Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Plyn pořád na maximum. Co s tím?:(

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Beowulf

#1 Příspěvek od Beowulf »

Zdravím pánové a dámy. Mám problém. Včera si jedu domů a těsně před cílem se mi zblázní miláček a motor začal pořád točit na maximum .Pedál plynu může být v jaké koli poloze, ale auto má pořád za to, že je sešlápnutý až na podlahu, co stím? Auto je E36 318 TDS. Dík za rady
Brody
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Brody »

Nevypadlo ti to lanko co vede od pedalu k ty klapce?
Beowulf

#3 Příspěvek od Beowulf »

Brody píše:Nevypadlo ti to lanko co vede od pedalu k ty klapce?

No to nevím,neposlal by jsi mi fotku kde to hledat prosím? :oops: Bych s tím dojel hned do servisu,mechanik tam je,ale takhle s tím nemůžu jet přes půl města. :(
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Nemá TDs náhodou elektronický plyn, tj. potenciometr?
Kami1

#5 Příspěvek od Kami1 »

asi nejaky cidlo nebo konektor, zkus plyn nekolikrat razantne proslapnout
Beowulf

#6 Příspěvek od Beowulf »

Fx píše:Nemá TDs náhodou elektronický plyn, tj. potenciometr?

Tak to je špatné,to tam budu muset dojet na max plyn:( Díky
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Sundej si dekl pod volantem a mrkni na plynový pedál, měl by u něj někde být takový váleček na pár šroubcích... Nevím, jak je to tam konstruované, TDs jsem nikdy neměl, ale bál bych se docela, že si tou cestou k mechošovi odděláš motor.

Nevím teda, jak to může házet rovnou maximální otáčky, spíš bych čekal, že to nebude reagovat na pedál plynu a bude pořád běžet na volnoběh, ale přijde mi to jako nejpravděpodobnější možnost - vydření odporové dráhy nebo na jakém principu to tam funguje.

EDIT: A šlo to vůbec zdechnout klíčem? Já jen jestli taky není KO turbo, že by ti házelo olej do sání a motor jel na něj.
Brody
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Brody »

Fx píše:Nemá TDs náhodou elektronický plyn, tj. potenciometr?

Tak to netusim. :oops:
Prochy20

#9 Příspěvek od Prochy20 »

Beowulf píše:Zdravím pánové a dámy. Mám problém. Včera si jedu domů a těsně před cílem se mi zblázní miláček a motor začal pořád točit na maximum .Pedál plynu může být v jaké koli poloze, ale auto má pořád za to, že je sešlápnutý až na podlahu, co stím? Auto je E36 318 TDS. Dík za rady

Myslim že tenhle měl stejnej problém: http://www.youtube.com/watch?v=M-pxsViK ... re=related
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Prochy20 píše:Myslim že tenhle měl stejnej problém: http://www.youtube.com/watch?v=M-pxsViK ... re=related

Jak říkám, jde o to, jestli to šlo zdechnout klíčem nebo ne. Pokud ano, tak bych tipl ten elektronickej plyn, a pokud ne, tak to turbo. Takže mrknout na hladinu oleje a říct, jestli to šlo zdechnout klíčem.
Beowulf

#11 Příspěvek od Beowulf »

Tak opraveno kluci.:) Ano,je to elekticky řízené a klíčkem to vzdechnout šlo. Jmenuje se to snímač hladiny plynu (nebo tak nějak). Mechanik to trochu rozebral a prostříkl sprejem a je to v pořádku (uvidí se na jak dlouho). Práce cca 20 min,drží to na jedné osce,2 šroubech a jednom konektoru. Cena nového u výrobce BOSCH 6666 kč PS: Cestu přežil, naštestí je to slabý motor tak rozjezdy na 2 a jízda hned po rozjezdu na 5 rychlostní stupeň,když se dostával do toček tak jsem ho přidusil brzdama... Naštěstí jsem měl na přednostech volno,tak jsem ho nemusel na neutrálu trápit na omezovači motoru. :)
Beowulf

#12 Příspěvek od Beowulf »

Jinak díky všem! :wink:
TomBrno

#13 Příspěvek od TomBrno »

Ale i tak to bych se radši nechal odtáhnout, s kamošovou 318i to sme nuceni podnikat docela často :)
Koto

#14 Příspěvek od Koto »

Tak konečně sis užil pořádnou jízdu na plnej plyn, ne? :wink:
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Slavisimo »

Beowulf píše:Tak opraveno kluci.:) Ano,je to elekticky řízené a klíčkem to vzdechnout šlo. Jmenuje se to snímač hladiny plynu (nebo tak nějak). Mechanik to trochu rozebral a prostříkl sprejem a je to v pořádku (uvidí se na jak dlouho). Práce cca 20 min,drží to na jedné osce,2 šroubech a jednom konektoru. Cena nového u výrobce BOSCH 6666 kč PS: Cestu přežil, naštestí je to slabý motor tak rozjezdy na 2 a jízda hned po rozjezdu na 5 rychlostní stupeň,když se dostával do toček tak jsem ho přidusil brzdama... Naštěstí jsem měl na přednostech volno,tak jsem ho nemusel na neutrálu trápit na omezovači motoru. :)
plyn ma hladinu? :D
Beowulf

#16 Příspěvek od Beowulf »

Slavisimo píše:
Beowulf píše:Tak opraveno kluci.:) Ano,je to elekticky řízené a klíčkem to vzdechnout šlo. Jmenuje se to snímač hladiny plynu (nebo tak nějak). Mechanik to trochu rozebral a prostříkl sprejem a je to v pořádku (uvidí se na jak dlouho). Práce cca 20 min,drží to na jedné osce,2 šroubech a jednom konektoru. Cena nového u výrobce BOSCH 6666 kč PS: Cestu přežil, naštestí je to slabý motor tak rozjezdy na 2 a jízda hned po rozjezdu na 5 rychlostní stupeň,když se dostával do toček tak jsem ho přidusil brzdama... Naštěstí jsem měl na přednostech volno,tak jsem ho nemusel na neutrálu trápit na omezovači motoru. :)
plyn ma hladinu? :D

Vždyť je v závorce nebo tak nějak... Tak nerýpej. :P
Odpovědět