Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vymena starteru ? jak na to ?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
noreking

#1 Příspěvek od noreking »

Zdravim, musel jsem prepsat stare tema protoze mi nejde zalozit nove, nevim proc ?? ...nevsimejte si prispevku jsou k staremu tematu .. diky

Potreboval bych poradit jak na vymenu starteru na E36 1.8 87KW r.v 1996.
Zkousel jsem to zhora a neni pristup ke sroubum, nedelal to uz nekdo aby poradil ... DIky
Killca

#2 Příspěvek od Killca »

rozeber klimu, najdi modry kvadrovy kondenzator u velkeho konektoru, kup novy a vymen

tantalovy kondik do 64 voltu 47 mikrofarad
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
CybreX
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od CybreX »

Navod jak vymenit onen kondik
http://www.macadamizer.com/bmwfix.html
noreking

#4 Příspěvek od noreking »

diky moc kluci :!: hnedka po robote to zrobim a pak napisu ...

a jeste sem si vsiml ze mi nefouka ventilator na nohy .. i kdyz to nastavim pouze na nohy .. kde by mohl byt problem ?
Killca

#5 Příspěvek od Killca »

to by ten kondik taky mohl vyresit, ale kdyz ne tak se ti zrejme seklo tahlo ktery ovlada klapku, nebo se sekla klapka nebo se lanko pretrhlo, to je pak spatny na rozebirani palubky :-D
noreking

#6 Příspěvek od noreking »

kondik je vyresen ... jeste ze tak ... ale porad mi to nefouka na nohy a to je celkem blbe .. asi budu muset rozebrat palubovku nema nekdo nejaky navod jak na ni ? nerad bych nekde neco zlomil a rval nasilim .. dekuji
Killca

#7 Příspěvek od Killca »

vetsinu sroubu najdes, ale pak jsou jeste uplne vepredu pod ofukama na celni okno prej dva
noreking

#8 Příspěvek od noreking »

takze jsem to jaks taks spravil, spise prozatim ... pro ty kterym by se stal podobny problem :

nemusi se sondavat palubka staci kastlik a po leve strane jsou 3 asi moturky a me nefunguji proto mi nereaguje ovladani klapek a vzduch mi foukal pouze na okna + z palubky ... motorky jsem vytahl, nejde to moc lehce protoze tam neni uplne super pristup ale porad lepsi nez vytahovat celou palubku. pak jsem si rucne klapku ktera otevira vzduch na nohy posunul do stredni polohy a tedka mi fouka stale vzduch na nohy + okna + stred ... stejne to tak porad pouzivam takze zatim mi to staci ale asi budu muset sehnat bud nove moturky nebo zkussit jestli tam jde vubec proud do nich ale to az bude tepleji tedka se mi stim nechce vubec bavit jsem rad ze uz mi nemrznou nohy :D
Kelvin
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Kelvin »

Ahoj
Taky mi digiklima neprepina směry pres panel /okna/xicht/nohy/(zeleny ledky se ale na tlacitkach rozsvecuji).Zadnej zvuk servomotorku, jen kdyz zapnu uzavrenej okruh tak cosi zabzuci-takze ten jedinej snad fakci.
Takze budou v prdeli asi ty motorky jak pise noreking?
Nemate je nekdo?
V ETK sem to asi nasel: dil. 1,2,3,4,5

http://bmwfans.info/original/E36/Lim/31 ... l-64_0668/

Dik za rady.
noreking

#10 Příspěvek od noreking »

na ty nohy je to presne ta 3 na obrazku rucne mi to jde ale motorky nereaguji .. tezko rict jestli jsou zadrene nebo neco podobneho nebo jestli mi tam jde proud ... tlacitka mi taky sviti a okruh taky funguje
Killca

#11 Příspěvek od Killca »

motorky hodte domu na par dni oteplit a nechyt vyschnout a pak to zkuste nasadit :) treba to bude frcet
Kelvin
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Kelvin »

Killco me to teda nefunguje ani v lete.
Dino

#13 Příspěvek od Dino »

Ahoj, potreboval bych pomoct, prohledal jsem diskusi, ale nejsem si jisty zda jsem nasel to prave, proto se zkusim zeptat primo.
Prava pulka (spolujezdec) mi porad topi, sredove ofuky a leva strana(ridic) je OK. Nevite, kde by mohl byt problem?
Díky
Vašek
noreking

#14 Příspěvek od noreking »

Zdravim, musel jsem prepsat stare tema protoze mi nejde zalozit nove, nevim proc ?? ...nevsimejte si prispevku jsou k staremu tematu .. diky

Zkousel jsem to zhora a neni pristup ke sroubum, nedelal to uz nekdo aby poradil ... DIky

MOD Killca: tema procisteno
+++kdyz si prectes pravidla fora, ktera jsou umistena i v teto sekci nahore, tak zjistis, proc uzivatel fora, ktery neni clenem, nemuze zakladat temata v servisnich sekcich a resit to prepisem starsiho tematu je podle me dost nevhodny, proc si nenajdes jakykoli tema o starterech a nenapises to tam?! 8O
+++++proc ten starter nesundas zespoda, pro me je to treba jednodussi, pujde ti to i kdyz hodis auto jen na rucni hever
sejdaM

#15 Příspěvek od sejdaM »

já mám E36 kombi \98 a dělal jsem ho nedavno a je to zkurvená práce sundal jsem sáná celej hořejšek a ke šroubům se dostaneš k hornímu ze zhora a dolnímu ze zdola 3x zalomená ruka přez nástavce podél převodovky jde to ne hovno ale jde rozebíral jsem to asi 2-3 hodky a zpátka asi hodinku celkem do startu ale jde to trochu se zavstekáš ale jde :mad:
CermisE36

#16 Příspěvek od CermisE36 »

noreking píše:Zdravim, musel jsem prepsat stare tema protoze mi nejde zalozit nove, nevim proc ?? ...nevsimejte si prispevku jsou k staremu tematu .. diky

Myslim ze se knemu dostanes jen zespodu pokud mozno nejlepe na zvedaku
Doctor199

#17 Příspěvek od Doctor199 »

já to dělal z vrchu povolil jsem pár věcí a tak za hodinku jsem to měl hotové
Cuky

#18 Příspěvek od Cuky »

No například na 318is jsem musel sundal komplet sání jinak jsem to nesundal nani boha
Odpovědět