Killca píše:jarda si ted lisoval na svym 330xd, jako doma sam to neudelas, max to lisnuti sb do drzaku, ale zbytek musis na lis, my s jardou sme s tim meli pekny srani
to ti taky radim, kup radsi sb uz v tom drzaku, jinak budes mit praci navic a jeste abys to mel presne natocene tak, jak to ma byt, protoze ten silac tam nemuzes hodit jen tak, ale musi byt presne natoceny
Vždyť jo SB do držáku, o to mi jde. Pak jen dostat rameno do toho SB až bude v tom držáku, to je všechno. Nový Komplet ramena mám už doma, tam se nic lisovat nebude, jen se prohodí za starý...
Jinak radši budu mít práci navíc, než si připlácet 1500kč za dva kovový kroužky alias držáky, který mám na autě a jsou OK. Vím že musí dát přesně natočený, je tam taky nějakej zobáček, kterej musí sedět aby jsi vědět že to je ok.
1500,- sice neni extra pálka, ale v tomto případě, dvou kovových kroužků mi to jako pálka příjde, to dám radši 2 čenta za nalisování a výsledek musí bejt stejnej...
PS: U jardový e46 je složitější/jinej podvozek, když to šlo blbě jemu neznamená, že to půjde na pitchu i mě na 36tce
SB na rameno dostaneš v pohodě i na autě.. dělal jsem to už několikrát.. starej SB z ramene ukroutím hrubou silou.. novej SB nechám přelisovat do držáků a zpět namažu a růčo natlačím přímo na autě zpět na rameno..
u e46 je to úplná brnkačka zpětné nasunutí jde jak po másle..
Jdou vyndat ta ty silenty aniž bych musel sundávat ramena? Respektive chci sundat ten držák včetně silentu a nechat auto stát bez toho, jezdit s tím nebudu, ale pár dní by si auto postálo bez toho uložení... Abych mohl nový silenty nalisovat do těch držáků a pak to vyměnit všechno naráz
Francis píše:Ano, jde to. Doporučuju nechat pro jistotu "na špalkách" bez předních kol. Když do toho omylem sedneš a budeš chtít popojet, tak škody budou značné.
Na špalky to dát nemůžu, stojím (musím stát) v mírném kopci... Jinak pokud to sundám, určitě mě nenapadne s tím popojíždět... Jinak když tam nechám kola tak tlumič s tím ramenem to v poho udrží ne?
Tak nakonec jsem sehnal úplně náhodou ty držáky, a úplně stejnou náhodu jsem zjistil, že tátův známej má doma lis, takže včera jsem si to u něj nalisoval a vpohodě... Starej dobrej mechanickej lis, šlo to jako po másle, za 10min jsem měl hotovo, ani mýdlo jsem nepotřeboval... No takže už je všechno připravený a protože bude o víkendu krásně, vrhnu se na to, pak hodím do svého topicu o autě fotodokumentaci.
Chlapy vim ze je to trosku mimo, ale kupovat cely ramena mi prijde zbytecne drahy kdyz se tomu odlitku teoreticky nema co stat a tak se chci zeptat jestli nekdo prelisovaval ty hlavni cepy pod tehlici, jestli to vubec jde a jak moc velka je to mrdacka... diky
Dobra prace, auto ti to vrati Jeste napis, jaky mas ted pocity z jizdy. Ja kdyz jsem kdysi delal repasi naprav a pred ni jsem byl delsi dobu zvyklej na nic moc vlastnosti, tak me po vymene ty ostrejsi reakce na pohyb volantu docela zaskocily a malem i vyskolily.
Postup je v podstate stejnej jak je tady popsanej. Akorad ze nemusis nic prelisovavat jako myslim silenblok do drzaku. Proste starej vykroutis a novej namazes a rukou nastrcis. A jinak ja jsem tam daval silenbloky Mayle HD a vysli me na 2 tis. oba
teda ja nevim, ja sem sundaval ty silentbloky stahovakem na ložiska. šlo to dost drsně a ty stare sem tim totalne dokončil pak do pouzdra paradně nalisoval novy ale na rameno to za boha nedostanu a šuplerou jsem si změřil, že rameno ma neco prez 20mm a dira v SB 18mm. to ste tam davali holyma rukama??
Jen doplním měnil jsem nedávno znovu přední silentbloky a jak už tu někde bylo zmíněno, rozhodně s tím na ramenu nekroutit a nervat to silou, ale namazat rameno vazelínou přiložit si silentblok a zezadu do něj rukou praštit, skočí na rameno sám a volně na něm jezdí... Docela sem hleděl, protože poprvé sem s tím kroutil jak pako a dělal to tak hodinu. Hold zkušenosti k nezaplacení.