Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e36 houká alarm...

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Bzuker

#1 Příspěvek od Bzuker »

...a to z ničeho nic :( Prostě po jízdě zamknu auto a třeba za hodinu slyším houkání alarmu, přitom je auto pod stříškou a nikde se nic poblíž neděje. Už mi to tak udělalo asi 3x za posledních několik dní tak nevím v čem hledat problém. Teď jsem ho radši na noc odemknul ať to v noci zas nehouká :roll:

Alarm by měl být origo a je to v iSu r.v. 92. Kde je vlastně zabudovaný? Kdyžtak bych ho zatím odpojil.
Killca

#2 Příspěvek od Killca »

je mozny ze mas spatny kontakty spinacu zavrenych dveri a auto si mysli ze jsou dvere otevrene, nebo kufr nebo haubna
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
lou

#3 Příspěvek od lou »

Tohle mi dělalo v e36 když jsem přepnul osvětlení interiéru do jiné polohy než uprostřed, nevím proč ale bylo tam na to nějak napojené na alarm. Např. když jsem dal přepínač osvětlení do polohy vypnuto tak jsem zamkl auto dálkou a cca po 3 minutách to začalo samo houkat, když jsem dal přepínač do střední polohy tak to fungovalo jak mělo, toť moje zkušenost :wink:
Bzuker

#4 Příspěvek od Bzuker »

lou píše:Tohle mi dělalo v e36 když jsem přepnul osvětlení interiéru do jiné polohy než uprostřed, nevím proč ale bylo tam na to nějak napojené na alarm. Např. když jsem dal přepínač osvětlení do polohy vypnuto tak jsem zamkl auto dálkou a cca po 3 minutách to začalo samo houkat, když jsem dal přepínač do střední polohy tak to fungovalo jak mělo, toť moje zkušenost :wink:

zajímavé, kdyžtak vyzkouším :wink:
bmwfil

#5 Příspěvek od bmwfil »

Na 99% spínače v předních dveřích (asi u řidiče). Je to takové to očko, co se do něj zaklapává zamek dveří. Asi už máš ten spínač v něm oleštěný...
Gloocky

#6 Příspěvek od Gloocky »

Ahoj,

mal som obdobny problem, najlepsie bolo ze aj ked som hned prisiel k autu a s klucom ho odomkol - huhalo dalej...ako bolo pisane, namazal som kontakty na dverach, a napruzil kontakt na kapote...problem vyrieseny ( zatial boli 4 mesiace klud)

Hodne zdaru
Bzuker

#7 Příspěvek od Bzuker »

no možná to souvisí s tím zavíráním dveří, mám ty západky už dost vymlácené a musí se dveřma hodně bouchnout při zavírání aby se to dovřelo. Ale nevím jestli promazání pomůže a nebude to chtít celý nový mechanismus ale nevím co by to stálo :?
Tompo

#8 Příspěvek od Tompo »

no,možná by stačilo dopasovat zámky a tím by se možná vyřešil i problém s alarmem, ale na 99% jsou špatný mikrospínače v zámcích, já to tenkrát prozatím řešil tak, že jsem přes ten spínač x-krát omotal černou izolačku, aby to nebylo tak vidět, vlastně už je to rok a sehnal jsem akorát jeden zámek a na druhém to mám stále....
Killca

#9 Příspěvek od Killca »

dvouslozkove kovove lepidlo, nalepit novou vrstvu

nebo danTD to resil tak ze vymenil levy mikrospinac za pravy a jelikoz byly otocene, tak nebyl ohoblovana vrstva na spinaci, kde bylo potreba
Bzuker

#10 Příspěvek od Bzuker »

kde přesně je ten mikrospínač? http://bmwfans.info/original/E36/Cou/31 ... l-41_0939/
tady to vypadá že číslo 13
Killca

#11 Příspěvek od Killca »

u coupe rv96 je to v dilu cislo 6 jako male tlacitko, coz poznas, kdyz tam sahnes, zmacklnuti ti aktivuje odskok okna a povoli zamceni auta
Dan td

#12 Příspěvek od Dan td »

Killca píše:u coupe rv96 je to v dilu cislo 6 jako male tlacitko, coz poznas, kdyz tam sahnes, zmacklnuti ti aktivuje odskok okna a povoli zamceni auta

