Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
starter e36
Nemá někdo prosím fotku připojeného startéru? Za boha si nemůžu vzpomenout, co tam kde bylo připojenýho a podle schema se bohužel zase tak neorientuju.
Nebo bych alespoň potřeboval vědět, kolik kablíků mám na ty kontakty vlastně celkem připojit. Když se dívám zepředu na ten menší váleček, tak je jasný, že tam je kraťoučká spojka do toho většího válečku (na levém šroubu) a "+" z baterky a krátký kablík z alternátoru (na pravém šroubu), ale co patří na ty malé šroubky?
Omlouvám se za ten popis jak od tatara, ale elektrika fakt není můj obor a ve všech DIY návodech se soustředí na vyjmutí a tohle tam odbívají slovy odpojte/připojte...
EDIT - je to u 1.8tds, ale tohle by se snad lišit od ostatních modelů nemuselo.
Nebo bych alespoň potřeboval vědět, kolik kablíků mám na ty kontakty vlastně celkem připojit. Když se dívám zepředu na ten menší váleček, tak je jasný, že tam je kraťoučká spojka do toho většího válečku (na levém šroubu) a "+" z baterky a krátký kablík z alternátoru (na pravém šroubu), ale co patří na ty malé šroubky?
Omlouvám se za ten popis jak od tatara, ale elektrika fakt není můj obor a ve všech DIY návodech se soustředí na vyjmutí a tohle tam odbívají slovy odpojte/připojte...

EDIT - je to u 1.8tds, ale tohle by se snad lišit od ostatních modelů nemuselo.
-
- Kontaktovat uživatele:
Marosh, jedna rada:
Pokud elektrice nehovis nauc se pouzivat lihovou fiksku(na kazdou zilu udelas tecky/prouzky, proste jak odpojis kablik tak ho popises jak na zarizeni tak na kabliku a pak se nemuzes splest) nebo to aspon nafot mobilem...
Lihova fikska na popis CD za 7kc mi proste doma v dilne nesmi chybet...
Pokud elektrice nehovis nauc se pouzivat lihovou fiksku(na kazdou zilu udelas tecky/prouzky, proste jak odpojis kablik tak ho popises jak na zarizeni tak na kabliku a pak se nemuzes splest) nebo to aspon nafot mobilem...

Lihova fikska na popis CD za 7kc mi proste doma v dilne nesmi chybet...

-
- Kontaktovat uživatele:
Obnovím toto téma - včera a dneska se mi 3x během dne stalo, že jsem chtěl moje TDSo nastártovat a nestalo se nic. Ozvalo se jen "cvak" a ticho. Když nastartuju párkrát za sebou, tak to většinou chytne, ale bojím se, aby se mi něco nevykurvilo dál. Je potřeba nový startér, popř. máte nějaké rady, čím by to mohlo být? Je jedno, jestli to je za tepla, nebo za studena, protože jednou to bylo ráno, po tom, co auto celou noc stálo a podruhý to bylo po tom, co byl motor pět minut vypnutý.
Zkus dobít tu baterku a uvidíš. A Cvakne to jen jednou nebo to cvaká dokud máš otočenej klíček? A taky je možnost že je odrbanej věnec na setrváku nebo pastorek,ale to by nebylo jen tak najednou. No zkus tu baterii a pokud se to nezmění tak vyndat startér a kouknout jestli vysouvá pastorek a jestli točí. A pokud vysune a netočí může to být uhlíkama. No prostě ho zkus vyčistit a uvidíš jestli venku půjde