No já sem v něm sice mockrát jel, ale v době, kdy mne ani nenapadlo, že bych takový auto někdy pořizoval, sem totiž spíš japoncofauvéčkář (o; , takže sem nic moc nezkoumal, proto nevím jak to s tím místem je, proto nevím úplně přesně tu výbavu. Jak vypadá Golf 3 Variant vím dobře, proto jsem chtěl to přirovnání (o; Objíždět bazary teď nemůžu, jsem z těch co musí pracovat a moje VeRuna je rozebraná chuděrka, takže není ani čím.
Rozhodnutej skutečně nejsem, snad budu až se v tom povozím...
skautik píše:kolik to ma? 66kw dyt to ma kazdej druhej diesel u nas
jéje, ses do toho auta nějak zamiloval,jako obsah 1665 mi naháni strach,při pomyšlení na výdrž motoru.... je to podle mně malej výkon na kombi a proto si myslím,že skoro určitě mu každý dával...aby mohl předjíždět a jezdit trochu svižně.... ale možná se pletu a je to supr držák.Je to jen můj názor,že bych to nechtěl.
KaZaN píše:Jen podtýkám, že to má 120koní, díky čipu, a? už je odkudkoliv, údajně ovšem přímo od BMW. Otázka je jestli je k lepšímu nebo k horšímu, jestli s čipem nedostával motor ještě víc na zadek (o:
30 koniku z čipu....no myslim si že to dostavalo pěknej kouř, tenmotor sam o sobě neni žadnej zazrka kvality a s čipem bude ještě vic namahanej.....no kašlal bych na to.
hmm podle me se to bude srat stejne jako 2.5tdso, tedy nemusi s tim nic byt, nebo tam take muzes obcas neco menit a to ze to ma chip neznamena, ze to dostavalo kour.... znam asi 3 zensky co si pro sichr nechavali chipovat svou 66kw oktavku
2.5tds je podle mechaniku oproti 1.8tds držák kterej se nesere
nevim, mista v zadu je vic jak v golfu, a kufr bych řek srovnatelnej.
nejdřív se ho zeptej co za něj chce a pak se rozhodni.....
Co ja vim tak trojkovej kombajn je na tom s mistem vzadu dost spatne. E30 kombajn byla uplne na pikatchu a E36 na tom neni o moc lip, Ma to dost vysoko hranu a vubec spatnej pristup dozadu. Jako pracant nevim nevim, to uz bych uvazoval o necem jinym.
ja nevim co proti tomu porad mate.....ja jsem s 318tds v kombajnu spokojenej.....jezdim za 6l,platim malou pojistku, pres kilo v hodine se to taky vysplha....a jeste me to nikdy a nikde nenechalo. ne kazdej musi jezdit s plynem az na podlaze....jasne, neni to auto na zavodeni, ale dopravi me to tam kam potrebuju a predjizdet se s tim taky da.
S tím předjížděním se ale musíš rozhodovat asi jako ve Felicii tzn. potřebuješ min. kilometr rovinku a pořádně tomu naložit mám 325 tds a nemůžu říct, že by se to sralo ještě mě to nikde nenechalo a to mám teda mnohem víc, jak 220 000 km ) a přeci jen ten výkon je taky někde trochu jinde
Nesrovnávám auto, ale výkon Felicie je lehčí a má 50, popř. 55 kW. Trojka 318tds má 66 kW a je těžší a to se rovná plus mínus stejný výkon. I když uznávám, že to báwo bude prostě lepší a Felina není špatná, sám jí mám k BMW jako druhý auto a zatím dovezla všude, kam bylo třeba
mam 2.5tds, kupoval jsem se spatnym vst. cerpadlem, dalo se nove a praskla klika, motor se sehnal jiny, komplet udelal, cca za 55tis a nyni uz prani kazdeho motoristy, jen leju a menim kapaliny...
Když jsem měnil E30 324D za E36 318tds byl jsem v jeden den se projet s 525tds a s 318tds. První jízda s 318 ve čtyřech lidech první dojem modernější auto než E30 a nějak to jelo nechtěl jsem před majitelem autu naložit a navíc pršelo tak že jsem nechtěl blbnout. Po jízdě jsem poděkoval a jel jsem na druhou schůzku s 525tds. Auto bylo větší vyzuelně v horším stavu jízda také ve čtyřech lidech a na rovince jsem předjížděl a řeknu vám že zase nic moc velkej rozdíl v tahu (možná byl motor v háji). Nicméně jsem koupil 318tds po dvou letech dal čip a jsem docela spokojený. Auto má najeto 240000km a nemohu říci že se nějak ser.. To že někteří píší že to není BMW (ostatně i vnouček pozná že to BMW je) že to nemá výkon to přecházím. Proto se dělá více typů aby si každý mohl vybrat co mu vyhovuje. To je můj názor.
Měl jsem už dvě 318Tds ne teda kombi ale na jednom motoru jsem měl skoro 400tis a na druhom mam 200tis a jsem bez problémů mam nízkou pojistku spotřeba je taky záslužná kolem 6litrů a zase tak pomalu to nejede a mam tam základ 66KW.Pravda je ta že když jedeš těch 80Km/h a chceš předjíždět a dupneš na to tak je to líný a nechce se mu moc ale jak se dostane k těm 2300-2500 otáček tak letí dobře a ukazuješ ostatnim prdel!Nemohu si na ten motor stěžovat
Jak píše Honza B, jsem taky spokojen, mám kombajna a zatím slouží super, měněna pouze vodní pumpa spojka a tlumiče, chip od diesel technik a jede to celkem slušně, neříkám, že je to trhač asfaltu ale mě bohatě stačí