Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

3D Navigace 16:9, DVD

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
P-J

#41 Příspěvek od P-J »

Tak to abych se podíval na moji elektriku.... auto mám 6/2001.... nejvíc by se mi líbilo, kdyby tam byla elektrika na nové rádio a redukce na staré :lol: , ale o tom si můžu určitě jenom nechat zdát.

Když už jsi se v tom hrabal, není na ty konektory nějak vidět, aniž by se musel rozebírat celý ten levý bok?
KamilFKH

#42 Příspěvek od KamilFKH »

Takhle bych to chtěl taky :D a v kastliku mít jako náhodou zapomenutý to nový rádio, viď? :D :D

Pokud vím, tak redukci NG na OG v BMW nikdy nedělali, protože mám návod na bastl. Z něj mám čísla kabelů redukcí pro náš případ OG na NG.

Ještě k anténímu adaptéru z koax OG na FAKRA NG, měl by to být tenhle: 61 12 6 913 955 - bez záruky.

Touring nemá rádio ani TV modul v levým blatníku, ale pod podlahou kufru pod tím pruhem koberce mezi zadníma sedačkama a zvedacím dnem kufru. Je to rychlovka. Vyndáš falešnou podlahu kufru, vyndáš dno kufru až uvidíš rezervu a pak odšroubuješ dvě 10mm umělohmotné matice držící pruh koberce. Nadzvedněš a zleva máš rádio, TV modul, PDC modul a modul přívěsu. Konektor rádia je proti Tobě a je dobře vidět. Kabely vedou ke všemu z levý strany auta z pod plastu na nářadí a hever. To když vyndáš, tak se dostaneš líp k redukci kabelu antény. Je zamotaný v pásce, tak musíš rozmotávat. Jdi po tom od rádia a uvidíš. Anténní redukce je asi 20 cm dlouhá.
P-J

#43 Příspěvek od P-J »

Tak to by mě zajímalo, co jsem v tom TISu předtím vlastně našel, že je v tom blatníku. 8O Teď jsem bez problému našel, že to rádio je pod tím dnem. Jestli to nebude tím, že předtím jsem to hledal v německé verzi a s tím jazykem si moc nerozumím..... :lol:

Každopádně dík, za nakopnutí správným směrem....

V tom TISu ale ještě píšou, že je třeba vyhodit zadní opěráky, protože s přední strany toho dna jsou ještě další tři plastové matice.... :?: Nebo to jde nějak rozumně nadzvednout jenom když povolím ty dvě matice vepředu?
Kadlik

#44 Příspěvek od Kadlik »

Kadlik píše:Nenapsal jsem to úplně srozumitelně, nicméně jsem zkoušel mnoho variant pro to párování a právě mezi prvními bylo přesně dle návodu, kdy jsem zmačknul tlačítko pro párování pod loketkou a pak až otočil klíčkem za stálého držení tlačítka a poté pustil... Pořád nic! Na druhou stranu je pravda, že jsem měl vždy zaplé BT na novějším telefonu. Doma ještě mám 6310i tak to zkusím s tím a pokud to bude tím, pak je stará verze toho ULF modulu... Novější se dá nahrát nějak??

Tak vyzkoušeno párování s Nokií 6310i a nic, už nevím v čem by mohla být chyba...

Jinak 3D pohled paráda, konečně to vypadá!!

Ještě takový minidotaz - v tom servisním menu, když jsem nastavoval ten 3D pohled, tak tam bylo ještě spousta dalších nastavení... Co se tam dá ještě poladit??

Dík
KamilFKH

#45 Příspěvek od KamilFKH »

Je to servisní menu navigace, takže slouží k její diagnostice.

Zjistíš tam, jeslit fungují všechny tlačítka vepředu na monitoru, jestli je vpořádku gyroskop v navigaci, jestli jdou od zadního kola správné impulsy otáčení, jestli GPS anténa přijímá a jestli přijímač správně vyhodnocuje data z GPS antény, kolik aktuálně vidíš GPS satelitů, různé informace o SW a HW jednotek navi a TV tuneru.

