, tak by mel foukat takovou teplotou jaka je nastavena na panelu, plus jeste kdyz seto doladi tim koleckem, tak uz by to melo fachat uplne
balda88 píše:mě to zase v cabrio topí jako o život, i když to dám úplně na studeno tak to docela trvá než to začne foukat studeně a někdy ani nezačne.
tak to se ti mozna spatne zavira nejakej ventil topeni, pri prepnuti na studeno/teplo, ale o tom toho moc nevim

vlevo je matal
a vpravo Killca 

-
- Kontaktovat uživatele:
balda88 píše:mě to zase v cabrio topí jako o život, i když to dám úplně na studeno tak to docela trvá než to začne foukat studeně a někdy ani nezačne.
Killca píše:tak to se ti mozna spatne zavira nejakej ventil topeni, pri prepnuti na studeno/teplo, ale o tom toho moc nevimbohuzel
a myslíš že když se to připojí na VAG že to napíše chybu?
vagem ti to bracha muze napichnout
ale na bmw vag nejede
chce to carsoft, bosch KTS nebo bmw scanner, muzes to zkusit nacist diagem no, treba to napise nejakou vec ktera pomuze, ale podle me to asi nenacte, ty mas taky digiklimu jo? jestl nekoho znas, muzes zkusit pucit si panel klimy, ale nevim nevim, zkus potom rozebrat fukary a promazat co pujde

vlevo je matal
a vpravo Killca 

-
- Kontaktovat uživatele:
Killca píše:vagem ti to bracha muze napichnoutale na bmw vag nejede
chce to carsoft, bosch KTS nebo bmw scanner, muzes to zkusit nacist diagem no, treba to napise nejakou vec ktera pomuze, ale podle me to asi nenacte, ty mas taky digiklimu jo? jestl nekoho znas, muzes zkusit pucit si panel klimy, ale nevim nevim, zkus potom rozebrat fukary a promazat co pujde
právě že mám manuální klimu, nechávál jsem ji tuhle plnit, takže by to mělo bejt oki
zdravím, mám podobný problém, mám 328 s digiklimou a měnil jsem chladič, odvzdušnil jsem ho a pořád mi na přední sklo fouká extrémně studenej vzduch a kolečko u topení mám na červenou. začne to zhruba topit když je motor vytočenej kolem 4tis. nejsem si jist jestli je to správně odvzdušněný nebo popřípadě co by to mohlo být.
Předem děkuji za odpověď
Předem děkuji za odpověď