Taky nastal čas kdy budu muset vyměnit čidlo klikovky. Už to cukání pociťuji déle ale už to dělá moc tak se do toho pustím.
Jen tak pro info:
Je to toto?
Já celou dobu žil v domění že je to tohle čidlo než jsem našel tento příspěvek. Toto čidlo je na polohu vačky?
Tak teď můj hlavní problém, mám M50 ale převrtanou (né mnou) na 328i takže by to čidlo mělo být teoreticky z 325i(12 14 1 726 066)?
Actual: E46 325Ci ///M by Sejček 2002
Ex: E46 330d touring Mpaket 2003
Ex: E36 328i cabrio Mpaket 1994
Ex: E36 318is coupe 1994
Ex: E30 318i sedan 1991
me prave taky,jako by dochazel benal a jede obcas (asi i)na nim valcu-proste plnej plyn a auto jde tak na 30% vykonu,strasne bubla a vybrujuje do pedalu plynu,podradim,rafika vyleze pres 2000ot pak tam kopnu puvodni kvalt a jede zase jak ma.Na diagnostice jsem nebyl(ACR za 1200kaaa)
ten odpor se meri kde?jak?malinko vysvetli............ted me nekamenujte,laboruju s tim dlouho, mereni odporu jsem jeste na zadny auto soucastce neprovadel.Takze diky za schovivavost a vysvelteni
na konci kablu odpojit priblizne takovej konektor
__---__
| _ _ _ |
|_-----_|
__---__
| 1 2 3 |
|_-----_|
tak nejakej multimetr prepnout na mereni odporu(ohmy) a zmerit na kontaktech 1 a 2
hodnota by mela byt mezi 1200 a 1400ohm (1280+-10%)
nedotykat se pritom kontaktu prstama (nekope to, ale mohlo by to merit spatne)
merit to za podminek kdy to blbne (za tepla)
Kami1 píše:sejcek: ve vsem, predpokladam ale, ze je to jen prevrtany (nemenila se RJ)
No právě to je ten hlavní můj problém že to nevím, je to děláno už v Něm,ecku a ja jsem u nás druhý majitel. Asi to brzy dam někomu aby mi řekl přesně co je tam z M52 co tam zustalo z M5O protože když pak hledám věci do motoru tak je to celkem loterie.
Actual: E46 325Ci ///M by Sejček 2002
Ex: E46 330d touring Mpaket 2003
Ex: E36 328i cabrio Mpaket 1994
Ex: E36 318is coupe 1994
Ex: E30 318i sedan 1991
taaakze i me ceka vymena cidla... je tu nekdo pobliz CB kdo uz to delal? pro kazdej pripad, popsany je to tu dobre ale znate to, sichr je sichr.. Diagnoza ta sama, cukani pri zahratym motoru... puvodne jsem myslel na lambdy ale vcera jsem byl na diagnostice...
sejcek: zkus se tu na to pozeptat, treba ty cidla sou stejny (ikdyz me pripadne ze se trochu lisi v konektoru)
v podstate potrebujes vedet jakou mas RJ, jestli si byl nekdy na diagnostice, tak bys to mel vycist z protokolu
ja mam akorat m42, tak ti v tom moc neporadim
........takze nakonec se u me vyvrbilo asi cerpadlo,nebo neco s tlakem paliva,vstrikovanim.Diagnostika odhalila lambdu(ta je ale nova a slape dobre podle on-line hodnot motoru) jinak nic.Jsem docela rad,ze jsem cidlo nekupoval zbytecne
Paavo píše:........takze nakonec se u me vyvrbilo asi cerpadlo,nebo neco s tlakem paliva,vstrikovanim.Diagnostika odhalila lambdu(ta je ale nova a slape dobre podle on-line hodnot motoru) jinak nic.Jsem docela rad,ze jsem cidlo nekupoval zbytecne
Pokud jsi dělal diagnostiku Carsoftem, lambdu máš novou a přesto to ukazuje chybu lambdy, zkus vyměnit váhu - mě to dělalo taky, už jsem z lambd šílel, nakonec jsem zkusmo hodil jinou váhu a ukázalo se, že lambdy jsou OK.
Touring & Compact Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
delal jsem diag. primo u ACR->lambda+vaha,zavady odstraneny(nova lambda,vaha jeta z 730i)po vymene auto razerm ozilo a ve stejnym duchu se drzi vykon dal.Tedko diagnostika delana na "ATAL",tusin ze se to tak jmenuje
.
Mám trochu problém který patří asi sem, mám Z3ku s 2.8 M52 u ní blbne start, dlouho točí než chy\tne a některý dny se jí fakt nechce, udělal jsem diagnostiku výsledek byl že má problém čidlo "crankshaft angle pulse generator" to by podle plánku co jsem našel na netu ( dal jsem to sem jako obrázek je to díl 18 ) podle návodu by bez tohodle čidla neměl motor běžet, tak jsem ho zkusil odpojit a motor nastartovat - kupodivu naskočil s poroblémama jako obvykle ????? a tak jsem hledal dál a zjistil, že z tohodle čidla jde kabel který má 3 výviody a dva jsou rozpjený a jen se blimbaj v kasli ??? je to normální, nikde k tomu nemůžu nic najít ... díky za každou radu...
J.