Zadat si tam můžeš barvu a SPZ (teda RZ) svého auta a telefonní čísla SMS centra a zákaznického centra BMW podpory, ale tohle jsou informace pro BMW Assist a tahle služba u nás stejně myslím nefunguje.

Je to především pro tu diagnostiku. Mimochodem, napětí na gyroskopu má být co nejblíže 2,5V, když auto stojí.
Sensei_Jirka

#46 Příspěvek od Sensei_Jirka »

Ať nemusim zakládat nový téma, tak se zeptám tady:

Mam navigaci professional v E90 a zajímají mě dvě věci

1) dá se nějak dokoupit TV tuner? předpokládam že jo, předpokládam že pouze v BMW a předpokládam, že za hodně draho :D (máte někdo přehled cca kolik stojí? )

2) jak nejjednodušejc "zařídit" aby se dali přehrát DVD filmy (pokud to lze)
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Hitman »

groom píše:musim se svobem jen souhlasit.po přehrání firmwaru se celý vzhled navigace vyhladil.její prostředí je v mnoha malých detailech příjemnější.po nahrání dvd s mapamy celé evropy je ta navigace celkem dokonalá.bál jsem se že o nebude tak podrobné jako cd které má jen mapy ČR ale je to ještě podrobnější.Mapy sem stahnul přes torenty a vešli se na obyč dvd.

jake jsi pouzil mapy ? sendni mi kdyztak do sz link dik :)
Manfred
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Manfred »

Dobrý den,
potřebuji poradit s updatem FW u X5ky (2005). Momentalne mam v navigaci v28. Navigace je MKIV.
Stáhl jsem si verzi v32. A teď potřebuji poradit. Po updatu je potřeba ještě nějaky key CD nebo v 17? ( http://www.bimmernav.com/images/instructions.jpg ). Vůbec nevím kde ho mám vzít.
Ještě jsem X5ku neupdatoval, ale zeptam se radsi predem, abych ji nemusel posilat na re-flash...
Nemate s tim nekdo zkusenosti?
Diky za odpovedi

Cerpal jsem odsud:
http://x5world.com/articles/all-bmw/nav ... m-faq.html
http://www.bimmernav.com/software.htm

BTW: Vyplati se update? Krom toho ze to cte DVD+DL? Protoze u map 2009-1 jsem umazal 2 jazyky a veslo se mi to na DVD+R. Takze mapy valej nejnovejsi v poho...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#49 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

CD Key je potřeba pouze u MK3 a to ještě při upgrade verze <17 na vyšší
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Manfred
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Manfred »

Vlasta píše:CD Key je potřeba pouze u MK3 a to ještě při upgrade verze <17 na vyšší

Ok, diky za odpoved. Zejtra to teda risknu. V cem ste vypalovali update? Zkusim to smahnout v CloneCD na rychlost 4x a na CD-R.
KamilFKH

#51 Příspěvek od KamilFKH »

Standardně je nejlepší tohle: Vysmahni to v tom programu, který udělal ten image.

Nové verze vypalovacích programů ale většinou už umí korektně vypalovat i jiné než svoje image, takže pokud to půjde v tom, který rád používáš, klidně GO AHEAD!

Zjisti před vypalováním v informacích o médiu, jakou nejmenší rychlostí lze to aktuální prázdné médium vypalovat a zvol jí.

Pro Mk4 to stačí.
KamilFKH

#52 Příspěvek od KamilFKH »

Sensei_Jirka píše:Ať nemusim zakládat nový téma, tak se zeptám tady:

Mam navigaci professional v E90 a zajímají mě dvě věci

1) dá se nějak dokoupit TV tuner? předpokládam že jo, předpokládam že pouze v BMW a předpokládam, že za hodně draho :D (máte někdo přehled cca kolik stojí? )

2) jak nejjednodušejc "zařídit" aby se dali přehrát DVD filmy (pokud to lze)

ad 1) Ano. Origo BMW retrofit je ideální=minimum problémů. Ano, hodně. :(

ad 2) BMW dodává myslím i retrofit DVD changeru, který umí DVD Audio/MP3/Video. Zase za baťoh. :(
Manfred
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Manfred »

KamilFKH píše:Standardně je nejlepší tohle: Vysmahni to v tom programu, který udělal ten image.