Přesně tak, přehodit je navzájem a je klid. Novej stojí kolem 6 kil, coz mi prislo za dva spinace dost. Než se obrousej z druhý strany, bude to pár desítek km trvat :P
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Adam323
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Adam323 »

musím se tomu smát,poněvač mám stejný problém,akorát že ne 3 minuty po zmčení dálkáčem,ale když to na noc tím dálkáčem zamknu,tak mi houká přesně v 0:13 a jak bylo léto,kdy jsem tu káru kupoval,tak byl letní čas a houkalo to pro změnu 1:13.V tom hledám těžce zakopaného psa...takže zamykám auto napřed na řidičově straně z druhé strany,at můžu vylézt v klidu.Pak není zaplý,tak nehouká,ale je to pěkný záděr,párkrát jsem zapomněl a na ulici se otvíraj okna :mad: Ale nedělaj to zvířata,tak dlouho a pravidelně by to snad ani nešlo.KDyby nějáké machr věděl,ale klidně napíšu sem,ale soukromá zpráva by byla lepší,abych si to neztratil...nesem tu denně....
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Co máš za auto a jakej alarm? Ad ztrácení - tak si dej to téma sledovat, potom ti upozornění na každou odpověď přijde na mail ;)
Killca

#15 Příspěvek od Killca »

Adam323 píše:musím se tomu smát,poněvač mám stejný problém,akorát že ne 3KDyby nějáké machr věděl,ale klidně napíšu sem,ale soukromá zpráva by byla lepší,abych si to neztratil...nesem tu denně....

zkus na boardu prenastavit hodiny :-D treba to aspon bude houkat odpo

jinak fakt nevim, to uz je mega bordel tohle, u e36 alarm houka jen kdyz se otevrou dvere, nebo u sedanu,kombiku a kompakta jsu pry cidla u oken na pruraz skla,, proste jediny co je mozny, ze jednotka dostane ukostrujici impuls od jednoho z dvernich spinacu dovreni, ze se otevrely (a ukostrily sipnac) a tim vi, ze kdyz alarm nebyl odblokovan dalkou, tak ze musi houkat

mozna ze kdyz nechas stat auto, tak vse vystydne a nekde se potka kostra, jinak nevim, mozna kdyby sis k autu stoupnul v tech 00:13 a cekal, tak jestli se pred houkanim alarmu rozsviti vnitrni osvetleni, tak je jasno
Adam323
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Adam323 »

no právě že velký BC tam mám,ale nemám ho ještě napojený,takže vůbec nefunguje...Mám v tom zapojen jeden svazek a druhý svazek se tam musí dodělat...Na to už mám borce,ale ne love:)To je jedno,ale když se mi třeba ten alarm rozjel,tak mi zůstali svítit parkovačky...S tím osvětlením se zkusim podívat,nevím sice,kdy v tu dobu kolem něj pujdu,ale taky by mě to zajímalo.Nemám v autě žádné hodiny,tak to nemá být na čem závislé...
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Adam323 píše:no právě že velký BC tam mám,ale nemám ho ještě napojený,takže vůbec nefunguje...Mám v tom zapojen jeden svazek a druhý svazek se tam musí dodělat...Na to už mám borce,ale ne love:)To je jedno,ale když se mi třeba ten alarm rozjel,tak mi zůstali svítit parkovačky...S tím osvětlením se zkusim podívat,nevím sice,kdy v tu dobu kolem něj pujdu,ale taky by mě to zajímalo.Nemám v autě žádné hodiny,tak to nemá být na čem závislé...

Dělá to odjakživa, nebo to začalo od nějaké doby?
Adam323
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Adam323 »

začalo to od doby,kdy jsem se stal majitelem toho auta,to jest od srpna roku 2008...Zamykám auto na noc manuálně...jinak by to kraválilo fest...
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

To by asi fakt chtělo vědět značku a typ alarmu, abychom se dozvěděli, jestli to třeba není model hlídající pokles napětí apod.

Hledej za kastlíkem spolujezdce, tam je umístění jednotky alarmu nejpravděpodobnější.
zool

#20 Příspěvek od zool »

me to dela taky, ale jenom v noci,coz nechapu proste nekolikrat to houkne vystrazne,alarm se nespusti ale, proste tak 5x za noc to vystrazne houkne,ale 100% vim ze kolem auta nikdo neni,proste samo od sebe,dela mi to od doby co tam mam novej alarm ca250 fox tusim,ale mechos nevi vubec cim to muze bejt
Odpovědět