Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Po odpojení baterky může odejít ŘJ?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
tomask

#21 Příspěvek od tomask »

s tim odpojovanim baterie na vice jak pul hodiny jsem to zkousel nekolikrat, dobre zkusim si vzit jednotku domu, ale nevim jestli vlhkost bude kamen urazu, ten muj pokus jsem delal za slunneho dne (ale je pravda ze jsem tesne pred tim auto myl), diky
Kami1

#22 Příspěvek od Kami1 »

nemas tam imobilizer? starter se netoci?
pokud tomu nerozumis, tak to nech radsi jinymu.
procisti ten konektor, pripadně zkus pohejbat tema svazkama,
muzes auto zkusit roztahnout
tomask

#23 Příspěvek od tomask »

ano nerozumim tomu :), starter se netoci, imobilizer mam, pri otoceni klickem do startovaci polohy to jen tak lupe, cvaka (alarm sem ted deaktivoval pac to hrozne rvalo kdyz sem to zkousel :) ), konektor jsem prostriknul necim na kontakty
Kami1

#24 Příspěvek od Kami1 »

a kde to cvaka? od pojistek(rele) nebo od motoru(starter pod sanim)?
Killca

#25 Příspěvek od Killca »

1)ahaaa, umyl, tak to muze byt navlhla jednotka, to se lidem dost casto i zde stavalo, prave u tehle starsich kousku, protoze ta pena, co kryje uz hodne pousti vlhkost

2)ahaaaa, cvaka, vybita baterka-nabit

3)ahaaa, cvaka, zkorodovane kontakty na tlustem kostricim kabelu motoru nebo cely ten kabel ustiply, sceknout kabel na strane spolujezdce pod motorem, spojeni motoru s kastli

u bmw r.v.91 jeste immo nebyly, ale pokud je tam nejaky dodelany, tak to je jina, ale kdyby tam bylo immo, tak to nepovoli ani pootocit starterem a pokud tam neco hlasite cvaka (jakoze ratatata), tak by to tocit chtelo, ale diky necemu nemuze, takze immo bych mozna vynechal, muj osobni typ je vybita baterka
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Brody
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Brody »

Take bych nabil baterku.Delalo mi to neco podobnyho! :wink:
tomask

#27 Příspěvek od tomask »

ahoj, diky za vsechny odpovedi, dnes do toho posadim devce a budu studovat kde to cvaka, baterie se v soucasnosti nabiji, myslim ze tam je immobilizer dodelavany, resp je takova diodka vyvedena takhle dole pod zapinacem svetel a kdyz vytahnu klicek ze zapalovani tak to parkrat jemne zapipa (asi jako ze zablokovano), auto nema vubec snahu tocit starterem, todle je cvakani jak kdybych nekoho bicoval, takovee lupani, no vecer zjistim odkud se to ozyva, jeste co se tyce te baterky, tenkrate jsem nastartoval, vyjel, umyl, odpojil, pripojil a uz nenastartoval, baterka byla svezi ale stejne ji nabijim , takze nejpravdepodobnejsi neco s tim umyti, tak vyndam tu RJ ale to zase nevim kde to je, podivam se do e-manualu, mejte se mnou trplelivost, sem spise od pocitacu : )
Kami1

#28 Příspěvek od Kami1 »

staci oddelat baterku a ctyry sroubky

Obrázek

Obrázek
jurasis

#29 Příspěvek od jurasis »

Jen taková vsuvka:
Baterie se odpojuje první mínusem u všech aut, stejně jako se tímto způsobem připojují startovací kabely.
Jednak, protože na mínus pólu je vždy menší proudový průtok
Druhak, protože když šaškujete s železným klíčem kolem baterky, tak při kontaktu klíče s kastlí to u mínusu nevadí a u plusu je již mínus odpojen... :wink:

Pokud napěťovou špičkou něco odejde, už to ta součástka měla nahnuté a šla by brzo do kopru... :wink: Za normálních okolností by se to stát nemělo.
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
tomask

#30 Příspěvek od tomask »

tak to s tim odpojovanim jsem vyjimecne! vedel, mne ucil tatka na skodovce, prej abych se nespalil... :)
tomask

#31 Příspěvek od tomask »

tak chci zkusit lupani aaaaa stal se zazrak, nastartoval sem, no tak mne asi zastrelte... : ) kazdopadne diky za vsechny postrehy
jurasis

#32 Příspěvek od jurasis »

tomask píše:tak chci zkusit lupani aaaaa stal se zazrak, nastartoval sem, no tak mne asi zastrelte... : ) kazdopadne diky za vsechny postrehy

Takže slabá baterka, nic víc, nic míň... Klasika... :wink:
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Odpovědět