Nové verze vypalovacích programů ale většinou už umí korektně vypalovat i jiné než svoje image, takže pokud to půjde v tom, který rád používáš, klidně GO AHEAD!

Zjisti před vypalováním v informacích o médiu, jakou nejmenší rychlostí lze to aktuální prázdné médium vypalovat a zvol jí.

Pro Mk4 to stačí.

Ok, a je nejaka moznost ze to kixne pri updatu? Samozrejme nebudu vypinat motor a vytahovat CD z GPS mechaniky... Zkontroluje to pred updatem soubory a kdyby byli nejaky poskozeny tak se to neupdatuje?
Byl by celkem problem kdyby to kixlo :(
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#54 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Manfred píše:Ok, a je nejaka moznost ze to kixne pri updatu? Samozrejme nebudu vypinat motor a vytahovat CD z GPS mechaniky... Zkontroluje to pred updatem soubory a kdyby byli nejaky poskozeny tak se to neupdatuje?

Přečti si hlavně, jak se to dělá. Dělá se to při vypnutým motoru. Je to celkem blbuvzdorný, pokud to bude blbě vypálený, tak to nezačne ani flešovat.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#55 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

KamilFKH píše:ad 2) BMW dodává myslím i retrofit DVD changeru, který umí DVD Audio/MP3/Video. Zase za baťoh. :(

DVD Audio umí i navi profi od půlky r. 05, MP3 i CD mechanika. TV tuner hybrid je s montáží za necelou padičku, DVD changer od 40 až do 70 tis. (to je i s LCD v opěrkách).
Manfred
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Manfred »

Vlasta píše:
Manfred píše:Ok, a je nejaka moznost ze to kixne pri updatu? Samozrejme nebudu vypinat motor a vytahovat CD z GPS mechaniky... Zkontroluje to pred updatem soubory a kdyby byli nejaky poskozeny tak se to neupdatuje?

Přečti si hlavně, jak se to dělá. Dělá se to při vypnutým motoru. Je to celkem blbuvzdorný, pokud to bude blbě vypálený, tak to nezačne ani flešovat.

Ok, tak hlavne aby nechcipla baterka. Takze se nemusim bat kdyby byl nejakej soubor chybnej - tak se to ani nenacte.
JJ, v minulych prispevcich tu je postup
Sensei_Jirka

#57 Příspěvek od Sensei_Jirka »

Tak sem včera zjistil, že mi nejdou ani přehrávat mp3 (na CD v CD mechanice). Vyřeší to nějaký to přehrání firmwaru, jak ste tu psali nebo si bez toho changeru neškrtam? Mam r.v. 5/2005 :(
Manfred
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Manfred »

Jeste se zeptam:
stahoval jsem update V32 z http://www.x5world.com/navigation-syste ... lable.html
Jsou to Americky stranky, tudiz, nebude to USA update? Pujde to na moji X5ku? Nemaji to v USA jinak?
Milhaus_

#59 Příspěvek od Milhaus_ »

at nezakladam novy thread zeptam se tady: a tusite nekdo co udelat s navi MKIII (jeste na CD) kdyz to kleklo v prubehu nahravani firmware? duvod je samozrejme lidska hloupost to nebudu vubec zapirat... :-)
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#60 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Milhaus_ píše:at nezakladam novy thread zeptam se tady: a tusite nekdo co udelat s navi MKIII (jeste na CD) kdyz to kleklo v prubehu nahravani firmware? duvod je samozrejme lidska hloupost to nebudu vubec zapirat... :-)

Je to blbuvzdorný, pokud máš origo CD nebo vypálený v správným mode, tak se to znovuinstaluje samo.
Odpovědět