Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

smrad z výfuku

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
chico69

#1 Příspěvek od chico69 »

Zdravím Vás,
chcem sa spýtať. mám diesel E46 320d r.v. 99.
Ide mi strašný smrad z výfuku-viem že diesle smrdia, ale toto ako keby bolo niečo iné..už mi to nejeden povedal..je to taký dusiví smrad..alebo neviem ako by som to lepšie opísal..
neviete poradiť čo by to mohlo byť ?
Killca

#2 Příspěvek od Killca »

tak bud se ti pali olej z motoru, nebo chladici kapalina

kouri to auto vic?
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
chico69

#3 Příspěvek od chico69 »

"kourí" myslíš z výfuku alebo v interiéry?
z výfuku moc nedymí-teraz v zime iba zo začiatku, ale to je normálka si myslím..
a v interiéry my to kúri tak normálne..
tak neviem... :(
keby to bol olej tak by mi to asi aj žralo olej,nie? ale ja moc nebadám že by mi ubudlo z oleja...
Killca

#4 Příspěvek od Killca »

z vyfuku samozrejme, jinak zralo by to olej i vodu no, to zkus kontrolovat vzdy kdyz je auto studene rano, jestli neubylo vody nebo oleje, jinak ten smrad nevim, mozna tankujes shit naftu, coz je casty problem u tehle aut a nasledne kupa problemu, nejkvalitneji se tankuje na OMV nebo BENZINE co sem slysel, a co znam ty vase benzinky na slovensku (konkretne v presove) tak to je hruza co tam tankujou lidem, sem tam byl ISem, natankoval sem plnou a auto vubec nejelo, dojel sem na prvni OMV a poradne to prostrik CARREROU 95 a slapalo to jak hodinky
chico69

#5 Příspěvek od chico69 »

no budem to sledovat ci mi neubúda - ale zatial som nič také nespozoroval..
no tankujem na Shell-ke v BA - som si myslel že Shell je dost osvedcený dodávatel paliva,tak neviem...
btw. nevieš náhodou odkaz na nejaké porovnanie benziniek, alebo také niečo?
Kami1

#6 Příspěvek od Kami1 »

Voda ani chlapalina nesmrdi, spis olej.
Zkus jinou naftu a poradne to projed.
Aditiva do paliva taky nejsou od veci, ale smradu to nezabrani.
Neserou ti mysi do sani? :)
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od BMWPower »

chico69 píše:"kourí" myslíš z výfuku alebo v interiéry?
z výfuku moc nedymí-teraz v zime iba zo začiatku, ale to je normálka si myslím..
a v interiéry my to kúri tak normálne..
tak neviem... :(
keby to bol olej tak by mi to asi aj žralo olej,nie? ale ja moc nebadám že by mi ubudlo z oleja...

tobě to kouří i do interiéru?
Kami1

#8 Příspěvek od Kami1 »

kurenie je po slovensku topeni
kúri - topí
Paavo

#9 Příspěvek od Paavo »

ja se taky pripojim............bratrovo 2.0L m50 divne smrdi.Po koupi jsme ho nemohli pomalu ani startovat v garazi kvuli typickemu smradu po redidlu, acetonu........ .Po asi 3 mesicich se smrad malinko zjemnil ,ale stejne to nejak divne stiplave zapacha.Nemate nekdo podobnej problem?
Killca

#10 Příspěvek od Killca »

jina benzinka panove, na naftu je nej BENZINA - DIESEL VERVA a OMV, prave na shellku v jednom magazinu bonzli, ze ma nejhorsi naftu v CR, osobne jsem ten clanek nevidel, ale bylo mi to receno z vice stran

na benzin je shellka dobra, ale stejne doporucuju OMV CARRERA a BENZINA VERVA100 na procisteni a vyzkouseni
chico69

#11 Příspěvek od chico69 »

Kami1 píše:kurenie je po slovensku topeni
kúri - topí

-tak tak..-som to nepochopil..

hmm...že by to bolo tou naftou? no poprípade vyskúšam tú OMV a uvidíme čo to spraví..ale raá si vypočujem aj iné názory že čo by to mohlo byť..keby náhodou nie tá nafta..
a aditívum som prídaval-ale smrdelo to tak pred-aj potom čo som ho tam pridal
martilulin

#12 Příspěvek od martilulin »

Ser na to,me auto taky smrdi a neresim to.A pokud do Seata natankuju rostlinny fritak tak smrdi jak stara kurva.Ale nejvic mi smrdelo kdyz byly v hajzlu zhavicky,to bylo jak Avia
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od BMWPower »

Kami1 píše:kurenie je po slovensku topeni
kúri - topí

Aha. :oops: :oops: :oops: :D
dixo

#14 Příspěvek od dixo »

podfukuje ti spod vstreku.,rozober plasty dotiahni vstrek a mas pokoj.to iste som riesil aj ja 320d r.v 2000
harrvy

#15 Příspěvek od harrvy »

Ozivim tuto starsiu temu.. Nedavno som kupil e46 320D 110kW fl motor M47TU.. Auto jazdi v pohode, vykon myslim, ze OK.. Nedymi, len za studena chvilu na bielo kym sa nezohreje, co je myslim normalne.. INPA ukazala 2 vadne zhavice, idu sa menit.. Ale trapi ma a dost, ze z vyfuku smrdi hodne nafta, stiplavo, ako avia... Cim to moze byt? Dopracoval sa uz niekto k vyrieseniu tohto problemu? Obcas niekto u bmw chrochtiakov otvori tuto temu, ale vysledok nejak ziaden.. Ja viem, ze diesel proste smrdi, ale toto je uz asi moc.. Katalizator fyzicky na potrubi je, ci je vykuchany neviem.. Dalej by to mohol robit vstrekovac? No korekcie mam celkom fajn, aj ked to nemusi znamenat, ze vstreky su v poriadku.. Na 4 valci je korekcia +0,50 a na 3tom -0,69 .. prve dva valce su v pohode.. snimac klepania chybu nevypisuje... Cize hodnoty aj celkom OK, ale nezda sa mi, ze tie na 3 a 4 valci dost lietaju pri zatazi, vyzera akoby sa vstrek na tretom valci snazil dorovnat ten na stvrtom.. Prve dva drzia v pohode.. A mam pocit, ze auto trosicku viac trasie na volnobehu ako je zdrave, ale je to moj prvy chrochtliak tak mozno len nezvyk.. ide mi hlavne teda o ten smrad a menit trysky sa mi koli tomu veru nechce, hlavne ak to ma byt z neurcitym vysledkom...
Přílohy
diag_zmens.jpg
diag_zmens.jpg (115.12 KiB) Zobrazeno 559 x
Odpovědět