Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

starter e36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Killca

#21 Příspěvek od Killca »

hm hm, sem si nikdy nerikal ze by kabliky mohli dela takovy problemy :)
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
myrryn88
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od myrryn88 »

Killca píše:hm hm, sem si nikdy nerikal ze by kabliky mohli dela takovy problemy :)

taky sem na to cumel,pul roku me to trapilo a najednou takova kravinka.
Marosh

#23 Příspěvek od Marosh »

Nemá někdo prosím fotku připojeného startéru? Za boha si nemůžu vzpomenout, co tam kde bylo připojenýho a podle schema se bohužel zase tak neorientuju.

Nebo bych alespoň potřeboval vědět, kolik kablíků mám na ty kontakty vlastně celkem připojit. Když se dívám zepředu na ten menší váleček, tak je jasný, že tam je kraťoučká spojka do toho většího válečku (na levém šroubu) a "+" z baterky a krátký kablík z alternátoru (na pravém šroubu), ale co patří na ty malé šroubky?

Omlouvám se za ten popis jak od tatara, ale elektrika fakt není můj obor a ve všech DIY návodech se soustředí na vyjmutí a tohle tam odbívají slovy odpojte/připojte... :?

EDIT - je to u 1.8tds, ale tohle by se snad lišit od ostatních modelů nemuselo.
sejdaM

#24 Příspěvek od sejdaM »

tohle mám už za sebou ale nevybavuju si ty kabely jak tam byli jak jsem to sundaval tak jsem to hned značil a fotil kouknu se ti jestli mě nezůstala nějaká fotka ale ten silnej je + kouknu se po těch fotkách a písnu
sejdaM

#25 Příspěvek od sejdaM »

fotky mám pošlu ti je na email když mě ho pošleš jinak repas mě stál 1800 práce +materiál a ten si chrochtá :lol:
MadMaxII
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od MadMaxII »

Marosh, jedna rada:
Pokud elektrice nehovis nauc se pouzivat lihovou fiksku(na kazdou zilu udelas tecky/prouzky, proste jak odpojis kablik tak ho popises jak na zarizeni tak na kabliku a pak se nemuzes splest) nebo to aspon nafot mobilem... :wink: :roll:

Lihova fikska na popis CD za 7kc mi proste doma v dilne nesmi chybet... :twisted:
ROBi
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od ROBi »

Obnovím toto téma - včera a dneska se mi 3x během dne stalo, že jsem chtěl moje TDSo nastártovat a nestalo se nic. Ozvalo se jen "cvak" a ticho. Když nastartuju párkrát za sebou, tak to většinou chytne, ale bojím se, aby se mi něco nevykurvilo dál. Je potřeba nový startér, popř. máte nějaké rady, čím by to mohlo být? Je jedno, jestli to je za tepla, nebo za studena, protože jednou to bylo ráno, po tom, co auto celou noc stálo a podruhý to bylo po tom, co byl motor pět minut vypnutý.
Cuky

#28 Příspěvek od Cuky »

A máš baterii O.K. ? A nebo to může být např vysouvání pastorku. Ten to nevysune a tím pádem se nezačne točit startér.
ROBi
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od ROBi »

Baterie je skoro nová (je možný, že to bere něco, o čem ani nevím?) a ten pastorek - nejde mi do hlavy, že do teď to bylo ok a najednou několikrát za sebou?
Cuky

#30 Příspěvek od Cuky »

Zkus dobít tu baterku a uvidíš. A Cvakne to jen jednou nebo to cvaká dokud máš otočenej klíček? A taky je možnost že je odrbanej věnec na setrváku nebo pastorek,ale to by nebylo jen tak najednou. No zkus tu baterii a pokud se to nezmění tak vyndat startér a kouknout jestli vysouvá pastorek a jestli točí. A pokud vysune a netočí může to být uhlíkama. No prostě ho zkus vyčistit a uvidíš jestli venku půjde
ROBi
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od ROBi »

Cvakne to jen jednou. Zkusím to baterii a uvidím. Nejhorší je, že to není jak "odzkoušet", protože to většinou chytne. Když ne, tak je to blbý :D
Cuky

#32 Příspěvek od Cuky »

Aha tak to asi nebude baterie. A dělá to když déle stojíš nebo i když jsi předchvilkou přijel?
ROBi
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od ROBi »

No, abych pravdu řekl, za dva roky, co mám auto, se mi to stalo 2x a neřešil jsem to, protože to pak přestalo. Teď se mi to stalo potřetí, víckrát za sebou, ale teď už je zase 4 dny klid, tak nevím. Stalo se to, i když jsem před chvílí přijel a i když jsem dlouho stál, psal jsem to hned na začátku ;)
Cuky

#34 Příspěvek od Cuky »

Hm tak jedině pokud by se to zhoršovalo tak vyndat startér no
Odpovědět